Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (373)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nenáročná podívaná s jasně nalajnovanými mantinely - bylo hned jasné, že se Santiago trefí a vstřelí ten nejdůležitější gól v poslední minutě utkání. To je klasické klišé sportovních filmů stejně jako to, že hlavní hrdina se musí potýkat s nedůvěrou manažera či trenéra a klacky házenými pod nohy. Nicméně filmařům se podařilo podat to poměrně zábavnou formou, ačkoliv se nevyhnuli hluchým místům a taktéž dialogy občas trochu vázly. Ještě bych doplnil ty chyby - ve špičkových fotbalových klubech by hned každý lékař poznal, že hráč má astma - ty prohlídky jsou opravdu zevrubné, takže s nějákým "ne" v dotazníku by se doktoři nespokojili, kor po nedávných úmrtích přímo na hřišti. A když Gavin Harris kope penaltu, tak se zastaví, nechá brankáře skočit a pak teprve vystřelí - to pravidla nepovolují. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Američani si "soccer" představujou jak Hurvínek válku. I když vynechám takový drobnosti jako to, že hlavní hrdina stihne za tejden odehrát 2 zápasy za A tým + další 2 zápasy za rezervu a do toho ještě několik návštěv různejch diskoték a nočních klubů, tak je to hodně slabej sportovní film. Stejně je od začátku jasný, jak to všechno dopadne. Jinak mě teda dostala ta putyka kdesi v Los Angeles, kde má každej druhej na sobě dres Newcastle United. No možná až tady někde v ČR vlezu do putyky, kde bude mít půlka osazenstva na sobě dres New York Yankees, tak se smát přestanu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fotbal mám opravdu rád a tudíž jsem se na tento film těšil. Zajímalo mě jak se s tím Američani poperou. A povedlo se to celkem dobře. Mexickej kluk z chudý rodiny přišel do Newcastle United, kde se mu ze začátku nedařilo, ale později podržel tým a nakonec nad sebou vyhrál. Hodně prokouklý scénář, ale jako film o fotbale to špatné není. I Beckham se ukázal jako zajímavý rádce do života :) ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Rozprávkovy príbeh... mladý Santiago nájde čo hľadal, tak odhodlane si šiel za svojím snom až sa musel splniť, no nie je to krásne?! V daný deň som musel myslieť na červené podväzky aby som zaspal... podarilo sa a "celkový dojem" sa nestratil... pravda je, že príbeh je max. hrejivý a indisponovaný zároveň... Góól to teda nebol, 4/10 len pre danú slabosť pre tento šport. PS: Nevšimol som si podradnej práce, ktorú musel Santiago robiť, polovica populácie je na tom určite horšie... snobské, no rozprávkové zároveň, hu (jak od Dysnyho). Aby som nepoužil v tomto výklade ani jedno sprosté slovo vynaložil som nespočet úsilia, čoš sa cení, heč! ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.9/10] | me: Až na logické chyby (ktoré krásne zhrnul vo svojom komente don corleone) to bol film, ktorý vzdáva pekným spôsobom hold futbalu, talentu a odhodlaniu ísť za svojím snom. Dejová línia je viacmenej jasná od začiatku až po záverečné titulky, ale spôsob akým sa film dostane z mexického začiatku až po anglický koniec je nenásilný a skromný. Film netlačí zbytočne na pílu citov, čím v celkovom dôsledku pôsobí sympaticky. A keď k tomu pripočítam Beckhama, Hanryho a Raula :) (ktorých prítomnosť pobaví), tak môžem povedať, že to bol príjemný film s vhodnou voľbou hlavného hrdinu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Film měl režírovat Michael Winterbottom, ale z projektu odstoupil v momentě jeho rozběhnutí, když zjistil, že FIFA chtěla schválit scénář výměnou za to, že budou ve filmu použité jména reálných fotbalistů, týmů a stadionů. (don corleone)
  • Původně se měl ve filmu objevit i Stellan Skarsgard, ale když z něj odešel Winterbottom, odstoupil od smlouvy. Podle svých slov byla práce s tímto režisérem jediným důvodem, proč chtěl film natočit. (don corleone)

Reklama

Reklama