Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezprostředně po sovětské invazi do Maďarska v roce 1956 uvízne skupina mezinárodních cestujících na letišti v Budapešti. Je jim řečeno, že budou muset jet autobusem do Vídně. Na maďarských hranicích ale jejich cestu přeruší sovětský major Surov (Yul Brynner). Skupina je ubytována v hotelu. Důvody jejich zadržení jsou ale stále nejasné. Major Surov se nejvíce věnuje Angličance Dianě Ashmoreové (Deborah Kerr) a zdá se, že ona je pravým důvodem potíží zbytku skupiny. (vesper001)

(více)

Recenze (2)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Spojení Deborah Kerr a Yul Brynner k sobě prostě jde a jsem ráda, že si společně opět zahráli. Oba předvedli skvělé výkony a ve filmu hrají vážně skvěle, horší je na tom zbytek filmu. Dělalo mi velký problém se do toho dostat, a proto mi to přišlo chvílemi nudné. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Film pro mě příliš těžký na pochopení i vcítění. Ale nejspíš to není (jen) chyba filmu – neznám historické reálie a otřesný ruský dabing mi také moc nepomohl. Na druhou stranu Deborah Kerr a Yul Brynner hrají jako o život a jejich výkony jsou velkolepé, procítěné až na hranici únosnosti, v podstatě téměř divadelní. Ostatní postavy jsou jimi zcela zastíněny, jakkoli se jim tvůrci snažili dát vlastní osobnosti i osudy, divák je stěží zaznamená. Hodnocení není snadné, ve filmu je několik velmi silných okamžiků (kůň, poslední scéna), mezi ústředním duem jiskří stovky voltů, ale bohužel je tu také hodně hluchých míst, jedno násilně naroubované taneční číslo (wtf!?) a v první třetině se snímek nesnesitelně vleče. Za tři. Ale nechávám to otevřené. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama