Reklama

Reklama

Americký horor, ve kterém další parta vysokoškoláků uvízne ve městě ovládaném vražedným kultem kukuřičného boha.  Zdánlivé ticho v malém městečku budí dojem klidu a příjemného pokoje. Ukrývá však nekontrolovatelnou hrůzu. Celé město ovládá vraždící kult dětí, který řídí neznámá ďábelská síla a rozhoduje o tom, kdo zůstává a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po predchádzajúcej nezvládnutej časti sa Ethanovi Wileyovi podarilo vrátiť kukuričným deťom svoje čaro, aj keď s niekoľkými rozdielmi. Ten, ktorý kráča už nekráča medzi riadkami ale za riadkami (btw môže to byť iba chybou českého, inak bezchybného dabingu //Alanis Morrisette-Ironic// ) a vek, v ktorom deti odchádzajú do kukuričného dôchodku sa znížil z 19ky na 18ku...(JK, už b si to mal zrátané) . Inak zaujme novinka, že Jedadiah (super semitské mená v sérii inak dominujú s prehľadom) sa rozhodne vytvoriť dospeláka, ktorého ovláda aby zamaskoval to, že tam žijú iba decká a nebol tak nápadný okoliu. Ja som si po štvorke napravil chuť, ale budem úprimný, ak by to bol iba samostatne pozretý diel, hviezd by bolo menej, o dve. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Na začátku příběhu je brutálně zavražděna růže. CITÁT - To kukuřičné pole patří nám.......... Zdlouhavé nudné dialogy mě mnohdy odrazovaly od dalšího sledování. Někdy jsem měl chuť to vypnout a jít na nejbližší kukuřičné pole a projít se tam mezi řádky. Jsou tu sice nějaké povedené gore scény, ale nejsou dodělané a někdy působí i směšně. Už samotné české přeložení "boha co kráčí mezi řádky", mě celkem štve. Zde je to totiž přeloženo jako "Ten co kráčí mezi řadami" - strašný překlad. Vůbec se to do příběhu nehodí a vymyká se to i překladu z předešlých příběhů. Vlastně už samotná podstata oslovení "Ten co kráčí mezi řádky" evokuje kukuřici, kdežto oslovení "Ten co kráčí mezi řadami" evokuje spíš nějaké masové demonstrace. Trapné bylo i počínání Kir, kterou si zahrála Eva Mendez. Někdy jsem ji nechápal a hlava mi to nebrala. CHYBA VE FILMU - Okolo 60 minuty prorazí hořící hasič dřevěné zábradlí na vrcholu obilného sila. V 66 minutě je na stejném místě Alison (Stacy Galina), ale je vidět, že zábradlí je neporušené..................Mám chuť zasadit novou kukuřici. Celá série o Dětech z kukuřice vůbec nevyšla. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Podtitul je cool, ale čo z toho keď nám Ethan Wiley hodinu ukazuje ako netočiť horor. Nulové napätie, nulový záujem o postavy či rešpekt k vraždiacim vidlákom. Navyše máme prvýkrát dočinenia s nemohúcou hudbou, ktorá doposiaľ patrila k najvýraznejším kladom série. Nebudem sa zbytočne pozastavovať nad príbehovým prázdnom alebo hromadou nelogickostí typu, prečo malí satani využívajú telekinetické schopnosti iba v úvode, ale skúsim vyzdvihnúť to, čo ma bavilo. Preto opustíme bezradnú hodinu a prehupneme sa rovno do finále, aké konečne pritvrdí. Decká verzus tie druhé decká sa s tým prestanú párať a začnú párať seba navzájom a to so všetkým čo stodola ponúka. Na scénu prichádza vŕtačka, motorová píla, sekerka, ba dokonca plameňomet, aký vylezie z otvoreného mozgu a odstrelí akémusi chlapíkovi hlavu. Tučné finále úspešne zamaskovalo rysujúci sa prúser, čím piaty diel patrí iba k tomu slabšiemu, čo séria ponúka. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak v pátém řádku kukuřice je těch známých tváří nahromaděno asi nejvíce. Snad proto se nejvíce zarývá do paměti a klame obsahem, že je zajímavý. Myslel jsem si to, ale nakonec není. Navzdory letmému návratu k původní jedničce, co se týče zápletky, je to hrozná nuda, v níž se takřka nic neděje a pokud přeci, tak v první půlce. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pole teroru se vraci ke korenum a hnedle je z nej druhej nejlepší kousek serie. Particka teenageru prijizdi do maleho zemedelskeho mestecka, kde uz na ne ceka banda spratku, tentokrát vedenych ukrutnym zrzavym usounem. Ten kluk je priserne nepresvedcivej, ale nastesti ma jako partaka Davida Carradina, kterému becko slusi asi nejvic. Krom nej se filmem mihne jako barman i Kane „utopil jsem se v jezere – nasrali jste me – vezmu hokejovou masku a macetu a uvidite“ Hodder a ve vetsi roli serifa veterán Fred Williamson. Spolecne s alespoň lehkym navratem kukuricne atmosfery se ve versím mnozstvi vraci i radne krvave vrazdy, vrcholem je totálně trashovej souboj Williamsona a Carradina, uz jen kvuli tehle scene stoji za to si film pustit. ()

Zajímavosti (3)

  • Přibližně v 60. minutě prorazí hořící hasič dřevěné zábradlí na vrcholu obilného sila. V 66. minutě je na stejném místě Alison (Stacy Galina), ale zábradlí je neporušené. (Terva)
  • Charlotte (Angela Jones) si v kukuričnom poli porezala tvár, ale keď ju nájde Lazlo (Ahmet Zappa), po zranení už niet ani stopy. (beso74)
  • Keď sa dvaja požiarnici pokúšajú uhasiť požiar, ich odev vzbĺkne aj napriek tomu, že v dobe, do ktorej je situovaný dej filmu, už nosili odev z nehorľavého materiálu. (beso74)

Reklama

Reklama