Reklama

Reklama

Píseň triumfující lásky

(TV film)
  • Polsko Pieśń triumfującej miłości (více)

Obsahy(1)

Do paláce Fabiusze jednoho dne přijedou dva jezdci, Mucjusz, Fabiuszův dávný přítel, a jeho společník Malaj. Fabiusz má z neočekávané návštěvy obavy, jelikož Mucjusz byl před lety zamilovaný do jeho krásné ženy Walerie. Mucjusz jej ale ubezpečí, že při jeho častých cestách po dalekých zemích poznal spoustu žen a na Walerii už dávno zapomněl. Fabiusz Mucjusze s Malajem ubytuje v zahradním pavilonu. Během přivítací recepce Mucjusz rozdává přítomným dárky a Malaj hraje čarovnou "Píseň lásky", kterou pokud poslouchají zamilovaní lidé, dovedou nevídané věci. Aby to Mucjusz dokázal, zabodne si do hrudi dýku, vytáhne ji a přitom necítí bolest. V noci Walerii láká melodie linoucí se ze zahradnícho pavilónu, až neodolá a vstoupí. V následném rozhovoru se ji Mucjusz přizná, že ji stále miluje, ale že trpí malomocenstvím. (Caelos)

(více)

Recenze (5)

strougy 

všechny recenze uživatele

Výtečný hororově laděný krátký snímek o událostech, které na zámku způsobí návrat rodinného přítele a bývalého milence Fabiuzsovi ženy. Působivá atmosféra vychází z nejasných úmyslů tajemně působícího návštěvníka Mucjuzshe, který minulé roky cestoval po dalekých krajích a vrátil se vybaven nejen spoustou podivných artefaktů, ale také s domorodým sluhou. Jeho živočišná divokost vynikne zejména v porovnání s neurotickým, zjemnělým Fabiuszem, jenž se ovšem nakonec stává katalyzátorem vedoucím k závěrečné, velmi překvapivé pointě. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Po výborném Pavoncellu je zde další majstrštyk Zulawskiho tvorby, komorní temně laděný gotický horor o sváru dvou starých přátel a ženy jednoho z nich. Zulawski zde naplno rozehrává svoji hru s emocemi a exponuje tragickou lyričnost do extrémních poloh v kontrastu s vnitřní rozervaností (Mucjusz) a zbabělostí (Fabiusz) povah a charakterů ústředních postav. Nádherně ponurý a tragický hudební doprovod to vše jen umocňuje. Neklid a děsivé očekávání plíživě provází celý příběh, včetně skličujících scén hry mlčícího Malaje na hudební nástroj, Mucjuszova děsivého procitnutí apod. Některé scény (např. Mucjuszovo gesto s nožem) aspirují na to, stát se v rámci Zulawskiho tvorby jedněmi z těch nezapomenutelných. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní romantické drama milostného trojúhelníku v horrorově gotickém atmosférickém hávu. A mě jen mrzí, že jsem o tomhle filmu nevěděl, když jsem psal seriál o polském filmovém horroru. Bravurní vedení příběhu a atmosféry, skvělá výprava. Jen, Malajce tam hraje árijský blonďáček... ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Hodně začátečnické, hodně televizní, hodně zatuchlé, půlhodina k nepřečkání. Zulawského velké věci teprv čekaly. ()

Reklama

Reklama