Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jennifer (Katherine Ross) a Paul (James Caan) Montgomery jsou velmi výstřední pár. Během tří let manželství si snaží zpestřovat svůj život neškodnými zábavnými hrami. Jednoho dne vstoupí do jejich života velmi zvláštní prodavačka kosmetiky Lisa Schindlerová (Simone Signoret). Ta jim začne vyprávět o jiných hrách, vážných a nebezpečných. Jennifer a Paul se rozhodnou, že si začnou hrát jako dospělí. Na novém způsobu hraní se stanou tak závislí, že si ani neuvědomují, jak snadno mohou překročit hranici dovoleného. (Snorlax)

(více)

Recenze (5)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborna film o predavacke kozmetiky Lize Schindlerovej /Simone Signorett - Kocka, Vdova/, ktora hovori mlademu manzleskemu paru o nebezpecnych tajuplnych hrach. Mlady manzelsky par ich aj zacne realne praktizovat ... len sa vydal tymto do svete tajomneho, nepreskumaneho. Jo a ludia maju strach z tajomneho, neznameho : 77 % ()

Reklama

Willy Kufalt

všechny recenze uživatele

Uznávám, že posledních 20 minut bylo skvělých (tedy až na ten úplně poslední překombinovaný zvrat) a dočkali jsme se v ní pořádné atmosféry, ale proč to nemohlo být takhle skvělé od začátku? V 80ti minutovém rozjezdu před tím, byť v pěkně zladěných prostorách, se až příliš dlouho mísí komedie bez vtipu, drama bez dramatických zvratů, mystery bez tajemné atmosféry a horor s klišé momenty (kapky krve), které působí spíše úsměvně, než strašidelně. Téma duchařiny jde zcela mimo mne a v tomto zpracování mne podobné "kraviny" po většinu času nedokázaly zaujat. Navíc si nevzpomínám na film, kde by mě Simone Signoret zaujala tak velmi málo, jak tomu bylo zde. Její teatrálně vyprávěné duchařské povídky s cizineckým přízvukem a provádění černé mágie mne zde často spíše otravovaly, než ohromovaly. Pro mne dosud rozhodně nejslabší film s touto velkou dámou francouzského filmu, jaký jsem viděl. Stejně tak dosud to nejslabší s Jamesem Caanem, který to celé nemohl příliš zachránit, zůstával-li se svou postavou polovinu filmu výrazně v úzadí. 45% ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Bohatý mladý pár si zpestřuje život společenskými hrami a napůl vážnou koketerií s nadpřirozenem. Poté, co se manželé spřátelí s extravagantní podomní prodavačkou kosmetiky, začnou být hry čím dál riskantnější a záhrobní síly bližší... Jsou filmy, které celou dobu probíhají předvídatelným způsobem, aby vás v závěru překvapily dokonale logickým a přesto nečekaným obratem v ději. Takový film si asi Curtis Harrington přál natočit. Problém je, že čím víc podobných vypravěčských triků znáte ze starších (nebo novějších, ale lepších) kousků, tím méně pravděpodobně vás Games obelstí. Harrington natočil film, který je nesmírně krásný na pohled, ale nefunkční jako napínavý, mysteriózní příběh. Značný podíl na rozpačitém výsledku má i obsazení Simone Signoret. Strašlivá angličtina (ve filmu odůvodněná německým původem postavy) jí znesnadňuje uvěřitelnou souhru s oběma partnery. Zatímco James Caan a Katharine Ross hrají civilním způsobem, Simone sází na šmírácky okázalý teatrální projev a připravuje tak svou postavu o část žádoucí nevyzpytatelnosti. 60% ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama