Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětatřicetiletá Alexandrine Langloisová, které ale nikdo neřekne jinak než Didine, si poklidně a bez větších kolizí proplouvá životem. Na rozdíl od její nejlepší přítelkyně Muriel. Nicméně i Didine čekají velké změny, byť to sama ještě netuší. Její spokojená, ale přesto spíše prázdná existence se otřese v základech poté, co jednoho dne náhodně narazí na firmu, jež zaopatřuje společnost starším lidem. Právě díky ní totiž pozná srdečnou mladou ženu, pohledného muže a starou dámu. A setkání s nimi ji konečně donutí začít se chovat zodpovědně a vážit si mnoha věcí. A také konečně pochopí pravý význam slova láska. V hlavní roli v příjemné francouzské komedii se tuzemským divákům představí držitelka ceny César Géraldine Pailhasová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Didine je holka odrostlá iluzím a snům a tak trochu zahnívá u návrhů na látky, když ji náhoda přivede k práci sociální dobrovolnice. Zasvěcena řikánkou "voni se nuděj, my se nudíme, tak je navštěvujem a votravujem se všichni jak blbci" se vrhne do nové zkušenosti a ke svému překvapení zjistí, že za dveřmi staroušků nečeká jen puch a senilita, ale objevy, které ji proberou k životu. Didine je hlavně uplně normální film a to je v době, kdy se vše tak přeřvává o pozornost, balzám na duši. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Didine, kromě toho, že je to jméno (tedy spíše přezdívka) hlavní hrdinky, je hlavně filmem o tom, že setrvávat nějakou dobu na stále stejném místě a neprožívat nic nového může člověka časem tak zdeptat, že ho zaujme i taková nabídka, jako dělat dobrovolníka v práci se staršími lidmi, tedy spíše starší lidi navštěvovat a dodávat jim trochu té radosti do života. A že taková práce může člověka kompletně změnit a že přehodnotí priority a náhled na život snad ani netřeba dodávat, to musí být zřejmé. Tenhle film tedy vlastně ukazuje to, jak lze změnit život vlastním přičiněním, ale i to, jaké to je, když zůstanete ve stáří sami a jste vděční za každou společnost. Toto ovšem není moralistický film, toto je film o naději, o porozumění a hlavně o optimismu. Jistě, je zde i vedlejší dějová linie o kamarádce hlavní hrdinky, která je nešťastná a řeší to radikálně, ale to je jen jako protipól k tomu, co prožívá Didine. Film je tak vlastně sympatickým a milým dílkem, které rozhodně zaujme, které má zajímavý děj a které toho má hodně co říci. Ale i přes to všechno film bohužel nemohu označit jinak než jako průměrnou francouzskou komedii, která nijak nevyniká v porovnání s ostatními, ale zároveň má co říci. Takže já uděluji této komedii tři hvězdičky. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama