Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Axel Freed je inteligentní a velmi respektovaný profesor literatury na proslulé newyorské univerzitě, jenž prostřednictvím psaní prozkoumává ve své třídě morální a filosofické otázky. Jenže když zrovna nestojí před tabulí, potýká se s vážným problémem – Axel je beznadějně závislý na hazardu. Sází snad na všechno, kde je možné vyhrát. Vždy prožívá extázi z opojného potenciálního vítězství, nakonec však skoro vždycky prohraje. Po poslední sérii neúspěchů dluží svým bookmakerům 44 000 dolarů, což se svým zaměstnáním vysokoškolského profesora nemá šanci splatit. I když dá dohromady peníze od matky, dědečka a své přítelkyně, stale mu chybí značná část a bookmakeři začínají být netrpěliví. Zvlášť poté, co se mu podaří vyhrát a Axel namísto splacení dluhu peníze opět vsadí... a znovu přijde o všechno. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Závislost jako nemoc, která bere svobodu a důstojnost. Nemá to co dělat s inteligencí, když jako vír začnete stahovat blízké kolem sebe, změníte vzorce chování a terapii nechcete, protože převažuje vzrušení z adikce a vyhlížení prohry. James Caan, jezdící prstem po tlačítku self-destruction, perfektní. Musel si ale ještě sedm let počkat na Manna, aby zjistil, že je lepší peníze ukrást, než vyhrát. Mimochodem, ty dva filmy s hlavním hrdinou s poněkud nestandardním žebříčkem hodnot jsou si v lecčem podobné.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Gamblerů v mém okolí znám plno. Jejich psychickou stránku jakbysmet. Tedy i proto není tento film pro mě žádným úctyhodným výkonem. Spíš si ale myslím, že James Caan zde předváděl spíš slušný herecký výkon, než opravdu závislého člověka. Ti totiž ve skutečnosti vypadají trošku jinak. Možná ale, že je rozdíl mezi americkým gamblerem ze 70. let a českým gemblerem z let současných, což já nepoznám, jelikož jsem v 70. letech nežil a v USA jsem také ještě nepobýval. Potom by to ale mohl být opravdu slušný film, ale to já objektivně nemohu posoudit. Pokud ale chci vidět příběh o gemblerovi, tak se příště zaměřím spíš na místní hospody, kde jich je tucty a za stovku do automatu mi rádi odvypráví celý svůj příběh a ještě mi podají ruku a poděkují za zájem. A to se sakra počítá! ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Axel je pokerový hráč a neumí ovládnout svou vášeň. Je to profesor na vysoké škole, je inteligentní, sečtělý. Má všechno, ale miluje riskování. Jednou to ale přežene a dostává se do pomalu se utahující smyčky. Stále věří na výhru i když se potápí. Ono to určitě padne, teď to byla smůla, ale ta další hra určitě vyjde. Stále ty samé lži, stále ty samé chyby. Nepřestane tak dlouho, až začne přicházet o svou rodinu i přítelkyni. Už je pozdě, sázení naruší jeho mysl a on destruktivně padá až na samé dno. Už mu nejde o peníze, ale o požitek z vítězství. Je závislý na adrenalinu z prohry a možnosti výhry. Nepoučitelný. Je to smutné pomalé vyprávění, jak prohrát všechno i svojí důstojnost. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako väčšinou filmov, aj tento som s pozrel kvôli Jamesovi Caanovi po zhliadnutí Godfathera a nevinné pozretie filmu vyústilo k tomu, že je to jeden z mojich desiatich najobľúbenejších hercov vôbec. Ešte nikdy som nevidel herca hrať tak ako Caana v tomto filme. Nie nadarmo sú vo filme aj dvojminútové scény, v ktorých sa nič nedeje, ako napríklad keď si ide James v kabriolete a smutný a zdrvený rozmýšľa ako zarobiť nejaké prachy. Zadĺženého ho naháňajú vymáhači a človek si myslí, že z neho vytrieskajú aj dušu. James bol vo svojej mladosti úžasný herec, až je škoda že k dnešnému divákovi sa takéto filmy asi nikdy nedostanú. http://www.youtube.com/watch?v=Aw_WmVCNTJU A pozor! Režisérom je Čechoslovák. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Perfektný James Caan v príbehu o gamblerovi so sebadeštruktívnymi sklonmi, ktorého najviac uspokojuje risk bez ohľadu na výsledok stávky. Bibliou mu je filozofia, ktorú prednáša na univerzite. Dokonalé vykreslenie charakteru závislého človeka. Filmu sa nedá vyčítať opakovanie určitých scén, tak to už so závislosťou chodí, že ide stále po tej istej ceste znova a znova. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se sešla dvojice herců, známá z nejrespektovanějších gangsterských filmů. James Caan si zahrál Sonnyho Corleone ve snímku Kmotr (1972), Paul Sorvino pak Paula Cicera ve filmu Mafiáni (1990). (Itar)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Reklama

Reklama