Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeruzalém roku 1125. Z vlhké kobky maurského vězení odvážně a poněkud nezvykle prchá zasloužilý účastník křižáckého tažení Robin z Loxley (Cary Elwes). Po návratu do rodné Anglie ho ovšem čeká trpké zklamání. Tatínek je mrtvý, sourozenci mrtví, věrný pes mrtvý a oblíbená kočka zadušená posledním členem rodiny - přítulnou zlatou rybkou. Navíc hrad zabavený kvůli nezaplaceným daním. Podivný vděk za bojové zásluhy. Ovšem, co by jiného zlomilo a možná i dohnalo k sebevraždě, to Robina, už brzy Hooda, posílí. Statečně vyráží do temných hvozdů a dává dohromady svou zbojnickou partu. A to si pište, že to jsou daleko ostřejší a hlavně mnohem zábavnější chlápkové než ti, které měl ve své družině Kevin Costner. Pochopitelně je tu i mrzký rottinghamský šerif a dočasný, ale o to podlejší panovník Jan. A taky luzná Mariana, jejímž největším problémem je momentálně pás cudnosti z vysoce kvalitní oceli. Poslední dobou ji začíná být zatraceně těsný... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (278)

Junglista 

všechny recenze uživatele

Vedle Spaceballs nejlepší Brooksova parodie. Můžu to vidět 7x do tejdne a stejně se budu chlámat až na lesy. A kromě toho, nejkrásnější Mariana ze všech, je právě tady. Dabing výjimečně geniální. Protože v originále nejsou Lotringhamovy přebrepty tak dobrý, jako když se ozve "Vyklučte nám toho dáka" nebo "Ty nevíš, že je v lesnatých králích loveno zakázat vepřové divoce?" V kadenci vtipů za minutu je tohle dílko na čelních místech a trapnost je tu minimální. Brooks je génius :-) ()

vyfuk

všechny recenze uživatele

V drtivé většině případů se snažím filmy dokoukat. A taky hodnotím jenom filmy, co jsem dokoukal. Ale tady nemůžu splnit ani jedno. Film je po více jak půlhodině téměř absolutně nezáživný. Mela Brookse mám rád. Dokázal vytvořit kulty, i zapadlé kousky, které mně připadají hvězdné. Vtipy a humor téměř nulový. A to jsem film před mnoha lety viděl asi od půlky a líbil se mi, ale teď se to nedá skousnout. Tohle zde zůstane, ale i když mi to trhá srdce, něco takového ohodnotit nemůžu. Nebylo by to předně objektivní. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

To musej dělat titulky ohněm? -To je fakt. Vždycky, když točej Robina Hooda, podpálej nám celou vesnici. Když mi bylo osm, miloval jsem tenhle film. V té době jsem se u něj třískal smíchy a to jsem ani pořádně nevěděl, že to má být parodie (tehdy jsem ani nevěděl, co to parodie je, pochopitelně.) A teď, když jsem už o něco starší, se prakticky nic nezměnilo. Sice už se u toho netřískám smíchy tak, jak předtím, ale pořád je tohle jedna z mála posledních dobrých parodií. Navíc, už mám něco nakoukáno, tak dokážu ocenit i cílené parodie (samotný Robin Hood, Kmotr). Možná jsem ovlivněný dětskou nostalgií, ale tohle je film, na kterém jsem vyrůstal a který mě jen tak neomrzí. Zvláště dnes, kdy je slovo parodie tak často spojováno s hnusy největšího kalibru. Na všechny tyhle tvůrce bych poslal Jeníčka (nenechte se zmást jménem, je to už vlastně velkej chlap!) A krásnější Marian jen tak někde nenajdete… prostě za 100 %. ()

dozana 

všechny recenze uživatele

"Já vidím!"........"To se mi asi zdálo." / "Můžu pro tebe něco udělat?"...."No, mohla byste slézt."....."Malý Johne!"...."Zpanikařil jsem." / A spoustu dalších dobrých vtipů. Popravdě jsem si myslela, že to bude další oplzlá parodie, ale po prvním shlédnutí, jsem film musela shlédnout ještě jednou a pak ještě jednou.....a vždycky jsem u toho řvala smíchy. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Solidní parodie na chlápka, který bohatým bral a chudým dával, aspoň teda doufám:)! Opět se ukazuje jak dnešní parodie sází na absenci příběhu, jakéhokoliv příběhu a chrlí pouze slepenec zoufalých a nevtipných scén na sebe a to je obrovská chyba, protože i kokotina by měla mít dějovou linii. Tím pádem považuju bláznivý příběh Robina za přijemnou podívanou, která vám uteče jako voda a i přes svoji stoprocentní nedokonalost ho nebudete proklínat. Jednou větou: Kdo chce Robinem v dnešní době býti, připrav se na to, že budeš bitý:) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy si Don Giovanni (Dom DeLuise) vyndává z pusy vatové tampóny, můžete poznat parodii na Brandonova Kmotra. Během natáčení Kmotra měl totiž Brando v puse tampóny, aby jeho tváře vypadaly jako tváře buldoka. (viperblade)
  • Natáčení probíhalo v USA na Rancho Maria na 25933 Sand Canyon Road v Santa Claritě v Kalifornii a ve studiu West Hollywood na 1041 N. Formosa Avenue v Kalifornii. Natáčelo se od 5. ledna do 25. března 1993. (noelcoward73)
  • Když v lese napadnou vojáci Hepčíka a Robina, tak Hepčík řekne: Doufám, že to někdo natáčí!" To je odkaz na incident, který se stal Rodneymu Kingovi, když ho v roce 1990 několik členů policejního oddělení Los Angeles brutálně napadlo. Jednomu přihlížejícímu se to podařilo natočit na kameru. (viperblade)

Reklama

Reklama