Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýček (Brian Cox) a hromada dluhů donutí roztomilého smolaře Steva Barkera (Johnny Knoxville) uchýlil se k plánu tak šílenému a zavrženíhodnému, že by dokonce mohl fungovat. Bude předstírat mentální retardaci, pronikne na nadcházející Speciální olympiádu a domů přiveze zlato! Jenomže soupeři celý podfuk prokoukli. Steve díky nim procitá a uvědomuje si, že chce zdolat mnohem větší výzvu: stát se lepším člověkem. U filmu Bláznivá olympiáda, natočeného v produkci neohrožených bratrů Farrellyů (Něco na té Mary je, Těžce zamilován) se budete neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (216)

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

Johnny Knoxville nemá k postižení daleko, vypadá v té roli tak přirozeně. Příběh o seberealizaci a uvědomění si sebe sama, který není moc pravděpodobný, moc jsem se nebavil, akorát mě překvapilo, že i postižení mohou být opravdu fajn. Viděli jste, jak mezi ně Johnny zapadl jo?A ty jejich vtipy ani nechápal. Trocha poučení v tom je. Ale děj znáte už od prvních 10 minut, velké mínus a těch mínusů je tam hodně. Určitě se to dalo natočit lépe, kvalitněji, ale nebyl rozpočet ani zájem producentů, se nedivím, takových filmů se za rok objeví nespočet. Johnny .. příjemné překvapení, jak se zhostil role. ()

Pitam 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštním způsobem milá a zábavná komedie. Ovšem ne každý ji asi zvládne strávit. Naprosto zkažená, obludná a absurdní myšlenka zneužití světa mentálně postižených lidí je tu díky skvělému Johnnymu Knoxvillemu tak nějak ospravedlněna a tvůrci filmu za to možná nakonec ani nepřijdou do pekla... Celý děj je naprosto předvidatelný, včetně sladkého konce, proto dávám jen průměrné hodnocení. Nicméně musím se přiznat, že jedno oko nezůstalo suché a spousta parafrází či narážek na svět "normálních lidí" byla velmi vtipná. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ale jo, když se člověk přenese nad fakt, že si tu dělají prdel z lidí indisponovaných pohybově, či jinak, občas jsem si u filmu i vyprsknul, nebylo to ve výsledku špatný - oddychová komedie, která neurazí - navíc Cox je tady v roli afektovaného strýce naprosto boží.................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Veselá oddychovka na nedělní večer. Filmu kraluje herecký um Johnnyho Knoxvilla, hrajícího herce hrajícího postiženého člověka na paralympiádě. Trošku za vlasy přitažený koncept je tu pomocí dobrého učebnicově romantickokomedického scénáře zpracován zábavně, neotřele, leč sem tam to trošku dře (zejména při romantické dějové lince), ovšem kdo někdy přišel s někým postiženým do styku nebo koukal na paralympiádu, bude se příjemně bavit. Velice pozitivní a pěkná propagace pomoci postiženým a paralympiády, teda alespoň já tam ten potenciál vidím. Doporučuji jako doplňkový materiál pustit si Pavla Lišku v Manéži Bolka Polívky, kdy se ve formě Návratu idiota snaží přednášet úryvek, kdy Romeo mluví k Julii, která je na balkoně. Rovněž vtipné. A kdo někdy hrál Summer Olympic Games (jak se mačkal enter), toho Knoxvillovo umění jackassu příjemně překvapí při skoku vysokém. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá odreagovačka u které bych chtěl poznat scénáristu, protože takovoudle magorovinu nemůže vymyslet normální člověk, ale přinejmenším stejný blázen jako ti herci, kteří někteří byli takový postihové, že jsem nevěřil a řval smíchy na celé kolo... Některé naprosto odbourávající hlášky, scénky a všechno... xD ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Film měl jít do amerických kin už v roce 2004, ale byl pozdržen vedoucími studia, protože se jim nelíbil obsah. (HappySmile)

Reklama

Reklama