Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1874 a na Divokém Západě probíhá stavba železnice. Když při průzkumu terénu narazí na tekuté písky, tak musí trasu změnit. Jedinou možností je, že povede Rock Ridgem - pohraničním městem, kde se každý jmenuje "Johnson".  Intrikán a generální prokurátor státu Hedley Lamarr chce koupit pozemky podél nové železniční trasy co nejlevněji, a tak se rozhodne vyhnat obyvatele městečka. Posílá na ně gang desperátů pod vedením svého asistenta Taggarta. Zaskočení obyvatelé městečka požadují, aby byl jmenován nový šerif, protože již několik let ve městě žádný není. Na radu Lamarra je vybrán Bart - černoch pracující na stavbě železnice. Ten měl být původně oběšen za to, že udeřil Taggarta do hlavy lopatou. Lamarr se domnívá, že Bart pohorší obyvatele města natolik, že dobrovolně opustí Rock Ridge a on pak převezme "neposlušné" město. Jenže šerif je důvtipný, a když v městském vězení narazí na opilce a bývalého pistolníka Jima, známého jako "The Kid Waco", začne pracovat na překonání nevraživosti vůči své osobě. Lamarr zuří, že se mu nedaří zbavit se Barta, a tak se rozhodne zničit Rock Ridge s pomocí armády kriminálníků. Bart má 24 hodin na to, aby vymyslel, jak město ušetřit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

foundation 

všechny recenze uživatele

Celkom podarena parodia na vsetky mozne aj nemozne indianky, kovbojky a westerny a vobec vsetko co sa toci. Ale v tomto pripade sa neda povedat ze Mel Brooks u mna trafil presne do cierneho. Presnejsie povedane trafil do terca ale tak niekde okrajom. Humor je niekedy velmi dobry, niekedy vtipny a bohuzial niekedy/ castejsie/ dost trapny. Navyse to je natocene takym tym nezaujimavym sposobom ako to u parodii byva dost zvykom. Film si ale rozhodne nenechajte ujst pretoze obsahuje velmi vela skrytych narazok v scenari a kto ma napozerane moze sa rozhodne zabavit. Kazdy si tam najde nieco ine a nikto tam nenajde vsetko :). Objektivne silnejsi priemer ale aj tak stojim za tym ze sa to oplati vidiet. Dnes je to vlastne medzi parodiami uz urcite kult. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Zas jeden film,který ze začátku dostal od pár CHYTRÝCH HLAV nicmoc hodnocení a už se to s ním vezlo.Což mi vlastně může být u mé rudé prdlačky (ten film opravdu nemůže za to ,že většina koukačů na tohle třeba neví kdo je Randolph Scott).-Koukal jsem na to s jednou kemoškou z US (vlastně na její doporučení)a musel si to následně pustit znovu,půlku vtípků jsem prostě nestih. Kemoška se řezala furt stejně,při první projekci aj při tej druhej. U následujícího Hoří má panenko se smála výrazně méně.Inu každý dle svého gusta.Kemošku zřejmě Forman moc nebral, ale potěšila , ,,moudře" nepindala,vytáhla špeky ,my zahulili a Sedla pustili potřetí. Tož Sedla sedla. (,,...no kde seš? Šerif by měl dorazit v poledne!") ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

I když ne výborná, přesto zábavná komedie, která má pomalý rozjezd, ale navýsost výborný konec. Sice se tam objeví pár trapných vtipů, ale ne tolik na to, aby je přebily ty výborné. Je to jeden z prvních filmů Mela Brookse, ale i přesto podle mě velice dobrý. On má velice zajímavý druh humoru, který mě vždy pobaví a zajímavé je jak skloubí realitu s fikcí a je to docela zábava a mimo to rád hraje ve svých filmech a většinou nějaké rozporuplné postavy nebo rovnou záporáky a je vidět, že ho to baví. Velmi zajímavá byla cedule u vrátek toho gangu: --- Před vstupem klepejte na ostnatý drát ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Po puštění filmu jsem byl překvapen, že to není úplně klasický western. Pak jsem se dočetl, že režisér Mel Brooks je legenda amerických bláznivých komedií a parodií. Děj umístil do roku 1874 do amerického příhraničního zapadákova Rock Ridge. Jméno je zřejmě fiktivní protože podle map existuje pouze střední škola tohoto jména nedaleko Washingtonu, kde je zřejmě tento film povinný. Děj je nepodstatný, zápletka stojí na záplavě absurdních gagů. Nominováno na tři Oscary. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Parodická první půlka mě docela bavila, díky černohumorným interakcím mezi postavami, ale čím dál tím blíž k závěru se to přelévalo do ztřeštěné a přeplácané grotesky, kterou považuji za docela otravnou. Na konci třeba postavy westernové parodie vstoupí do úplně jiných kulis úplně jiného filmu a všichni se tam začnou prát. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

Související novinky

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (více)

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

Tvůrce Médi chce umřít na Divokém západě

06.12.2012

Když přišel s projektem Méďa, většina hollywoodských studií ho odmítla. Včetně Foxů, pro které Seth MacFarlane vytvořil veleúspěšný animovaný seriál Griffinovi. Nakonec se Méďu ujala menší produkční… (více)

Reklama

Reklama