Reklama

Reklama

Loď duchů

Trailer

Obsahy(1)

V Beringově moři je nalezena luxusní zaoceánská loď Antonia Garza, která je z dosud nevyjasněných příčin od roku 1953 pohřešovaná. Na takovou loď má právo ten, kdo ji objeví a přiveze do přístavu. Nálezci se domluví, že si ji ponechají, což se později ukáže jako nejhorší rozhodnutí jejich života. Loď je opuštěná a poškozená. Začnou ji opravovat, a protože vraky nehledají jen tak z dobré vůle, ale pro peníze, zajímají se především o to, co na lodi je a co by se dalo zpeněžit. Brzy se ale začnou dít podivné věci. Jednotlivým členům posádky se na lodi začínají zjevovat přízraky. Cestou do přístavu se za podivných okolností začnou ztrácet členové posádky. Hrůza z neznámého nepřítele a boj o život promění jejich cestu v opravdové peklo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Duchařské horory mi už nějak začínají lézt krkem. Loď duchů jsem viděl už dávno, ale moc si ji nepamatoval a tak jsem ji ohodnotil a okomentoval, až nyní, kdy jsem ji shlédl znovu. Naprosto průměrný film, který ničím neurazí, ale ani nenadchne. Dobré je samozřejmě prostředí staré lodi, která bloudí mořem a "hledá" další duše. Vše je pěkně rezavé, vlhké a prohnilé. Když začnou kolem vířit dávno mrtví lidé, přijde mi to už ale, jak špatný vtip. Čekal bych více strachu a emocí. Jde přesně o ten typ filmu, který zasunete mezi ostatní, kde bude ve svém průměru ležet do doby, než dostanete chuť vidět něco staršího, co si moc nepamatujete. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No mě se to líbilo, na to jak to vypadá stupidně to je určitě docela překvapení. Samozřejmě že příběhů s vraždícími duchy už jsem viděl spoustu a ani tojle se moc neliší, ale dostal mě ten začátek, to byly slušný jatka a pěknej originální nápad, pak už je to sice nuda která je chvilkama odstraněna nějakou zajímavou lekačkou nebo zabitím a dokonce je to někdy i napínavý, ale to opravdu málokdy, taky se dalo mnohem víc využít potenciálu Gabriela Byernea, kterej je dobrej herec, ale tady to moc neukázal, sice je tam jako jedna z halvních postav, ale příběh je takovej že nikoho moc nevyzdvihne, ale i tak mě to celkově potěšilo a moje očekávání to zanechalo daleko zasebou, teda až na ten konec, kterej nebyl úplně nejlíp zpracovanej a možná by se dalo říct že byl až stupidní, ale přesto si to ty 3* zaslouží ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

je to sice pořádný nefalšovaný a stoprocentní béčko, ale není až tak špatný. tedy není tak hrozný do chvíle, kdy se duchové začnou ukazovat a zabíjet. kdyby všechno zůstalo jako předtím, byl by to mnohem lepší film (atmosféra a podobně). ale ve chvíli, kdy režisér natáhne pověstnou masku rudé smrti na divákovy oči, stává se z toho jen další vybíjená beze smyslu a důvodu. upřímně řečeno i výsledná pointa je pořádnej blábol. a je to škoda, rozjíždělo se to moc pěkně. třeba scéna na party je moc zajímavá a postupné objevování lodi taky. bohužel od zjevení duchů to nestojí ani za zlámanou grešli. a ještě je tam tak strašná (snad rocková?) hudba, že jsem si každou chvíli říkal, jestli nejsem na koncertu a kdy na mě vypadnou zlití a nafetovaní týpci. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Velice slušne natočený výplach mozgových buniek, ktorý sa s utekajúcimi minútami a kopiacimi mŕtvolami strháva v megaBé s pointou megaCé. Ale hrdzavú, vlhkú klausro-atmosféru uprieť nemožno a ani to, že Byrne sa ako záporák proste narodil. Už len kôli úvodnej "drátenej scénke" sa to oplatí vidieť. V telke. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozuzlení v závěru smrdí prostě příliš a nechá vás v nepřesvědčení, i tak si ale po dnešní vůbec první projekci nemyslím, že si ten film zaslouží pod 50% - pěkný prostředí opuštěný tajemný "lodi duchů", zhruba půlka herců má nějaký charisma, drží to pozornost i solidní napětí, úvodní plesová řezačka spolehlivě utkví. Koho ale sakra napadlo... škoda. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy se spustí kabel a téměř všechny lidi na palubě přepůlí, mělo původně dojít ke stětí hlav všech zúčastněných. (Chatterer)
  • Vytvoření zaoceánské lodi Antonia Graza bylo inspirováno italskou výletní lodi Andrea Doria, kterou v roce 1956 potkal tragický osud v podobě potopení. (Chatterer)
  • Ve filmu zpěvačka Franchesca (Francesca Rettondini) používá českou pistoli CZ 75. Současně se však jedná o chybu, protože se děj snímku odehrává o mnoho let dříve, než se zbraň začala vyrábět. (Martyn.86)

Reklama

Reklama