Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podle mě jde o velmi zdařilou parodii, které se směju i po několikátém shlédnutí. Bohužel dabovaná verze, která šla u nás v televizi, zabila dobrou polovinu vtipů oproti originálu, který se jen hemží slovními hříčkami a narážkami na všechno možné. Rozhodně bych netvrdila, že tímhle filmem začal upadat humor Mela Brookse. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Milovaná parodie, u které jsem při prvním shlédnutí málem umřela smíchy...a při druhém vlastně taky. Kvůli ní už řadu let nejsem schopna dívat se na jakéhokoli Robina Hooda s vážnou tváří. Kupodivu mi tu ani nevadí český dabing, který dal vzniknout slovním hříčkám, jaké v angličtině nejsou možné. Bohužel i pár hlášek zabil, takže doporučuji pustit si jak originál, tak i dabing. K udělení 5* mi brání občasná přepálenost v přehrávání postav, ale i přes drobné nešvary je to ukázková parodie. A garantuji vám jednu věc - na postavu Mrkala jen tak nezapomenete. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Robina Kapucu, mám rád niektoré paródie (Horúce strely), ale tato kombinácia mi vôbec nesadla. Pár veci bolo fajn, malo to dobrý nápad a pobavili, ale ako celkom mi to prišlo skôr viac trápne ako zábavne a keď to porovnám práve s vyššie spomínanými strelami, tak tu musím dosť ubrať na hodnotení. Dobré to vystihol vo svojom komentári T2: viac sa pobavím a zasmejem na výbornom due Costner-Freeman a to nemusia ani nič parodovať. 35% - 2* ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem si tuhle parodii pamatoval jako naprosto excelentní záležitost a po druhém shlédnutí musím jednu hvězdičku ubrat. I dnes mě to příjemně pobavilo a překvapivě dost momentů(na komedie/parodie,co jsem v poslední době viděl) mi uštědřilo přímý zásah na bránici.Ano,jsou tam hluchá místa,která mají tolik vtipu jako gagy Petra Novotného,ale člověk se taky musí nadechnout před tím než se začne smát a proto mi nezbývá než tohle dílo jen doporučit. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po útěku z maurského vězení a dlouhé plavbě (!) se Robin z Loxley (Cary Elwes) dostává zpět do svého rodného kraje. Jenže zjišťuje, že se za jeho nepřítomnosti hodně změnilo - celá jeho rodina je mrtvá (a to včetně oblíbené kočky, která se zadusila když pojídala oblíbenou zlatou rybku), celý hrad vzali exekutoři a navíc ubohé vesničany terorizuje král Jan se svým nohsledem, šerifem ze Shnilákova. A tak se musí Robin za pomoci několika věrných pustit do boje proti nesmírné přesile, nejen za záchranu slabších, ale i pro srdce krásné Marion... Parodie, ty já můžu - a i když si vezmou na paškál mojí oblíbený historický příběh, tak mi to moc nevadí (pokud z něj neudělají frašku plnou fekálního humoru).. Sice se i k tomu tady Mel Brooks chvilkama blížil, naštěstí vždy včas zabrzdil, a tak je film koukatelný i pro mladší diváky. Dvakrát mi ale nesedlo herecké obsazení, zvlášť představitel Robina Hooda, Cary Elwes, byl tak trošku na přesdržku :) Ale co, hlavní je že dobro opět zvítězilo nad zlem, a ke všemu se dostavil i v mini roličce Patrick Stewart aka Richard, Lví srdce... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Filmový debut Davida Chappelleho. (Mihail123)
  • Když si po souboji se šerifem Rottinghamem (Roger Rees) Robin (Cary Elwes) zasunuje meč do pochvy, šerif se na něj napíchne. Když ale odstoupí, má meč zabodnutý až po rukojeť. (Pepy)

Reklama

Reklama