Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do ulíc starého Ríma a obdobia vlády nového cisára Vespasiana sa vracia dej filmu, ktorého hlavným hrdinom je dobrodruh a detektív Marcus Didius Falco. Práve na neho sa s náročnou úlohou tajne obráti krásna Helena, dcéra prominentného senátora a manželka vrchného veliteľa stráží – Pertinaxa. Má nájsť jej blízkeho príbuzného Cata, ktorý náhle zmizol bez stôp. Prezieravému a bystrému Falcovi sa do riešenia značne chúlostivého prípadu veľmi nechce, ale pochopí, že túto úlohu odrieknuť nemôže. Pri nebezpečnom pátraní po zmiznutom Catovi mu našťastie pomáha fyzicky urastený povestný gladiátor Justus. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno jsem to viděl v televizi a velmi mě to bavilo. Proto, když jsem před pár lety přišel do "Levné knihy" a uviděl titul "Seianus" s podtitulem "Detektivní příběhy ze starověkého Ríma" od Adama Wisharta, ihned jsem si tuto knihu koupil. A to proto, že jsem si vzpomněl na "Věk zrady" a jeho atmosféru. Jako člověk milující historii mám totiž období starověku (a především Ríma) ve velké oblibě. Navíc se do povánoční atmosféry film dobře hodí, a tak jsem s ním seznámil i svou manželku. Kniha i film jsou si v lecčems podobné. Soukromé očko má sice určité společenské postavení, ale nahoře není úplně oblíben. Casto balancuje na hraně, nikdy ho ale neopouští humor a tak jako já pije velmi rád bílé víno - a to prakticky denně a ne v malých dávkách. Je nucen vyšetřit tajný případ spiknutí v nejvyšších kruzích, přičemž má jako pomocníka nejlepšího gladiátora současného Ríma. Toho velice sympaticky hraje v té době známý herec záporáků béčkových akčních filmů. Skoda, že těchto filmů není víc. Útěchou je, že Adam Wishart toho napsal více. "Pekařku z Lýdie" jsem již četl. ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Na TV produkci slušně udělanej filmeček. Vzdáleně mi připoměl starýho a dobrýho Claudia (doopravdy vzdáleně). Bryan Brown hraje dobře, někteří členové obsazení smozřejmě nejsou excelentní herci (neobvykle obsazený Matthias Hues), ale role jim sedly a v rolích se evidentně cítili dobře. Pohodovejch 80 %. ()

Reklama

Tempest 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který si vždy bez váhání pustím, hezky si při něm odpočinu. Mám rád historii a docela se mě líbila i knižní předloha tohoto filmu. Jde o historickou detektivku, kdy soukromé očko Marcus Didius Falco v době římského císaře Vespasiána je pověřen pátráním po mladém římském patriciovi. Pátrání ho nakonec dovede až ke spiknutí namířeném proti samotnému císaři. Film je taková vydařená směska historického, detektivního a komediálního žánru. Někdy sice působí hodně televizně, ale mně se prostě líbí, moje celkové hodnocení poctivých 80 %. ()

farmnf odpad!

všechny recenze uživatele

To se mi snad jenom zdálo! Bryana Browna jsem viděl ve spoustě kravinách ale aby hrál vtipkujícího antického detektiva-to už úplně překročil sebe sama. Navíc je doprovázen Pepou Dvořákem, prostým Ixovytých nohou a majícím svaly, inu gladiátor. Dementní obličej je ale věrně zachován-hned mě napadlo "S Pydlou v zádech na Vespaciána". Bože ochraňuj nás takových píčovin, které mají v hlavičce termín "Mysteriózní". Autory bych mysteriózně velmi rád nakopal do koulí! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Skoro mne mrzí ty pouhé dvě hvězdy, které filmu dávám. Nápad na drsného detektiva brodícího se bahnem uliček starověkého Říma vůbec není špatný. Jenomže důvtipný záměr narazil na nedostatek peněz a nedotažený scénář. Výprava je legrační - starověký Řím je často jen nakreslený, herecké výkony chabé - herci vypadají sterilně jako by byli posbíraní ze soap oper, završení celé zápletky a velké finále s atentátem na césara vzbuzuje smích a útrpnost nad scénaristickou pohodlností a ubohými kulisami. Sem tam ale filmem probleskne vtípek nebo scéna, která naznačuje, že mít víc času a peněz, mohla to být mnohem zajímavější záležitost (obrovská socha císařovy hlavy, obscéní slavnosti bohyně Kybele, strach mohutného gladiátora poprvé sám vyrazit ulicemi Říma). /15. 8. 11./ ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama