Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Třicátá léta v New Yorku. Slavná zpěvačka Fanny Briceová se rozvedla se svým prvním manželem Nickym Arnsteinem. Během její deprese měla problémy sehnat si práci jako umělkyně, ale potkává Billyho Rose, který píše lyrické písně a vlastní nightclub. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Muzikál Funny Lady je dobrý a má veru, nielen milovníkom takýchto filmov, čo ponúknuť. Vtipných scén je tam dosť a hudba s výstupmi je dobrá a zábavná. Ibaže dej je nevyvážený a nie až tak zaujímavý. Pri pozeraní som sa cítil ako na horskej dráhe – chvíľu zaujalo, chvíľu bavilo a chvíľu nudilo. Slušný priemer. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Kdyby to dnes někdo nafilmoval, tak by se to hemžilo buď slovy "odpad" anebo nejvýše 2 *. Jenže v roce 1975 do tohoto marasmu to byl balzám na duši a nádherná muzika s BARBAROU STREISAND dává filmu stálou publicitu i po těch 35. letech. Takže řekněme si spravedlivě : "Co vlastně dělá film nezapomenutelným ?" Ano, herecká hvězda a hudba. Proti tomu jsou veškeré negativní komentáře jen slabým odvarem faktu. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Muzikál to není - na to je tu příliš málo muzikálových čísel, které tu slouží spíše jen pro vytvoření atmosféry (často to jsou jen výseky), není to ani životopisný film - na to je to příliš pohádkové a nepravdivé, protože scénář je cele podřízen mýtu o umělcově trápení (čím více úspěchů na jevišti, tím horší soukromý život) a ty hlavní věci jsou tu odbyty jedním záběrem (její životní role v The Baby Snooks Show), a není to ani romance. Tak o co v něm vlastně jde? Je to one-woman show Barbry Streisand, která vlastně nevyjde ze záběru a která vyjadřuje každé hnutí duše zpěvem. Jenže i její charisma a sex-appeal (ten kostým v "Great Day"!) nezastře skutečnost, že se z Funny girl stala "Boring Lady". ()

danecek24

všechny recenze uživatele

33. Zlatý Glóbus za rok 1975 - nominace (6) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Barbra Streisand, Nejlepší herec (komedie / muzikál) - James Caan, Nejlepší hudba - John Kander, Fred Ebb, Nejlepší filmová píseň - "How Lucky Can You Get?" - Hudba John Kander, text Fred Ebb, Objev roku (herec) - Ben Vereen ()

Gig 

všechny recenze uživatele

On je to takový film, který ještě dojíždí díky setrvačnosti. Funny girl měl něco do sebe, Barbara měla krásné písně a vše bylo krásně uleželé. Tohle už není dobré, a nutí to člověka vypnout či přepnout. Nezachraňuje to ani Mississippi tedy James Caan a ni Omar. Tyhlety pokračování muzikálů je vždy ošemetné. Už kvůli konceptu muzikálu, hudbě, nosné melodie apd. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Snímek vznikl i navzdory tomu, že se Barbra Streisand jeho realizace nechtěla vůbec zúčastnit. Byla ovšem donucena smlouvou, kterou kdysi uzavřela s producentem Starkem. (Krissty)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Reklama

Reklama