Reklama

Reklama

Jibeuro...

Trailer
Jižní Korea, 2002, 88 min

Obsahy(1)

Nepřízní osudu se malý trochu rozmazlený klučina vyrůstající v moderním Soulu ocitne daleko na odlehlém venkově u své téměř osmdesátileté babičky. Generační rozdíl mezi nimi je okamžitě znatelný a k tomu ještě umocněný těžkým životem na odlehlém venkově. Najít cestu do srdce toho druhého se ukáže jako jejich největší výzva. (TylerGage)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

May 

všechny recenze uživatele

Jibeuro diky sve detske naivite oplyva nezamenitelnym kouzlem, ktere i pres velice pomale tempo pozornost udrzi, a pres jasny zamer upozornït na moudrost, srdecnost a tu nejopravdovejsi babickovskou lasku nepusobi nijak krecovite. Nadherne scenerie, ticho a v klicovych momentech obcasne uplne vypusteni zvuku z obrazu jen podtrhuji prchavost okamziku a vsech na prvni pohled zdanlive nedulezitych momentu, ze kterych se sklada cely zivot. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Cesta domů aneb jak se ze soulského spratka stal o něco menší spratek. Pomalý snímek téměř bez dialogů o sbližování dvou odlišných charakterů je krásně lidský, nevydírá a přesto dokáže když ne dojmout, tak přinejmenším pohladit po duši. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Maminka je vytížena hledáním nové práce v Soulu, a proto zanechá na dva měsíce svého sedmiletého syna Sang-woa u jeho 77-leté babičky, která žije sama v odlehlé horské dědině. Najde si neuctivý a zhýčkaný velkoměstský kluk cestu k nemluvné, spartánským životem vycepované babičce? Klasický dějový půdorys střetu dvou generací a jejich pozvolného sbližování, proložený záběry - jak jinak - krásné korejské přírody. Hezký snímek, jenž mi svou křehkou dojemností a komorností připomněl poslední třetinu Yimouova opusu Riding Alone for Thousand of Miles a laskavostí "budhistický" Little Monk. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama