Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začíná nový školní rok a v lavicích luxusní internátní školy pro budoucí manažery zasedl nový ročník. Čeká je nejen spousta učebnic, zvykání na nové prostředí a kamarády, ale také místní tradice přijímacích rituálů, které si vychutnávají studenti starších ročníků. Na tom by možná nebylo nic neobvyklého, kdyby se některé z metod občas nevymkly kontrole. Tak jako se to stalo půvabné dívce Muriel a její nové kamarádce, astmatické Chloe. Chytila je totiž trojice nejhorších trapičů, Marc, Vincent a Laurence, jejichž křest nováčků má poněkud drsný charakter. Začnou dívky svlékat a Chloe navlečou na hlavu igelitový pytlík. Muriel se podaří vysmeknout a utéci do bezpečí, Chloe však zůstane v moci rozdivočelých spolužáků. Zoufale volá o pomoc, nikdo ji však nepřijde na pomoc. Další den si znepokojená Muriel všimne, že Chloe zmizela. A když pak přistihne trojici trapičů, jak zakopává v lese velký igelitový pytel, nedokáže se zbavit děsivého podezření, že dívka je mrtvá. Obrátí se na ředitele a ukáže mu místo, kde se trojice kopala. V igelitovém pytli jsou však jen odpadky. Muriel se rozhodne zjistit, co se stalo se spolužačkou a pustí se do pátrání, se kterým jí pomáhá sympatický spolužák Patrick, se kterým se pomalu sbližuje. Záhada Chloe nabude nečekaně dramatického rozměru, když ve škole začnou umírat ti, kteří mladší spolužáky podrobovali při křtu ponižujícím legráckám. Je zabit Marc i Laurence, rozjíždí se oficiální vyšetřování a pátrat nepřestává ani Muriel s Patrikem. Podaří se jim zjistit, že u přepadení Chloe byl její bývalý přítel Serge, který vše nafilmoval. Vincent, poslední člen party, který ještě žije, je přesvědčen, že vrahem je Muriel, která chce kamarádku pomstít. Jenže pravda je mnohem překvapivější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Slušný potenciál, nebo dobře rozmáznutá moucha průměru? Ton tour viendra je další z řady teenage thrillerů, který tentokráte odlišuje jen visačka s logem výrobce. Samotný úvod, který ve mě rozdmýchal vzpomínky na poslední zvonění na střední, které zde v podobě uvítacího rituálu pro nováčky dovedli do absurdního extrému, mě mile, velmi mile překvapil. Vlastně všechno z počátku hraje nadprůměrnější podívané do karet: svižný děj, rozkreslení postav a i přes tu televizní škatulku, která spíš připodobňuje pojetí nějakému z francouzských teenage seriálů, docela slušná atmosféra. Jenomže těsně za polovinou, při přechodu do třetí čtvrtiny, už začíná sveřepý běžec ochabovat a dostavují se křeče v podobě odumírání napětí a jasné čitelnosti toho, jak bude příběh gradovat. Samozřejmě, že napínavý konec musel přijít, ale já z něj měl poloviční, zda-li vůbec nějaký dojem. Harry Cleven patrně inspirován filmy jako Nebezpečná známost (2002) chtěl postrčit možnosti moderního žánru směrem k vyváženě psychologické podívané. Na místo toho vlastně okopíroval veškeré nešvary a pokud bych za první polovinu dal 3 hvězdičky bez pochybností, za polovinu druhou je to odřená jedna. Koukatelné, zapomenutelné, slaboučké. Škoda že potenciál příběhu, který sem zmínil na začátku zadupali do bláta slabého průměru tak vehementně, jako nikotinový abstinent buzerujícího kuřáka. [5/10] ()

kissilen 

všechny recenze uživatele

Nebolo to najhoršie a dopozerala som to aj napriek neskorému vysielaciemu času. Čo vyčítam je viacmenej jednoduchá uhádnuteľnosť nasledujúcich udalostí a viacmenej sa stotožňujem s názorom ScreamJaya.... ()

Reklama

Reklama