Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Španělsko, konec 70. let 20. století. Před udivenými zraky chodců se ulicemi řítí na plný plyn auto bez řidiče. Ve skutečnosti však za volantem sedí devítiletý Juan Carlos, který dokáže auta nejen bravurně řídit, ale i krást. Je nejmladším členem a nepsaným vůdcem obávané party mladistvých kriminálníků, protože díky svému jezdeckému mistrovství dokáže policistům vždycky uniknout. Rodiče se ho marně snaží izolovat od ulice a kumpánů. Juan Carlos neuznává slabošského otce ani uštvanou matku, jíž se cítí odstrčený ve prospěch svých mladších pěti sester. Doma se takřka nezdržuje, na domov rezignoval. Ve škole se objevuje jen tehdy, když potřebuje alibi. Utekl už ze tří polepšoven, má za sebou 150 střetů se zákonem. Jednoho dne potkává charizmatického „strýce Alberta“, zakladatele a ředitele chlapecké školy pro ztracence, jako je on... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Kritika tento film asi příliš nepochválí, ale Juan Carlos "El Pera" Delgado si musí získat srdce každého diváka. Respektive příběh o desetiletém chlapci, který až nebezpečně dobře ovládá volant každého auta a na triku má takové kriminální kousky, že by smekl leckterý filmový padouch. Film je plný skvěle natočených akčních honiček, ústřední singl by mohl zabodovat i v hitparádách a B. Navas jako by skutečnému "El Perovi" z oka vypadl. Přitažlivé totiž na filmu je, že byl natočen podle skutečných událostí, Juan Carlos Delgado byl i ve Varech 2006 a dnes se živí jako policejní instruktor (učí tzv. únikové řízení) a pomáhá chlapcům v CEMU, kde sám pobýval. Nejedná se však pouze o vyprázdněný lákavý obal, film v sobě nese skutečný dramatický potenciál i výpověď o těžkostech dětství, které skýtala 70. léta na předměstí Madridu. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ten klučina to s autama umí. Mohl by konkurovat i Vinu Dieslovi v Rychle a zběsile :) I když v některých částech filmu jsem se nudil, rychle mě probrala svižná hudba a hlavní hrdina, který zvládl roli Juana fakt na jedničku. Doporučuju! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slušně rozehrané drama, které však začne být později hodně monotóní a docela nudné. Ale příběh (který byl natočen podle skutečných událostí) je to zajímavý a herci slušní. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Je devet hodin vecer, divak je jiz dost unaven po trech projekcich, ktere ten den na 41. MFF KV absolvoval, prvni minuty filmu premysli, zda ty dalsi dve hodiny jeste vydrzi. Jiz behem nich je ale jasne, ze by mohl. Dej ma spad, rychly strih kratkych zaberu prispiva k tempu, ktere nemuze ani v tuto dobu unavit. Sceny ujizdejiciho auta jsou doplneny sviznou rockovou hudbou, u ktere si nekteri zacinaji podupavat nohou. Nechybi okamziky humoru, i kdyz hodne horkeho. Myslenka zanedbane vychovy a nedostatecne rodicovke lasky se implicitne line celym pribehem, explicitne je servirovana divakovi az na konci filmu, avsak bez prehnaneho kyce, sentimentality a snahy bez dalsiho jen dojmout divaka a bezmyslenkovite hlavni postavu litovat. Ta totiz rozhodne neni zadny svatousek. Jeden z nejlepsich souteznich filmu na letosnim festivalu. Dokaze divaka strnout, avsak ho nuti i premyslet, kde se deji chyby a zda jsou vetsi ty minule anebo ty soucasne. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapca, ktorý tápa a nevie kam sa uberať je veľmi smutný a niekedy až srdcervúci. Ale sú tu chvíle kedy hlavný hrdina nerobí, to čo by od neho divák očakával , ale i tak mu fandí. Len si neviem predstaviť, ako to bolo s tou babou a 10 ročných chlapcom v skutočnosti. Akcia: **** Vtiahnutie do deja: *** Reálnosť: *** ()

Reklama

Reklama