Reklama

Reklama

Vznik života v oceánech

  • Francie Origine océan - 4 milliards d'années sous les mers (více)
Francie, 2001, 39 min

Obsahy(1)

Ponořte se s námi do hlubin ve filmu VZNIK ŽIVOTA V OCEÁNECH, který vás nadchne magií velkého formátu a okouzlující hudbou. Film nás zve na mimořádné dobrodružství: 4 miliardy let v oceánu, od počátků života až po úžasnou chvíli, kdy se první obratlovec dostal na souš a otevřel tak cestu k dobývání kontinentů. V úžasných záběrech živočichů, kteří se přežili až do dneška, nafilmovaných mikro a makro kamerovou technikou, nám VZNIK ŽIVOTA V OCEÁNECH ukazuje, jak se formy života diversifikovaly poté, co se objevily první mikroorganismy. Vše je podkresleno úžasnou hudbou Bruna Coulaise (Mikrokosmos, Himalaya). Tento film je pozvánkou do vodních hlubin za vznikem života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působí dojmem, že nejdříve existoval materiál natočený v technologii IMAX, na kterém byla spousta mořských potvor a někdo řekl: "Tak to sestříháme tak, jako bychom dokumentovali vznik života a evoluci." Záběrům krása nechybí, evolucionistické pojetí není špatný nápad, výklad však zůstává na mělčině, často se omezuje na komentář: "Na obrázku vidíte to, na obrázku vidíte ono," a jindy říká příliš zjevné (k pohlavnímu rozmnožování se musí setkat dva jedinci). Zážitek kazí i rušivý hudební podkres. Silné **. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Zaujmavé a super zábery, ale nejako ma to aj tak miestami nudilo. Dokument je založený skôr na báze nášho ponímania ako na reálnych dôkazoch ako to bolo, ale i tak odporúčam pozrieť. ()

Reklama

Reklama