Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest teenagerů z předměstí Paříže, které všichni považují za černé ovce, přijíždí spolu se svým kurátorem na francouzský venkov. Mají zde dokázat snahu po nápravě prací v komunitě a podle rozhodnutí soudce je to je jich poslední šance, jak začít znovu. Jeden z nich ovšem vůbec nesundá mobil z ucha, druhý se věčně předvádí se svým pittbullem, další je praktikující muslim, patří k nim i rapper jako vystřižený z Bronxu a všichni si kladou otázku: co tu k čertu vlastně děláme? Chtějí se vrátit tam, odkud přišli, obrátí vesnici vzhůru nohama, ale i když je každý jiný, mají přece jenom něco společného: jsou vznětliví a ocitli se v defenzívě. Ale pod jejich frajeřením se ukrývají schopnosti a nadání, o nichž doposud neměli tušení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Převýchova prací aneb Makarenkovi by se to líbilo. 1) Anton Semjonovič by asi byl spokojen. Životním stylem na okraji "slušné" společnosti jen lehce deformovaní v podstatě hodní kluci zažívají ozdravnou kůru na francouzském venkově, která je znovu přibližuje k vědomí o skutečných hodnotách. Film, v němž nedidakticky ani pes neštěkne._____ 2) Nevadilo by to, kdyby obrazovce nevládla hrozitánská nuda. Že prý komedie, o zábavu postaráno a tak. No já se teda docela nudil._____ 3) Jediné, co z mého pohledu umožnilo tu nudu snášet, bylo šest přitažlivých povětšinou arabských teenagerů. Takže nakonec to ty dvě hvězdičky splichtí. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný a pozoruhodný francouzský film o tom, jak partička mladých delikventů z Francie (většina z nich arabské národnosti) dostala možnost místo vězení odpracovat veřejně prospěšné práce v jedné malé francouzské vesničce. Mnohdy jsem se u filmu opravdu dosti nasmál a rozhodně mě ten film zaujal, to bez debat. Jsou zde k vidění mladíci s rozličnými návyky a z rozličných prostředí, kteří mají společné právě jen to, že spáchali nějaký delikt, za který teď musí zaplatit. A jejich vykonávání prospěšných prací je velmi vtipné. Jeden pomáhá starému dědečkovi při žních, další dva sekají trávu, aby se tam mohl hrát fotbal, další dva pomáhají opravovat kostel, a do toho se i někteří zamilují do své mladé hostitelky. Takže o zábavu je postaráno a nudit se rozhodně nebudete, já jsem se tedy upřímně vůbec nenudil a film mi utekl neuvěřitelně rychle, zkrátka jsem si to naplno užil. A jestliže si nějaký film parádně užiju, tak to pak umím náležitě ocenit. Tuto komedii rozhodně doporučuji, na zasmání a odreagování je totiž naprosto perfektní a myslím si, že nemůže nechat nikoho klidným, aniž by se alespoň trochu nezasmál. Takže za sebe tuto komedii chválím a uděluji čtyři hvězdičky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slabá komédia o rehabilitácii mladých delikventov. Mesačnou prácou na francúzskom vidieku si majú odčiniť svoje prehrešky proti zákonu. Film ale používa ešte staré konotácie ako Francúz afrického či arabského pôvodu a dokonca ich označuje za kriminálnikov. Dnes už nemysliteľné, pretože my prebudení vieme, že sú to všetko inžinieri a profesori a tí, čo nedostali príležitosť, pod tlakom bielych privilégií niekedy z toho nešťastia prirodzene nabúrajú do zastávky plnej ľudí, ale na vine je netolerantná väčšinová spoločnosť. Apropo, je ešte väčšinová? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Súdna scéna na začiatku filmu sa natáčala v areáli univerzity v Marne-la-Vallée. (Arsenal83)
  • Film má sociálny podtext o začleňovaní sa rôznych kultúr. Azouz Begag, autor pôvodného scenára, bol vymenovaný za ministerského delegáta pre podporu rovnakých príležitostí dňa 2. júna 2005, teda 27 dní pred uvedením filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama