Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Itálie, Francie a USA jsou zaplavovány falešnými dolarovými bankovkami, brzy se zjistí, že pocházejí z Anglie. První americký agent, který se vydá po horké stopě, je zavražděn. Na jeho místo nastoupí zkušený Peter Novak (Yul Brynner)... Dějově slušný a spolehlivý kriminální příběh (remake T-Mena z roku 1947). V tradici drsné anglické kriminálky druhé poloviny šedesátých let. (Pohrobek)

(více)

Recenze (6)

Isard 

všechny recenze uživatele

Jako bych viděl dva filmy v jednom, které se spolu dost perou. Sledoval jsem fajn britský kriminální film, který táhne Edward Woodward a do toho se naboural jakýsi noir, kde Yul Brynner (nic proti němu) musí trousit drsná klišé a ve swingujícím Londýně působit jako pěst na oko. Vlastně právě to prostředí, ať už noční či denní Londýn a občasná nakouknutí za jeho dveře, mě bavilo nejvíc. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se moc snaží být noir, ale bohužel je fade. A to i přes pěkné obsazení, pěkné klobouky a kolty proklatě nízko v podpaží. Příběh mě málem uspal a mimoto jsem zjistila, že se mi Yul Brynner mnohem víc líbí, když za kamerou stojí někdo, kdo už pochopil, že méně je více, a to především pokud jde o zoom a dermatologicky detailní záběry na póry v obličeji hlavní postavy. ()

Reklama

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Průměrný remake Mannova noiru T-Men (1947), který zdaleka nedosahuje kvalit svého předchůdce, jehož nádherný vizuál je zde nahrazen akčními, pouze "efektními" scénami. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně nudné. Rádoby vtipná narace zde postrádá svůj důvod. Snímání scén je odcizené, a nemá ani nějakou atmosféru. Herecké výkony prkenné, a ani Yul Brynner nemá v podstatě moc co hrát. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Průměrné - vidět se vyplatí se kvůli netradiční roli Yulla Brynnera - zvládá ji, ostatně jako všechny ostatní, na výbornou. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama