Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koňský povoz v lese napadne přízrak, v němž zahynou čtyři lidé. Zatímco policie vyšetřuje hrozné vraždy, mladá dědička Amelia (Rosa Arenas) společně se svým novomanželem Jaimem (Abel Ferrara) cestují do starého zámku své tety Selmy (Rita Macedo), v těsné blízkosti místa, kde k vraždám došlo. Krátce po svém příjezdu Amelia odhalí temná rodinná tajemství, včetně pověstí o mučení, vraždě a čarodějnictví! Každý neblahý objev ukazuje čím dál více na ďábelskou záhadu. Čí spálená mrtvola spočívá pohřbena v rodinné hrobce? Proč teta Selma mlčí? A konečně: Jaké hrůzy budou rozpoutány kletbou plačící ženy? (Karlos80)

(více)

Recenze (14)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní ukázka toho, jak má vypadat správný gotický horor. Tentokrát z Mexika a silně inspirovaný Maskou démona. Budiž důkazem už samotný začátek, kde uprostřed mrtvého lesa stojí Plačící žena se svými zabijáckými psy a hladově čeká na blížící se kočár. Po solidním masakru se přesouváme na starobylou usedlost, kam přijíždí mladá žena s mužem, aby navštívila svou podivnou tetu. Tady už to jde podle klasického mustru. Přivítá je zohavený sluha, z domu se ozývají strašidelné zvuky, teta si schovává ve sklepení mrtvolu a samozřejmě nesmí chybět rodinné prokletí. Snímek má pár masařek (nepřesné odrazy v zrcadlech, útočící netopýr a mrtvola zavěšená na provazech), ale ty, po přehlídce nádherného vizuálu a působivé atmosféry, brzy vyletí oknem. Skvělý kousek ze staré dobré školy. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Málo známy klenot z mexických hororových dielní, ktorý bez váhania radím medzi najlepšie horory z obdobia 60. rokov čo som mal doteraz možnosť vidieť. Pozoruhodný je najmä výrazný hororový aspekt tohto filmu, umocnený dobre vystavanou atmosférou a na svoju dobu skvelými maskami. Počas scén, v ktorých hrá prím čarodejnica človeku aj dnes nabehnú zimomriavky, dokážem si preto predstaviť, ako intenzívne museli vplývať na dobové publikum z počiatku 60. rokov. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Snímek kráčející jak ve stopách Hammeru, tak italských gotických horrorů. Jistě ho ale neovlivnily klasické snímky A.Margheritiho uváděné Karlosem80 vzniklé o rok později, ledaže by tvůrci viděli do budoucnosti. Žena s očima černějšíma než noc držící mohutné psy (ano, připomíná daleko krásnější B.Steelovou z Masky démona), mrtvý les znetvořených stromů, mlha, úplněk, táhlé vytí, kočár, koně se plaší... Dávné prokletí, které chce zlomit tajemná žena, jejíž neteř s manželem přijali pozvání, má být naplněno. Podzemní místnosti, chodby, pavučiny a probodnutá mrtvola v kole. Zatímco Amelie postupně zjišťuje, proč byla pozvána, její teta chystá vše na vzkříšení temnoty. Výborná šerosvitná kamera, úderná orchestrální hudba a konec inspirující se dozajista v Cormanově Zániku domu Usherů (1960). Ledacos by mohlo vzbudit úsměv - gumoví netopýři, psi, co místo, aby oběti trhali, je přátelsky olizují (to Fulci jinak ukázal prokousnutí hrdla), až příliš kašírované kulisy i poněkud odbytý model strašidelného domu. Jenže jako celek je tohle pravé ořechové pro milovníky starých gotických horrorů, co rádi drobné maličkosti přehlédnou. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Film, který na nic nečeká, už úvodní minuty totiž svou nesmlouvavostí předznamenávají vskutku děsuplné věci... Myslím, že "The Curse of the Crying Woman" by si neměl nechat ujít žádný nadšenec do gotických hororů. A dovolím si ještě jednu poznámku na okraj, to hororové Mexiko mě vážně začíná bavit... ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama