Reklama

Reklama

Chaos

  • USA House in the Middle of Nowhere, The (neoficiální název)

Obsahy(1)

Dvě mladé dívky se vydávají večer na hudební párty pořádanou v místním lese. Rodiče o ně mají strach, ale ony nedbají varování a seznamují se s cizincem stojícím opodál za účelem sehnání nějakých drog. Ten je přesvědčuje, že jim drogy opatří zadarmo, ale že s ním musí kousek pěšky do staré chatrče za jeho kamarády. Dívky nakonec souhlasí, ale v kabině se setkávají pouze se dvěma totálně vyšinutými agresivními muži a jednou stejně tak postiženou dívkou. Od této chvíle začíná boj o holý život, dívky jsou mučeny, přeneseny do lesa a zde utýrány k smrti. Vše vede zejména šílená, brutální a maniakální postava a vůdce bandy jménem Chaos, ze kterého mají všichni strach. Po útoku na dívky se banda chce přemístit jinam, ale narazí pouze na dům u lesa, kde bydlí rodiče jedné z dívek. Ti jsou již polomrtví strachem. Přijímají návštěvníky, protože zjišťují, že jsou to oni, kdo zabili jejich dívky. Podaří se rodičům pomstít krutou smrt mladých dívek na vlastní pěst?
Film měl být původně oficiálním remakem klasiky exploitation subžánru "Last House on the Left (1972). Na poslední chvíli dostal jiný název, ale dějově se jedná skutečně o čistý remake této kultovní klasiky. (Flipnic)

(více)

Recenze (105)

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Film, který můžete najít i pod názvy CHAOS nebo LAST HOUSE ON THE LEFT, je remakem filmu The last house on the left od Wese Cravena. A nutno říct hodně drsným remakem, který si s brutalitou scén nezadá ani s poslední doby známým IRREVERSIBLE (ZVRÁCENÝ). Příběh je celkem jednoduchý, dvě mladé a krásné dívky přijmou pozvání na párty v chatě uprostřed lesa, kde však na ně nečekají další mladí a krásní lidé, nýbrž partička pěkně drsnejch grázlů. Jste-li od založení romantické duše, slabší povahy anebo prostě normální lidi, myslím, že byste se na tento film neměly dívat. Patříte-li však k milovníkům filmového násilí v té nejsyrovější podobě, nenechte si jej ujít. Vlastně ani nevím proč jsem dal pět hvězdiček, asi proto, že ten film je čistokrevná hrůza, asi proto, že ještě nikdy předtím jsem neodcházel v noci z filmu jako připosr... ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Hyper violentní kopie ( záměrně jsem nepoužil slova " remake "..., mezi remakem a kopií přeci jenom shledávám nějakej ten rozdíl ) původního LHOTL ( až na ten závěr samozřejmě :-)) a zároveň exploiter, kterej skutečně předhání originál ( jak už zmínil erl ) v jednej jedinej věci a tou je míra brutality a násilí, které diváka doslova válcuje s každou nadcházející minutou...., to je ale taky to jediný, co žene tenhle flick kupředu, bohužel..., ve všech ostatních aspektech zůstává DeFalcův CHAOS daleko, daleko pozadu za Cravenovým debutem... Abych jenom nekritizoval, Kevin Gage coby Chaos je skutečně hodně uvěřitelnej a dobře ( nikoliv však výborně ) zahranej, nicméně je to hlavně jeho role, na kterej se celej flick veze, všechen ostatní ansámbl, ať už je to celej zbytek naší lůzerský partičky, obě hlavní ženské představitelky/oběti ( o které tady jde především ) nebo povedená dvojka policejních strážníků, jenom herecky přicmrndává a celkově podává výkon, kterej na plný hodnocený zcela určitě nestačí... Málo platný, CHAOS Davida DeFalca mi jenom utvrdil v tom, že LAST HOUSE ON THE LEFT je jenom jeden a k tomu, aby ho někdo někdy trumfnul, je zapotřebí o trochu víc snahy, než jen těch pár decibelů ženskýho vřískotu a umělý krve navíc, jenom proto, že se čepel nože zavrtala o něco hlouběji a rafinovaněji :-):-) Tak nějak 50 % ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako on celý tenhle levný a prostý (nepřiznaný) remake Posledního domu nalevo byl takový dost podivný, ale ten konec byl fakt ubohý. Navíc mi strašně pila krev ta matka. A taky by mě nějak zajímalo, před čím vlastně přesně ten film varoval a čemu měl pomoci, jak se psalo v úvodu? Držet tedy děti doma a nepouštět je ven? Nic jim nedovolit? Pravda, možná pochopí a dojde jim, že se jejich kámoška chová jako naprostá kráva a nevidí nebezpečí, které jí okázale tancuje přímo před frňákem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Všetky klišé a podobne podané scény, aké ste ako divák mohli vidieť v mnohých známych aj neznámych ´´rape and revenge´´ thrilleroch, sú tu podané takmer rovnako a doslovne. Až na záver, ktorý tak razantne vybočuje zo zavedených koľají, až si tento nevýrazný, nudný a lacný titul tú jednu hviezdu zaslúži. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Flipnic trošku přehání. Zas tak extrémně kruté a zvrhlé to nebylo. Nebo lépe řečeno, tomu drsnějšímu je ve filmu věnováno docela málo prostoru, vše ostatní byla jen jakási průměrná vložka s hroznou kamerou (ach ten nízkej rozpočet). Co se týče chování postav, tak místy bylo opravdu debilní, jak už zde zmínil slasher, ale není to zas tak hrozné v porovnání s jinými horory a ke všemu to hodně zachraňuje perfektní Kevin Gage. Z mé strany to nejsou čisté 4 hvězdičky, ale já mám pro takové krutější přímočaré horory docela slabost, takže níž nepůjdu. 70% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 15. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama