Reklama

Reklama

Krev a kosti

  • Japonsko Či to hone (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1923 se korejský teenager přestěhuje z Jižní Koreje do Japonska. Během několika let se z něj stane krutý a zlý člověk, který díky továrně na dušené rybí koláče kamaboko získá vytoužené štěstí.
V roce 1923 opustí Kim Shun-pei jihokorejský ostrov Cheju a odcestuje do Osaky v Japonsku. Sní o tom, jak ho v nové zemi potká štěstí. Navzdory svým tužbám ho však v Japonsku čeká jen krutá diskriminace a těžká práce. Díky své obrovské duševní síle, mazanosti a bezohlednosti si Shun-pei i přes všechny těžkosti splní celoživotní sen v podobě továrny na dušené rybí koláče kamaboko. Jeho posedlost penězi však nezná mezí, a tak se z něho postupně stává nelítostný lichvář. Film Blood and Bones je neohroženým portrétem jedince závislém na velikosti svého ega a posedlosti, která v důsledku ovlivňuje všechny jeho nejbližší – manželku, milenku, děti i ostatní příbuzné. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (24)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Preháňal by som, ak by som tvrdil, že je Chi to hone "komornou rodinnou freskou násilia, utrpenia a bolesti z japonskej ulice, ktorá Japonsku nikdy nepatrila". A predsa by som nebol tak vzdialený realite. Takeši Kitano v roli muža, ktorý drtil svoje okolie a prizeral sa, ako všetci klesajú do blata a v kŕčoch pomaly umierajú, zatiaľ čo on stále nie a nie sa odobrať na one svet. Slizká, odpudivá egoistická hlava klanu, šíriaceho svoje jedovaté výhonky a tráviaceho diskriminovanú kórejskú komunitu v uzavretom svete jednej ulice je presne tým typom antihrdinu, ktorý vo vás vyvolá najhlbšie znechutenie. A práve sústredenie sa na komorný osud Kima je tým, čo drží film nad hranicou priemernosti; ako vraví v úvode Kimov syn-rozprávač, jeho otec ho po celý čas zatieňoval. A v tieni Kitanovho fenomenálneho výkonu zostáva celý zvyšok filmu a jeho nedostatky - napríklad fakt, že dobový spoločenský kontext je použitý len ako ploché pozadie pre intímny príbeh v popredí. Plus pomalé tempo, dlhšia stopáž i časté prejavy násilia nemusia vyhovovať každému. Tvorcov však musím pochváliť aj za masky a zaujímavú vonkajšiu premenu ulice v priebehu dekád. Inak 4* s odretými ušami. 75% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý náhled do života korejských emigrantů v Japonsku, o čemž našinec nemá ani ponětí. Vadí a s přibývajícími minutami čím dál více, jak pořád všichni neúměrně a mnohdy nelogicky ječí, rozbíjejí věci a sebe navzájem, zkrátka afekt - co nejsilnější a za každou cenu, až to ke konci otravuje. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Beat Takeshi v Chi to hone opravdu strhává veškerou pozornost na sebe, jeho herecký výkon lze bez nadsázky označit za fantastický. Díky neskonalému charismatu a dokonale přesvědčivému vtělení do role necitlivého násilníka a hrubiána, jenž pravidelně znásilňuje vlastní ženu a surovým jednáním s jemu odporujícími lidmi zastrašuje své okolí, odsuzuje ostatní herce téměř ke statování. Když jedna z postav o něm mluví jako o "zrůdě", trefnější výraz snad ani použít nemůže. Za fakt, že se mi v hlavě nakonec rozleželo původně zamýšlené maximální hodnocení tohoto jímavého dramatu, nese odpovědnost jeho chladné, neemotivní vyznění. 9/10 ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Milujete Takeshiho?Co by starnouciho korejce v japonsku ho budete nenavidet jako Darth Vadera .Film ma hodne slabin a dost me stval,ale je to zazitek.Je to japonsky film a presto lici prostredi korejske mensiny beze snahy o zakryti katastrofalni zivotni urovne a podminek jakomu byli korejci v minulosti ze strany Japoncu vystavovani.Zaroven vsak toto prostredi rozhodne neidealizuje a nepribarvuje.V ramci Kitanovi herecke filmografie vice klasicky snimek. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

(můj oblíbený)Kitano v roli šarmantního sympaťáka, který to umí s ženskýma a každý koho v životě potkal ho měl mooc rád :D :D -aneb-Film na který jsem se moc těšil a který mě zklamal jak to jen šlo.....Absolutně jsem nechápal chování postav....když opomenu fakt, že to je celé o jednom týpkovi, který ničí život lidem okolo a nikdo ho není schopný poslat do prdele-tak i potom tu zůstává totální absence prokreslování charakterů..Motivace chování-snad všech postav v určitých situacích-naprosto chybí a některé dějové linky se tak stávají sterilním blábolem bez jakéhokoliv dopadu..S žádnou postavou se nesžijete(na to tu není prostor a chuť)...Pořád jsem si jen říkal : Proč?Cože?a občas jsem to kousek vrátil jestli mi neunikla nějáká zásadní informace........Navíc nejde o žádnou gangsterku jak by se mohlo z obsahu zdát.. Rozhodně jsem neměl pocit, že jde o příběh člověka, který má až "kmotrovskou" moc nad nějákou komunitou-spíš jsem koukal na uřvaného týpka, který na počkání mlátil lidi obuškem a tak se mu radši obloukem vyhnou..........Tohle se mě prostě nedotklo a třetí hvězda je tam jen za Kitana který ale rozhodně nepředvádí(!) životní výkon(jak se tu ukvapeně hlásá)-kdo má Kitana nakoukaného, ten ho zná v lepší formě. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu je odvozem z korejské písně s názvem "I got the bone from my father, and the flesh from my mother". (Terva)

Reklama

Reklama