Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dong Chi-sung je mladý, baseballový ex-nadhazovač, který touží po opravdové lásce. Od doktora se dozví, že má zhoubný nádor na plicích a nedožije se déle než dvou měsíců. Ve smutku a strachu ze smrti, pořád doufá v první opravdovou lásku, kterou ještě nenašel a bojí se, že mu není souzena. Když se opije v baru, barmanka Yi-yeon ho zavede do hotelu, kde mu zaplatí nocleh. Po nějakém čase se dovídá že ho Yi-yeon už odmalička tajně obdivuje a snaží se s ním již roky marně navázat kontakt. Shoda okolností a Chi-sungovo obvinění z trestného činu zblíží hl. hrdiny a přivede je na společnou cestu. Jak se Chi-sung vypořádá ze smrtelnou nemocí? Přeskočí mezi Chi-sungem a Yi-yeon jiskra lásky? (Káronoš)

(více)

Recenze (51)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá romantická komédia. Má veľmi dobrý príbeh o baseballovom nadhazovačovi, ktorý síce mal mnoho priateliek, ale ešte nezažil tú skutočnú lásku, po ktorej túži a keď sa od doktora dozvie, že mu kvôli nádoru zostávajú už len tri mesiace života, zrúti sa mu život. Ale práve kvôli tomu sa zoznámi s mladou barmankou, ktorá ho pozná, je do neho platonicky zamilovaná už roky a teraz sa spriatelia, ale čaká ho ešte veľa prekvapení. Spracovanie sa mi páči, toto nie je práve najtypickejší predstaviteľ žánru, ale to rozhodne nie je zápor, je to vydarená zábava s množstvom výborných situácií a nejakými zaujímavými zvratmi, to všetko v úplne ideálnej dĺžke, takže je to celé príjemne svižné, ani na okamih som sa nenudil. Čo sa týka jednotlivých žánrov, najviac mi sadla rozhodne komédia, je tu plno skvelých hlášok a situácií, viackrát som sa z chuti zasmial, výsluch na policajnej stanici, originálny rozhovor so ženou po havárii, komentovanie filmu a plno iných, v tomto žánri film plnohodnotne funguje prakticky celý čas, hlavne prvú polovicu slušne funguje aj dráma, neskôr aj romantika, ale tieto už nemajú až taký priestor a poteší aj trochu športového filmu. Herecké obsadenie je skvelé, výborný Jung Jae-Young, ktorý hrá tieto komediálnejšie úlohy takým zvláštnym, ale veľmi dobrým štýlom, k tomu perfektná Lee Na-Young a na nich to celé stojí, nikto iný už nemá viac priestoru. Réžia a technická stránka sú slušným žánrovým nadštandardom. Som veľmi spokojný, zaujímavý scenár, skvelí herci, výborný humor a mnoho iného, oplatí sa pozrieť aj viackrát. 78% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Konečně zase nějaký film, který si zaslouží svůj název.. Nejsem si jistá, zda to byla komedie, romantika, drama nebo sportovní film. Každopádně je to ale podávané s takovou lehkostí a pokorou, kterou americké filmy nemají. Nikdy nevím, zda je to ta chvíle, kdy se smát a nebo potichu plakat. Konec mi přišel docela komický, ale je to vlastně taky strašně romantický. Mám příjemně zamotanou hlavu. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl v poslední době tolik korejských filmů, že bych snad mohl napsat i nějaký komentář :) ....... V tomhle případě se jedná opravdu o "Něco zvláštního". Vývoj příběhu je několikrát zaveden do těžko předvídatelných situací, které v konečném důsledku plní heslo - "vše souvisí se vším". Je to film, ve kterém je obsaženo víc žánrů a u každého diváka může převážit jiný. Já se například - po úvodu velmi překvapivě - výborně pobavil i když jsem slzy smíchu sem tam přetavil v slzy dojetí (a naopak).... Já prostě nevím, jak to ti Korejci dělají, že se hned po skončení jednoho filmu začínám těšit na další ...... ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nemohu, než souhlasit s ostatnimi, Aneun yeoja je skutečně "zvláštní" film, který nelze jen tak zařadit mezi obvyklá korejská melodramata. Tento korejský snímek vás dovede rozněžnit, přinutit k pláči i k úsměvu, abyste se nakonec napjati a s vážnou tváří strachovali o osud hlavního hrdiny Donga Chi-sunga, jenž je tak sympatický a opravdový, že se do něho rychle vcítite a budete mu z plna srdce držet palce, aby to s ním dobře dopadlo a jeho první láska konečně došla naplnění. Film není zas tak sladkobolný, ale několik scén vám zaručené vžene slzy do očí, zvláště když jsou podmalovány krásnou a emotivní hudbou. Aneun yeoja je dost neteradiční drama o lásce a neradostných životních peripetiích, jež je i přes poměrně mrazivý nádech plné citu a naděje. Ať si kdo chce, co chce říká, Korejci jsou momentálně nejlepší a tímto skvostným snímkem mne v tom o další kousíček utvrdili. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Na kórejskú romantiku celkom vydarená záležitosť, minimálne v tej humornej rovine. Skoro celý film som si užíval zaujímavú zmes komédie s romantikou, miestami okorenenú drámou a pár peknými myšlienkami, no žiaľ prišla posledná štvrtina a tam sa to všetko katastrofálne pokazilo. Zrazu tu vyhupol typický nešvár kórejských romantických komédií/drám - prehnaný, ba až smiešne-trápny sentiment. Tesne pred koncom mi v tomto prípade už dokonca tá trápnosť skoro začala vytekať cez uši, toľko jej bolo. Tak okaté hranie na city diváka sa naozaj vidí len málokde. Napr. to objímanie stĺpov elektrického vedenia, to už bolo na mňa skrátka moc (do toho vyhráva príšerne sladká, akože romantická muzika), človek by si až želal, aby ho tá elektrika zasiahla a bol by pokoj. Nebyť toho hrozného záveru tak je to možno aj za plný, takto len priemer. 60/100 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama