Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmů zachycujících severoirský konflikt bylo natočeno mnoho – a v polovině z nich vystupovali melancholičtí chlapíci pronásledovaní vzpomínkami, policií i bývalými kumpány. V žádném z nich se však před kamerou nesešli bývalý profesionální fotbalista, který se prokopal až do Hollywoodu (Vinnie Jones jako Johnny), trojnásobný boxerský mistr světa v těžké váze (Lennox Lewis jako Raz) a lídr skupiny The Who (Roger Daltrey jako Jimmy). A žádný z nich nehnal kupředu strhující reggae soundtrack sestavený legendárním producentem Adrianem Sherwoodem. Debutující režisér Mark Hammond měl při výběru spolupracovníků šťastnou ruku a natočil film, na nějž je radost se dívat. Přestože je od začátku jasné, že si to nakonec hlavní hrdina kvůli svému staromódnímu smyslu pro čest a spravedlnost pěkně odnese... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Honza dAve 

všechny recenze uživatele

Hoodně podprůměrná nudná gangsterka, nesmyslně míchající jamajskou komunitu, reggae, drogové dealery a irské teroristy do jednoho domu v Londýně. Občas záchvěv komedie, jinak rozvleklý sentiment, bída a utrpení a jeden rastaman, který je tam prostě zbytečně navíc. Jedna a půl * zaokrouhleno nahoru. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jo, nevyšlo to. Notabene kdo se těší vedle Vinnieho Jonese na Lewise a Daltreye, tak je zklamán. Prvně jmenovaný neumí vůbec hrát a ten druhý se tam jen mihne. Kdo naopak potěší je Patrick Bergin, který ztvárnil asi nejlépe napsanou roli v celém filmu. Všem těm produkcím, který chtěj točit ritchiovky bych pak doporučil, aby si na ně najmuly samotného Ritchieho. Věřím, že ten by z tohoto scénáře vydoloval víc. 50% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Sotva tri hviezdy filmu, ktorý sa tvári ako zábavná variácia Podfu(c)ku (ano vieme to Briti vedia), ale ktorý tonami dialógov marne zakrýva scénaristickú plochosť, občas až bezradnosť. Žiaľ debutujúci režisér Mark Hammond to neustál a Vinnie prvý krát nie je cool. Bomby sú zlé, drogy sú zlé, popojedem. 50% ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama