Reklama

Reklama

Tajemství slov

  • Španělsko La vida secreta de las palabras (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vrtná stanice, místo izolované od civilizace, vzdoruje vlnám daleko na otevřeném moři. Na tomhle odlehlém místě obývaném pouze muži se jednoho dne objeví žena (S.Polley). Má se starat o pracovníka (T.Robbins), který při nehodě přišel o zrak. Časem mezi oběma vzniká pouto. Jako na pustém ostrově se stávají citově závislí jeden na druhém. Za pomocí slov vyplouvají na povrch jejich tajemství, bolest, naděje, láska, smutek..... Bezesporu největší filmová událost ve Španělsku za rok 2005. Na vzniku snímku režisérky Isabel Coixet se výrazně podílel Pedro Almodóvar a jeho produkční společnost ElDeseo, kterou řídí se svým bratrem Augustínem. Film Tajemství slov získal 4 španělské Oscary (ceny Goya) v hlavních kategoriích a deklasoval konkurenci jak u diváků, tak u kritiků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Isabel Coixet nudí. A to tak, že pod ťarchou ubíjajúceho tempa spoľahlivo vyšumí významný odkaz, tejto inak konvenčnej drámy. Osudové stretnutie dvojch "životom postihnutých" ľudí postráda jediný výraznejší prvok, ktorý by trochu zamaskoval direkt k očakávanému záveru. Zisťujem, že podobné "pomalé-ambientné" snímky (Code 46, Lost In Translation) idú jednoducho mimo mňa. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nádherná dráma s veľkým D, založená na emóciami nabitých dialógoch. Sledujeme tu pomaly sa rozvíjajúci a krehký vzťah medzi dočasne oslepeným a zraneným pracovníkom vrtnej plošiny a mladou ženou, ktorá sa má počas jej vynútenej dovolenky o neho starať. Skvelý herecký koncert Sarah Polley, umocnený chladnou atmosférou samoty a ľadového mora. Moment, kedy si zranený, popálený a slepý pracovník uvedomí, že na svete existujú ľudia, ktorí aj keď sa navonok zdajú zdraví a snáď len trochu čudní alebo vzbudzujúci zvedavosť, sú na tom vo svojom vnútri omnoho horšie ako on so všetkými svojimi vonkajšími a duševnými boľačkami, a že práve jeden taký človek sedí vedľa neho, bol tak emočne mohutný, že trvalo hodnú chvíľu ho ako-tak stráviť. Je to filmový moment, ktorý si zaradím medzi TOP 10 najemotívnejších. Kto má rád pocitovo silné drámy s veľkým presahom a emočným nábojom, ktorý sa len tak rýchlo nevytratí, pretože v človeku ešte dlhú dobu rezonuje, tak si určite príde na svoje. 89/100 ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Umělý ostrůvek uprostřed oceánu „ víc než 50.000 tun železa, do kterého každý den udeří přes 28.000 vln. Někdy víc.“ Místo, kde pracuje jen hrstka mužů a kde se stala nehoda. Tam utekla z nucené dovolené Hanna ..... „zabít čas, než čas zabije Tebe.“ Nemluvná žena s naslouchátkem, která nestojí o společnost, ale nabídla se jako ošetřovatelka popálenému a dočasně slepému muži. Ten má sice bolavé tělo, ale radostně vypráví, je plný zvědavosti a nekonečných otázek. Ocitnula se v blízkosti člověka, který ji postupně dokáže svými slovy rozesmát, rozesmutnit. „ Tajemství slov“, která umí poodkrýt dávná a bolestivá tajemství, ale přináší i úlevu a vzájemnou důvěru. Důvěru pro kterou se vyplatí ..... .naučit se plavat! Nádherný, emocemi nabitý film se skvěle vybranou dvojicí „trosečníků“, který jen tak z hlavy nevyženu a ani nechci 4,5*. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Od začiatku človek cíti, že bude nasledovať niečo neobyčajné. A tiež aj nasleduje napriek tomu, že kulisy príbehu i počet zúčastnených sú redukované na najnižšiu možnú úroveň. Príbeh je dobre vystavaný, s patričnou gradáciou, herci hrajú uveriteľne, posolstvo fimu je silné a dlho nevyprchá z pamäte. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, že jizvy na těle jsou vidět, ale jizvy na duši mohou zůstat skryty na věky. Navíc je čas nezhojí, neboť jednou - ne dnes, ne zítra, ale jednou určitě - vyplavou opět na povrch a zcela nás pohltí. Je jediným možným východiskem láska? Může se zdát utrpení jednoho člověka větší než utrpení člověka druhého? Není přeci jen nejspravedlivějším měřítkem názor oběti samotné? Vždyť přece nikdo jiný nemůže cítit ani zlomek toho, co za muka prožívá právě ona. Na každou ránu existuje lék, jen jej musíme najít. Stejně jako odvahu v sobě samotném se přes všechno zlé přehoupnout a začít opět znovu, na nepopsaném listu papíru, který je plný křehkých slov. Křehkých slov zahalených nejtemnějším tajemstvím. Vynikající Tim Robbins a mrazivě dokonalá Sarah Polley. [říjen 2006] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Pro natáčení byla použita vrtná plošina Borgholm Doplhin, která v tu dobu kotvila v Belfastu. (HellFire)
  • Vrtná stanica, na ktorej sa dej odohráva, má vo filme názov "Genefke". Snímka je venovaná Inge Genefke - spoluzakladateľke organizácie "Danish Medical Group of Amnesty International" a "Rehabilitation and Research Centre for Torture Victims" na pomoc obetiam týrania. (Gor'seye)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama