Reklama

Reklama

Obři se železnými pěstmi

(neoficiální název)
  • USA Deathsport
Trailer

Obsahy(1)

V roce 3000 je svět po Neutronových válkách jen radioaktivní pustinou s několika městskými státy, kde se udržela civilizace. Lord Zirpola, vládce města Helix, plánuje válku proti městu Tritan za pomocí nové zbraně – upravených bojových motocyklů. V aréně Helixu tyto motorky také slouží k bojům odsouzených zločinců na život a na smrt – „Deathsportu“. Zajatý Kaz Oshay (David Carradine), legendární příslušník potulné kasty Průvodců, se má stát dalším účastníkem Deathsportu. (Ertai)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne, jaxom napisal u Krvave Mamy 1970 - Corman uz je rezisersky bezradny, to najlepsie mal davno za sebou a najlespi bol v hororoch. Este tie prve ranne westerny mu jakz -takz sli, ale tu je to bieda. Plane dialogy, u ktorych som sa nudil, nudny dej, tempo priserne .... no, ledva ledva som to dopozeral : 30 % ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na vlně úspěchu zábavného komediálního snímku Death Race 2000 se svezla pěkná řádka filmů, jedním z nich je i Deathsport. V antiutopické budoucnosti tentokrát David Carradine není nucen závodit v legračně vypadajícím autě, nýbrž bojovat o život na legračně vypadající motorce - a teď se podržte, je to myšleno zcela vážně bez jediného odlehčení - což je pro film, ve kterém nahé dívky nasvícené psychedelickými barvami za doprovodu podivné synťákové hudby tancují mezi tyčemi nabitými elektřinou, docela nešťastný krok. Sranda je to tedy jen v místech, kdy se postavy snaží se zamračeně vážnou tváří pronášet jalové promluvy. Bohužel to ani zdaleka není tak nechtěně vtipné, aby to člověka dokázalo bavit. Deathsport je veskrze špatný film, ale Allan Arkush si naštěstí o rok později napravil reputaci díky Rock 'n' Roll High School. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah jsem si nečetl(možná jsem měl). Myslel jsem si totiž, že půjde o něco ve stylu Death Race 2000(1975) kterej Corman produkoal a hrál v tom i D. Carradine. Jen jsem si podle plakátu říkal, že místo auťáků tam budou motorky. To jsem se ale šeredně přepočítal. Death Race 2000 bylo sice Béčko ale byla to prdel. Tohle je taky ultra Béčko ale bere se to zatraceně vážně. Tyhle filmy asi nemá cenu srovnávat. U Death Race 2000 jsem se náramně bavil. Tímhle filmem jsem si spíš protrpěl. Rogera Cormana mám rád ale tohle mi prostě moc nesedlo. 2hvězdy. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Druhá cormanovka s Davidem Carradinem, která předstírá, že je pokračováním úspěšného béčka Death Race 2000. Ve skutečnosti ale šlo jen o marketingový trik a oba filmy spolu mají společného pouze Carradina a motoristický gladiátorský sport v dystopické budoucnosti. Tentokrát jsou tu místo aut obrněné motorky s laserovými kanóny, proti kterým bojují pouštní "jediové" s velkými zmizíkujícími baterkami, zatímco všemu přihlíží kanibalští mutanti s pingpongovými míčky místo očí. Deathsport je vrchol toho, co Corman dokázal nacpat před kameru a vydávat to za film. Dokola se tu recyklují stále tytéž trikové záběry (většinou ohromné množství bezdůvodných explozí). Vedle toho se film snaží zapůsobit divnými sci-fi zvuky, které doprovázejí i ty nejvšednější pohyby (od otevírání dveří po mávnutí mečem), a avantgardním střihem, který při akčních scénách maskuje neschopnost herců šermovat s legračně obřími meči. Celé to zní jako velká sranda. Problém je v tom, že zatímco Death Race 2000 byla povedená satira, tak Deathsport se bere sucharsky vážně a chybí mu sebemenší kouzlo a důvtip. Herci prý během natáčení hodně popíjeli a kouřili marjánku, ale ne dost na to, aby to celé zachránili. Jediné, co nelze téhle zapomenuté brakovce upřít, je to, že se svými šílenými motorkáři v postapokalyptické poušti v zásadě předešla proslulého Road Warriora. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Akčné dobrodružné béčko produkované Rogerom Cormanom si skutočne s ničím nerobí starosti. S kvalitou spracovania už vôbec nie. David Carradine ako maskovaný Frankenstein preháňajúci sa po cestách vo svojom špeciálne upravenom aute z DEATH RACE 2000 (taktiež film z produkcie Rogera Cormana), presedlal tentoraz na ťažko trápne opláštené motorky s paprskometmi v DEATHSPORT-e. Paradoxne o DEATHSPORT - krvavú hru na život a na smrť v kolosálnej aréne tu skoro vôbec nejde. Carradine ako Kaz Oshay – podvyživený Barbar Conan v handrách od Tarzana, bojuje za svoju česť, slobodu a život vyhnanca v zdecimovanej spoločnosti postapokalyptickej éry, obdobia o 1000 rokov vzdialenej púštnej reality počítajúcej sa od tzv. “Neutronových vojen“. Spoločnosť je v kríze. Jediné, na čo sa od skoro úplného vyhladenia za 1000 rokov zmohla, sú hliníkovo-čelné upgrady klasických crossových motoriek, paprskomety, lízatkové meče, gladiátorské mega arény, či pozemné “STAR WARS“ súboje v duchu Georga Lucasa. Hovoril som kríza? Myslel som civilizačné dno. Predstaviteľ strany čiernych Ankar Moor (Richard Lynch) zháňa pod vedením radiáciou poškodeného mozgu Lorda Zirpolu účastníkov do tzv. hry DEATHSPORT. Nie každý má ale chuť si zahrať. ### Aj napriek tomu, že športové sci-fi béčko dvojice Allan Arkush/Nicholas Niciphor patrí do kategórie úplných hovadín, chujovín, filmových kravín apod., vďaka svojej naivite, nadmiere klasických zvratov a postupov produkcie, ktorá sa miestami ani nesnaží, aby “Deathsport“ dával vôbec zmysel, dokáže nadchnúť. Prvá tretina bola z tohto pohľadu (tak blbé, až je to dobré) prekvapivo veľmi zábavná, akčná a dobrodružná. Ono prakticky vždy sa niečo deje, kameňom úrazu ale je, prečo sa tak deje. Kiež by mi to štvorhviezdičkové nadšenie z úvodu vydržalo až do konca :/ “Deathsport“ je ale jeden z tých filmov, u ktorého pochopím škálu hodnotenia od úplného odpadu až po plný počet. PS - vo Švédsku bol “Deathsport“ dokonca úplne zakázaný istého času. Hlavy po(na)mazané :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Pre-produkcia, filmovanie a zostrihanie trvalo dokopy len 6 týždňov. (beso74)
  • Pôvodný režisér filmu, Nicholas Niciphor, s pseudonymom Henry Suso, bol v tom čase študentom filmovej školy (USC School of Cinematic Arts). Mal za sebou zopár krátkych filmov, ktoré mu vybudovali povesť nádejného režiséra, a tak ho agenti Rogera Cormana a spoločnosti New World najali, aby prepísal scenár k filmu a natočil ho. (beso74)
  • Motocykle použité vo filme boli bežné cestné Yamahy, upravené pomocou hliníka. (beso74)

Reklama

Reklama