Reklama

Reklama

Uvnitř tančím

  • Velká Británie Inside I'm Dancing (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Uvnitř tančím je příběhem 24 letého Michaela s mozkovým ochrnutím, který dlouhodobě žije v domově pro invalidy "Carrigmore" vedeném impozantní Eileen. V jeho životě nastane zlom, když se do domova přistěhuje rebel Rory O'Shea. Michael s úžasem zjistí, že rychle mluvící Rory, který může pohybovat pouze svojí pravou rukou, rozumí jeho skoro nesrozumitelné řeči. Roryho dynamická a vzpurná povaha zapálí v Michaelovi oheň a představí mu zcela nový svět vně "Carrigmoru". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (517)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zííííííív... Ach jo, tady zas někdo vytáhl šablonu a natočil film, který bych vám mohla s velkou přesností převyprávět i před tím, než jsem ho viděla. Jasně, není zrovna med žít, když vám fungují dva prsty a vše od krku nahoru - hlavně jedovatá vyřídilka je v permanenci. Je třeba vykřičet do světa, ať s vámi počítá, že ještě nejste pod drnem, ikdyž bez pomoci tak maximálně rozpohybujete svůj elektrický vozík. Já chápu, co se mi "Uvnitř tančím" snažilo sdělit, ale bylo to nošení briket do uhelného dolu. Přivádí mě k úžasu, jak mohl film bez špetky inovace, bez záblesku překvapení, posbírat tolik cen. Možná je to tím, že mé kamenné srdce je zamčené v nedobytné truhle, ta leží v nedobytné pevnosti a tu střeží nepřekonatelná armáda žen v klimakteriu, leč Rory O'Shea není týpek, co by ve mně vzbudil přílišné sympatie nebo dojetí a totéž v bledězeleném platí pro vytlemence Michaela. Frikulíni mě neberou, ať mají dvě nohy nebo čtyři kolečka. 51% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Po prečítaní niektorých komentárov som s obavami očakávala nejakú siahodlhú depresiu a sebaľútosť (nieže by to mne ako precitlivenej osobe vadilo:), no tento film sa len snaží s určitým nadhľadom divákovi predostrieť pozitívne a zároveň negatívne stránky života postihnutých jedincov. Chvíľami z toho vyráža optimizmus a nadšenie, inokedy smútok a nešťastie - no taký je aj sám život. Vyčítať mu emócie a mierny sentiment nie je na mieste. Film predsa musí obsahovať emocionálne vyvrcholenie, aby zasiahol. Najviac sa mi pozdával skvelý James McAvoy a nádherné zobrazenie neutíchajúcej snahy zvládnuť dennodenné úskalia. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Takýchto filmov je pomerne dosť - námatkou Prelet nad kukučím hniezdom, Nedotknuteľní, čiastočne aj Svet podľa Prota. Uvnitř tančím je výnimočné hlavne vďaka skvelému využitiu talentovaných mladých hercov, a nekorektným rebelantstvom hlavnej postavy (McAvoy je proste skvelý). Navyše sa mi ešte nikdy v živote nestalo, že by som sa pri sledovaní nejakého filmu každé 3 minúty uchechtával a každých 10 minút dostával záchvat smiechu. Filmu však samozrejme nechýba ani smutný, ťažký a správne na emócie diváka tlačiaci príbeh, ktorý sa rozhodne neskončí happy endom. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jedno obrovský citový vydírání. Ale já jsem na tuhle hru přistoupil. Člověk si uvědomuje, jak je jeho posranej život vlastně perfektní, pokud je zdravej a všechno ostatní jde stranou. A navíc jsem se zamiloval do krásky jménem Romola Garai. No a skvělý je taky Steven Robertson a James McAvoy. Já mám pro tyhle typy herectví slabost a je jedno, zda postiženýho hraje Dustin Hoffman, Robert De Niro nebo Pavel Liška. Skvělý film, který jen doporučuju! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dojemný příběh, který tlačí na city a tak trochu vydírá, ale bez zaváhání mu to odpouštím. Skvěle natočený, s velkou dávkou zručnosti, která zaručuje, že vás příběh ani na okamžik nebude nudit. Navíc zřejmě jediný film o vozíčkářích , co znám:) (Skafandr a motýl nepočítám) Srovnání s Přeletem nad kukaččím hnízdem se nabízí, a ačkoliv je mezi nimi značný kvalitativní rozdíl (Přelet je nejmíň o třídu výš), dávám oběma filmům stejné, nejvyšší hodnocení. 90% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Nápis, kterého si můžeme všimnout na Roryho (James McAvoy) mikině, je název britské kapely Cradle of Filth. (michael2684)
  • Hlavní postava Rory O'Shea (James McAvoy) trpí svalovou dystrofií, což je genetická vrozená vada, při níž postupně ochabuje svalstvo. Většinou v letech dospívání - nebo i dříve - zasahuje srdeční a dýchací svaly. (pufina)
  • James McAvoy (Rory) strávil během natáčení 12 hodin denně na vozíku. (D3VIL)

Související novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Reklama

Reklama