Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek je natočen na motivy stejnojmenného románu Alberta Kivikase. Odehrává se v letech 1918 - 1920, kdy se v Estonsku vedla občanská válka za nezávislost na Sovětském svazu. Skupina spolužáků se dobrovolně přihlásí do armády, aby spolu bojovali proti rudým gardám. Jen Henn Ahas dává přednost vzdělání před učástí ve válce. Když je však jeho rodné město obsazeno nepřítelem, neváhá a okamžitě se přihlásí. Spolu se svými přáteli prochází řadou bitev, ve kterých se z naivních chlapců mění v dospělé muže. Nikdo z nich ještě netuší, co jim osud připraví. (Špacír)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

MeGab 

všechny recenze uživatele

Některé pasáže filmu jsou vyloženě legrační, nejvíce asi zpomalené záběry padajících zemřelých vojáků, během nichž se vždy zastaví palba, asi aby náhodou netrefili kameramana :-). ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Silný snímek, nedivím se, že na domácí půdě se stal ve své době velkým hitem. Snímek je chudý na dialogy, ale o to silněji a intenzivněji diváka zaujme působivá řeč obrazu a výkony herců... ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tady u toho snímku mám pocit, že bych měla napsat důvody, proč jsem dala právě takové ohodnocení. On mate svojí naivitou a jednoduchostí. Kdo ví, jestli právě to nebylo úmyslem režiséra, který to pojal podle knižní předlohy. Ale ono to tak přece je. Ten film je jako ty klučičí, naivní oči, plní elánu a nadšení jak to všem natřou. Cestou si zpívají a blbnou, opravdu jak malí kluci. Estonsko bude jejich a padla, jede se domů. A ejhle, ona ta občanská válka najednou mění své rozměry v bitvu, kterou ani zbla neočekávali. Ono se nejedná pouze o estonské kluky, ale z dějin víme, že třeba jak v Německu, tak v Rusku byli nasazováni tak mladí kluci, že i ta puška vedle nich byla větší než oni a to všechno s klidným svědomím těch takzvaných dospělých osob. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Smutný a tragický príbeh chlapcov gymnazistov. Film o mladíckom eláne, ale aj nerozvážnosti, o hrdinstve i strachu. Nie je vôbec (ako sa v podnadpise uvádza) "akčný", ani "dobrodružný" ... a už vôbec nie "romantický" ... do kelu čo je "romantického" na mrtvom kamarátovi- spolužiakovi ? čo je romantické vo výbuchoch bômb, granátov, v ohni vojenských bojov !!!!!! ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama