Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilotní film spin-off k seriálu Stargate SG-1. Před několika miliony lety na zemi žila rasa nazvaná Antikové. Ti ve svém letajicím městě Atlantis odletěli do jiné galaxie aby se zde usadili. Na konci sedmé sezony kdyz Goa'uld Anubis utocil na Zemi tak plk. O'Neill (Richard Dean Anderson) se svým týmem nalezl Antickou základnu na Antarktidě a pomocí zbraně umístěné v základně zničil Anubise a jeho Mateřskou loď. Poté je na Antarktidu převelena Dr. Elisabeth Weirová (Torri Higginson) kde spolu s Dr. Carsonem Beckettem (Paul McGillion) zjišťuje že antická zařízení dokáže ovládat pouze člověk který má vrozený Antický Gen. Díky Danielovi Jacksonovi (Michael Shanks) se podaří objevit adresu Atlantis ve vzdálené galaxii Peagasus. (ČSFD)

(více)

Recenze (65)

kwoky 

všechny recenze uživatele

První dvojdíl se moc nepovedl. Obvyklý alespoň trochu promyšlený postup SG1 je zde vystřídán chaotickou akcí, ze které se hrdinové dostanou jen se štěstím. Třeba vynoření jako deus ex machinu jsem ocenil facepalmem. Wraithové jsou sice pekelně nebezpeční, ale v klíčových chvílích se chovají jako retardi. Major taky mohl vzít zbraň s sebou na prozkoumání. Plukovníka "terminátora" je škoda, archetyp drsného vojáka je tu potřeba jako sůl. Postavy zatím nedostaly moc prostoru, takže není nikdo, komu by člověk mohl fandit. Z recyklace herců také nejsem odvázaný. Dávám opatrné tři, i když je to spíš dva a půl. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Pilotní film k seriálu SGA je skvělým vykročením do hlubin vesmíru, kam jsem se dlouho bál vstoupit za nimi, ale k filmu samotnému. Až na Flanigana a "Duhu" Franckse, kteří mě stále iritují svými dvěma hereckými výrazy (víc jsem jich u nich nenašel) se mi film líbil. Násilné přenesení do nového neznámého se, myslím, zdařilo. Až na pár obvyklých SG naivit, ale na to si divák již stačil zvyknout. Dávám tomu tedy 85% = 4/5, k čemuž výrazně přispěl i překvapivý skvost ve formě hostujícího Roberta Patricka (T1000 z filmu "Terminátor 2"). ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* původní film z roku 1994 se mi docela líbil, ale nestal jsem se nikdy příznivcem televizního seriálu, který na něj navazuje. Přesto jsem chtěl vědět, jestli o něco nepřicházím u nové série. A odpověď je jasná z hvězdičkového hodnocení - kdybych dal tři, tak by mě aspoň občas lákalo zkouknout nějaký díl v televizi, kde se to často opakuje až do omrzení. Kdo má však rád podobné vesmírné seriály jako Startrek, kde zástupci lidstva kontaktují okolní civilizace, tak si asi užije. Pro mě to nepřináší nic nového a struktura příběhu kopíruje standardní šablonu původní série a z toho jsem už vyrostl. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Když jsem tohle uviděl, tak mi krev začala hrát Fugu... Potom, co jsem se dočetl, že se připravuje spin-of, čekal jsem, že z toho nebudu nadšený, ale nakonec jsem nevyšel z údivu. Wraithové mi něčím připomínají Zergy... Sheppard je sympaťák a dle mého názoru nahradil strádající O'Neilovo charisma... ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Povedený spin-off od skvělého seriálu a minimálně na úvod utlumil obavy fanoušků z toho, že bude jiný a kvalitou nedosáhne na kult. Úvod ale naznačuje, že je na co se těšit, protože ano máme tu část, která zůstává a to je návštěvy planet skrz bránu, do toho ale město, které skýtá vyspělou technologii a hlavně tu máme wraithy, kteří ne jen nahradili, ale v mnohém i předčili obávané goauldy. Dobrý nápad s touto druhou větví Star Gate. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu seriálu je možné spatřit antickou dívku, kterou o několik milionů let později najde SG1 zmrzlou v oblasti Antarktidy. Jedná se tak o odkaz na epizodu V zajetí ledu původního seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Jacinda)

Reklama

Reklama