Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Válka ve Vietnamu se blíží ke konci. Téměř všichni američtí rukojmí jsou propuštěni, jen velitel největšího tábora i nadále odmítá předat vězně. Plukovník Cooper (David Carradine) se vydává na riskantní misi... Jeho přepadový oddíl však padá do dobře promyšlené léčky. Cooper, nyní jako vězeň se tajně domluví s vietnamským poručíkem, že mu zajistí azyl v Americe, když je všechny vyvede na svobodu... Před sebou mají cestu peklem Vietnamu... (Fine Production)

(více)

Recenze (9)

erl 

všechny recenze uživatele

Jestlipak milý přátelé víte jaký je asi nejméně realistický film z Vietnamu? Je jím Útěk z Vietnamu. Oproti tomuhle dílu jsou všechny filmy z Chuckem reality show! David Carradine je energický asi jako člověk co leží v komatu. Kulka sem a kulka tam! Carradine lítá jako blázen a žlutý chcípají jako na běžícím pásu. Neskutečná sranda! ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Mělo to naběhnuto na suprové béčko, ale nakonec zklamání. Kromě začátku a konce, je zbytek filmu jen nuda o ničem. Chtělo by to výbuchy a kosení žluťáků po desítkách celý film. Čert vem nulovou realističnost chování zbraní, černochy hrající Vietnamce nebo prkenného hlavního hrdinu bez charismatu. Tak dobré to mohlo být. Achjo. Ale co to tedy vlastně má? Má to překrásné prostředí, které mi zůstane v paměti ještě hodně dlouho. Podle IMDb to mají být Filipíny a jestli jo, tak se tam někdy musím podívat. Nesmím zapomenout ani na klasickou synťáckou hudbu. 3-* ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divím sa, že miestni fanúšikovia oldschool akčniakov tomuto klasickému Rambo klonu dali tak nízke hodnotenia. Nie je to o nič menej blbé ako Rambo. Dočkáme sa kopy výbuchov a prestreliek. Vo finále si hlavný amerikánsky geroj prehodí cez seba amerikánsku vlajku a začne s gulometom kosiť šikmooký zákerný Vietkong. Proste nádhera, ktorá musí každého fanúšika osemdesiatkových výplachov potešiť. Carradine síce nemá Slyovu charizmu, ale v tomto filme mi pripadal v pohode a aj v občasnej bitke konečne niečo predvedie. Zaujímavý bol hlavný záporák Mako, ktorý nebol žiadny zfanatizovaný magor, ale obyčajný chamtivec, ktorý si chce uliať trochu zlata pre seba a preto v určitej chvíli spolupracuje s hlavným hrdinom a jeho chlapmi. akcia síce mohla byť štýlovejšie natočená ale pár pôsobivých výbuchov a kaskadérskych kúskov sa dočkáme. Či už ešte vtipnejšie odskakovanie kaskadérov po výbuchu granátu ako v Komande alebo finále s gúľajúcim sa veľkým sudom, ktorý nakoniec efektne vybuchne. No proste reálne výbuchy, výbuchy, výbuchy. To je moje a tak som si tento doteraz pre mňa neznámy výplach užil. 6/10. ()

DaveManiak odpad!

všechny recenze uživatele

Neuveřitelná americká slátanina!! Ale určitě stojí za shlédnutí. Tupější příběh a trapnější herecké výkony se totiž moc často nevidí... Film až nápadně připomína Ramba 2, ale ani zdaleka na něj nemá (a to Stallone není žádný superherec). David Carradine jakožto hlavní hrdina, hraje celou dobu tak naivně a toporně, že je to až k smíchu. Film se ale snaží tvářit jako akční a tak mi nezbývá než hodnotit takhle. ()

martins 

všechny recenze uživatele

David Carradine dokázal v 80.letech střídat všechny možné žánry, od kung-fu, přes fantasy až po akční béčkové filmy. Tento je dalším z řady filmů o Vietnamské válce, těsně před americkým stažením, je jedna jednotka vysazena za nepřátelskou linií, na obhlídku vesnice, kde však Vietkong připraví na Američani past, velitel(seržantDavid Carradine) je při pokusu o záchranu kamaráda zajat a umístěn spolu s dalšími do zajateckého tábora, ze kterého se pokusí uprchnout. Film na bázi trilogie Missing in action(Ztracen v boji) s Chuckem Norrisem. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama