Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden z nejlepších odborníků na filmové triky Rollie Tyler je najat agentem Liptonem, pracujícím pro ministerstvo spravedlnosti, aby zinscenoval přesvědčivou smrt důležitého mafiánského svědka DeFranca, který má strach o svoji bezpečnost. Tyler celou akci důkladně připraví a pak před mnoha svědky DeFranca "zastřelí" v nóbl restauraci. Když do Liptonovy kanceláře ohlásí úspěšné splnění úkolu, jen náhoda mu zachrání život. Tyler zjišťuje, že byl podveden a přespí u své přítelkyně Ellen. Dívka je zabita najatým střelcem, kterého se Tylerovi podaří zneškodnit. Vyšetřováním vražd je pověřen poručík McCarthy, který zjistí spojitost s kanceláří plukovníka Masona, mající na starost Program ochrany svědků. Jako nepohodlný je poručík suspendován. Tyler mezitím dospěje k témuž závěru a vybaven svojí speciální dodávkou se vydá do Masonova domu a s pomocí řady vynalézavých triků a za asistence poručíka McCartyho, který se tu objeví, zlikvidují Masonovy zabijáky a odhalí pozadí celého komplotu - ulité gangsterské peníze. Tyler finguje vlastní smrt, ale McCarthy se nenechá napálit. Oba muži se vydávají do Švýcarska vyzvednout 15 miliónů dolarů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se neotřelej nápad v podobě boje pomocí filmovejch triků nedaří uplně prodat. Na vině je předevšim malej počet scén, který na tricích stojej (v podstatě jen úvodní "vražda" DeFranca a krátký finále). Akce s napětim mohlo být taky o něco víc a uplně jsem postrádal nějaký správně oldschoolový hlášky. I tak se však F/X dá označit za sympaticky průměrnej béčkovej thriller z osmdesátejch let z kategorie "neurazí, nenadchne". Za náznaky slušný atmosféry a dobrej casting třetí hvězda. PS: Po projekci jsem si řikal, že by to byl slušnej námět na seriál a on skutečně po letech vzniknul :) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film stojí přesně na hranici mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami a i když jsem se nakonec rozhodl pro nižší hodnocení, ve své kategorii je to určitě nadprůměrný kousek. Je sice pravda, že i tady scénář chvílemi skřípe a celá ta historka má své nezanedbatelné logické díry, ale je to natočené s lehkostí a bezmála komediální nadsázkou, takže mě tenhle druh nelogičností neštve a velkoryse nad ním mávám rukou. Smrtící triky u mě nefungují jako thriller, ale jako kriminální komedie s řadou zajímavých nápadů, které si film vypůjčil z filmového studia. Celkový dojem: 65 %. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto je snímok z doby, keď sa vo filmoch nepoužívali digitálne triky a rôzne počítačové animácie. O špeciálne efekty a gore scény sa starali zruční a kreatívni odborníci. Jedným z najlepších trikárov je Rollie Tyler. Vo svojom odbore patrí ku špičke. Raz dostane ponuku od ministerstva spravodlivosti, aby zinscenoval vraždu ich dôležitého, chráneného svedka. Rollie sa rozhodne tento kšeft prijať. Lenže toto rozhodnutie mu od základu zmení jeho kľudný život. Zaplietol sa do špinavej hry plnej intríg, klamstiev a podvodov. *** ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Na filme je občas vidno už svoj vek, ale stále je to veľmi zábavné. Príbeh je efektný a poskytuje dobrú výhovorku pre solídnu akciu a vynaliezavé využitie efektov. Okrem toho, že ide o akčný-thriller je tu aj niekoľko dobrých komediálnych momentov... hoci počas scény naháňačky v aute pôsobí komédia až príliš nútene. Celkovo je to dobrý film, ktorý by si fanúšikovia filmov z 80. rokov a skutočných efektov bez špeciálnych efektov mali užiť. 7/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po letech docela zklamání a i na 80. léta těžká slabota. Myslel jsem si, že speciální filmové triky budou využity víc, než jen v prvoplánové a klišovité historce, která by jinak sotva vystačila na jeden díl nějakého seriálu. Navíc jediné dvě ženské, co tu jsou, vypadají jak neuvěřitelné mužatky, obě s velkou prdelí, což mi tedy taky moc zábavy nepřineslo. Asi jak jsme to za komančů sledovali na Moravě na ORF, tak nám to přišlo oproti programům ČsT děsně supr, ale z dnešního pohledu je to věc urážející inteligenci diváka, ačkoliv se Bryan Brown a Brian Dennehy snaží, seč to jde, a Miroslav Ondříček si taky vydělává na americké živobytí sice bez zájmu, ale aspoň profesionálně. U akčních nebo trhillerových věcí člověk většinou moc logiku nehledá, ale tady už je to podle mne za hranou. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Smrtící triky měly poměrně velký úspěch u amerických diváků a v kinech vydělaly dvojnásobek rozpočtu. Bohužel celosvětově film zapadl a i u nás se jedná jen o málo známý snímek, přestože se v lednu 1992 objevil v našich kinech. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Miroslav Ondříček kvitoval možnost natočit si akční thriller ze současnosti. Zejména sekvence, které v jeho kameramanském repertoáru zatím chyběly – velké akční scény a honičky v autech. Jednalo se také o jeho první spolupráci s režisérem Mandelem, s nímž později natočil ještě „dětský“ dobrodružný film ze současnosti Velký esa (1987). (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama