Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Caan se sice proslavil především coby herec, nic to ale nemění na faktu, že v roce 1980 okusil také režisérský chlebíček. A za svůj debut si vybral napínavé kriminální drama o rodičovském zoufalství, které v člověku dokáže probudit netušené síly.Sám James Caan hraje v tomto snímku rozvedeného manžela a otce Thomase Hacklina, který přijíždí za svými dětmi a bývalou ženou Alisou na návštěvu a zjišťuje, že všichni jako by zmizeli z povrchu země. Nikdo nic neví, nikdo nic neviděl, stejně tak FBI je zjevně bezmocná a netušící. Anebo je to jinak? Každopádně Hacklin se nevzdává a rozjíždí pátrání na vlastní pěst a postupně se dostává k poznání, že zmizení celé jeho rodiny má pravděpodobně cosi společného s novým Alisiným manželem. Ale společně s tímto objevem také přichází až příliš složité rozhodnutí. Další pátrání by totiž mohlo snadno ohrozit život jeho blízkých. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani presne neviem, čo ma malo na tomto filme zaujať. Je podľa skutočnej udalosti a priniesol nový pohľad na Program ochrany svedkov. Priniesol aj solídnu skepsu, pretože všetci usvedčení zločinci boli o niekoľko rokov vonku a otázkou je, či to všetko stálo za to. Thomas Hacklin bol obdivuhodný svojou zarputilosťou a až sebazničujúcou túžbou po svojich deťoch. Problém je, že James Caan ma v tejto úlohe nepresvedčil. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Mám rád tahle filmová překvapení, když se z podobně nenápadných a zapadlých snímků vyklube před očima malý klenot. První půlhodina Ztracených beze stop mě pouze zaujala s jistým očekáváním, co bude dál, ve druhé jsem už plně propadal silnému prožitku a prožíval na dálku s postavou otce dvou dětí tíživou situaci, v té poslední jsem pak zažil naprosté pocitové vyčerpání. Závěr už snad další komentář ani nepotřebuje, jelikož se dokázal krásně obejít beze slov a projevit veškeré emoce sílou pohledů a obrazem. Velmi zdařilé rodinné drama dle skutečných událostí současně ve své druhé vrstvě odkrývá zajímavé téma s výrazným společenským přesahem... a sice jisté možné bariéry ve fungování programu na ochranu svědků, který se v daném případu dostal do nesnadné situace. Hlavní postava Thomase Hacklina je obdivuhodná skrze odhodlanost v boji proti systému i svou neutíchající touhou a krásným vztahem k dětem dávno po rozvodu s vlastní ženou. Samotný film se může navíc pýšit skvělým scénářem, hereckými výkony i několika působivými režijními nápady, z nichž bych za všechny jmenoval Thomasovo zoufalé prohledávání bytu, dynamicky nasnímané z pohledu přes jednotlivá okna prázdného domu. James Caan mě opět jednou mile překvapil, když si vzal na svá bedra celý film a znamenitě to odtáhl tentokrát nejen jako herec hlavní role, ale i režisér. 85% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Dal bych pět, ale přece jen se mi zdá, že by filmu slušelo větší tempo a mohlo by se přidat i na napětí. Než se Caan rozhodne a vzmůže k akci, je tři čtvrtě filmu pryč. Jinak je to ale velice milé a příjemné podívání. Navíc se tu člověk může dovědět a zamyslet nad tím, že projekty změn identity svědků má svá úskalí, které život přináší, aniž by nabízel jednoduchá řešení. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama