Reklama

Reklama

V tajnosti

  • USA In Secret (více)
Trailer

Americké drama, inspirované skandálním románem Tereza Raquinová od spisovatele Emila Zoly, je příběhem o posedlosti láskou, která vyústí ve zločin a pomstu na společenském dně Paříže šedesátých let devatenáctého století. Tereza (Elizabeth Olsenová) je úchvatná mladá žena, která je nucena potlačovat svou sexualitu. Její panovačná teta, madam Raquinová (Jessica Langeová), ji vehnala do manželství bez lásky s neduživým bratrancem Kamilem (Tom Felton). Tereza tak musí trávit své dny skoro jako lazar. Přes den tvrdne za pultem malého obchůdku a po večerech sleduje paní domu, jak hraje se svými hosty domino. Vše se od základů změní, když Tereza pozná Laurenta (Oscar Isaac), Kamilova okouzlujícího přítele z dětství. Brzy si spolu začnou vzrušující, zakázanou milostnou aférku, která rozpoutá šokující sled tragických událostí, jež zasáhnou všechny zúčastněné. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pro zpracování takovéto knihy bych si představoval výživnější a šťavnatější pecku, než které se mi dostalo. Isaac i Olsenka jsou v podstatě sázky na jistotu. U něj to víme už dávno, u ní teprve chvíli, přesto Elizabeth udivuje svojí hereckou vášní a nasazením. Bohužel mi však přisla vztahová proměna (klíčový element filmu i knihy) z velké lásky na velkou nenávist lehce zkratkovitá, s nedostatečným dramatickým obloukem. Jinými slovy nedůvěryhodná. Atmosferická Paříž plná klikatých uliček je skvělá, ale postavy se v ní trochu vytrácí do ztracena. Určitě k vidění, ale zdejší hodnocení tak nějak odpovídá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tragická dráma takého druhu, že by Shakespeare mal problém dosiahnuť tú úroveň pochmúrnosti a nešťastia. Zola je kráľom naturalizmu a tu ho máme v pár scénach aj hodnoverne preneseného aspoň v podobe mŕtvoly. Výborné obsadenie na všetkých stranách, Olsenová dokázala opätovne, že patrí inde, ako jej sestry. Lange ale vyhráva, či už pri zmysloch, alebo postihnutá. Téma bola šokujúca v predminulom storočí, no je tak hodnoverne stiahnutá na plátno, že i dnešný divák chápe tú provokatívnosť v 19. storočí. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw! Prvá polovica síce nič moc, dokonca by som povedal že pod hranicou priemeru. Ale po tej osudovej plavbe na člne nabral film úplne iný rozmer, a veruže vynikajúci! A to už som sa začínal báť, že ten príbeh bude plný fádnosti a klišé. Napokon veľmi milé prekvapenie s dokonalou atmosférou opradenej pocitom viny a ľútosti. Aj keď v niektorých momentoch by nezaškodila trochu lepšia dramatizácia, no záverečný "piknik" to dokonalo vynahradil. Vďaka poslednej scéne pred titulkami môj celkový dojem razom vzrástol na finálne 4*. Kiežby nebola prvá polovica filmu taká nevýrazná, mohlo to byť ešte lepšie. Ale aj tak treba uznať, že vynikajúca gradácia až do poslednej minúty! Tak to má byť. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak tak, smrt nikdy nepřináší štěstí, rozhodně ne těm, kdo ji pro jeho mihotavý příslib jinému přivodí, to se pak očekávání mění na vysvobození... Slušné zpracování klasika se správnou atmosférou i přesným obsazením Toma Feltona a herecky vévodící Jessicou Lange. Dokonce i Elizabeth Olsen, která na mě obvykle působí, jako když ji někdo zmačká, zahodí a pak zase narovná, se přesto, že dobově extra neodpovídá, docela předvedla. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Herecky sa jedná o veľmi vyspelé dielo. To síce trocha upadá na Strattonovej snahe držať sa skôr žánrových pravidiel, než aby znova posunul príbeh na inú úroveň, ale aj napriek tomu sa s látkou popasoval. Predel medzi kedysi a dnes je veľmi malý, ale výrazný. Trojica Olsen, Lange a Isaac podávajú fantastické výkony. Dievčatá, ale značne vedú. Olsenka v prvej polovici a Jessica v tej druhej. Film má množstvo silných momentov a hrá sa z náznakmi a z napätím a robí to funkčne. Yaredova hudba je nanásilna a spoľahlivo dotvára emócie na obraze. Síce to nie je také vyhrotené ako som čakal, ale aj napriek dĺžke a príbehu sa jedná o komplexný príbeh jednej dievčiny. Na konci mi bolo Therese úprimne ľúto. Felton spoľahlivo vybočil z kultu Harryho Pottera a celkovo si tento film zaslúži viac pozitívnych ohlasov, než mu v skutočnosti náleží. Celé to trocha kazí až televízne spracovanie. Inak spokojnosť. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Napriek zmiešaným recenziám získal výkon Jessicy Lange vysoké uznanie. V NYC Movie Guru ju označili ju za: „...jednu z najväčších herečiek súčasnosti, ktorá podáva očarujúci, veľkolepý výkon a celkom hladko sa zahryzne do svojej úlohy.“ The Washington Post poznamenal, že: „Jemnosť nemusí byť silnou stránkou tohto filmu, ale určite je silnou stránkou Jessicy Lange.“ Associated Press dodal, že: „Lange prechádza z trápenia do bezmocnosti, tak dojímavo, že vám pre ňu puká srdce.“ USA Today opísalo jej prácu ako jej: „...najrozmernejšie predstavenie“ a napríklad Time Out New York uviedol, že: „...Jessica Lange, v dnešnej dobe vzácna ako jednorožec, sa zmocňuje úlohy smútiacej matky s dvoma rukami s pazúrmi. Ak je tu cítiť nejaké chvenie hanby, vychádza od nej.“ (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2013 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Trikovou supervizi i celou postprodukci kompletně zajistilo české studio UPP. (Minatory)

Reklama

Reklama