Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aljaška, 1899. Zlatá horečka právě vrcholí. Tashunga, syn indiánky, žije samotářským životem zlatokopa s jediným věrným společníkem, šedivým vlkem zvaným Smoke. Po čase se na něj usměje štěstí a narazí na bohatou zlatou žílu. Získaný majetek chce použít na zvelebení kraje, který kdysi patřil jeho indiánským předkům. Do zlatokopeckého střediska Cape Nome přicházejí emigranti z celého světa, poháněni vidinou rychlého zbohatnutí. O kontrolu drsné Aljašky má zájem především MacLennon, toužící vlastnit i Tashungův zlatý důl… (Gepardice)

(více)

Recenze (14)

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Příjemnej staromódní western, kterej působí jako by byl natočenej někdy v půlce 70. let. Což je asi taky ten největší problém, protože tenhle film už v době svýho vzniku vypada staromódně. Každopádně se na to ale docela dobře kouká, i když Lambertovi by indiánskýho míšence věřil akorát naprostej idiot. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Unylá historka o pronásledování čestného míšence bránícího indiánskou jeskyni (práva, tradice) před bezskrupulózním zlatokopem nejen postrádala drama, ale i filmařský um, což nejvíc bilo do očí při podivně zkratkovitém poslepování (ne)navazujících scén. Krásná zasněžená krajina, kterou se prodírala psí spřežení, tak přišla víceméně vniveč. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najprv sa nejeden divák vydesí, že tempo nie je práve strhujúce, rázne a postráda spád, neskôr však kvituje starostlivo budovanú atmosféru a spokojne potriasa hlavičkou. Výborná záležitosť. Zimný western je možno nezvyčajný žáner, ale funguje rovnako dobre ako americké originály. Fajnové ponurné prostredie, neskorá hutná atmosféra, pekné zábery. Na prvom zhliadnutí som registroval niekoľko rušivých miest, v ktorých režisérska práca alebo práca s hudbou nebola kompaktná so zvyškom. Ale inak absolútna spokojnosť s celkovým uchopením filmu. Mrazivý film doslova, ako dejom, tak úžasnú kamerou aj hudbou. Zaujímavá téma a fakt, že niekedy sú tí chlapi neuveriteľná zberba bez rozdielu rasy a náboženstva, v tom som sa zase utvrdil. Film môžem odporučiť. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi Aljaškou v plameňoch a Tancom s vlkmi. Ale nevybuchuje tam žiadna rafinérka a hlavný hrdina ani nechytí žiadneho vlka. V tej kose chytí maximálne tak zlatú žilu a pasie sibírske húsky. Western z obdobia zlatej horúčky, ktorý má na jednej strane celkom zbesilé tempo (pretože to vyzerá jak keby niekto z filmu vystrihol kopu dôležitých minút) a zároveň strašne nudí, pretože to po dramatickej stránke vôbec nefunguje (asi kvôli tým chýbajúcim minútam). Akotak funguje jedine James Caan v škatuľke odporného zloducha. Lambertovi som toho eskimáka neveril ni sekundu. Technická stánka je ok a Nórske zasnežené lokácie navodzujú určitú atmosféru, ale ten príbeh je úplne o ničom. 3/10. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aljašský eurowestern, ktorému síce nechýba dávka napätia, ale spracovanie je iba priemerné. Malým mínusom je výber hercov - Caan sa na záporákov vôbec nehodí, Lambert sa hodí fakt iba na niektoré role, táto to celkom nebola. Tak aspoň mierne poteší pôvabná McCormack. Príbeh a atmosféra stoja za pozretie, ale ako vravím, spracovanie je iba priemer - diery v scenári, dosť nelogizmov, niektoré scény odfušované. Škoda, pretože zápletka jedného proti celej bance v zasneženom prostredí mala potenciál. Hodnotenie: 55% ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama