Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sakra, Shio, dej se dohromady, chlape!:) Ať se Shia chová jakkoliv výstředně a mnozí ho považují za sebestředného "douchebaga", jeho herecký talent, temperament a charisma jsou nesporné. Než se z něj stala hvězda díky Transformers a Hollywoodský tlak ze všech stran z něj skoro vymáčkl duši a vzal mu pevnou půdu pod nohama, fenomenálně ztvárnil skutečnou postavu Francise Quimeta. Amatérský golfista, který to všem pořádně natřel a dokázal zvítězit na US Open. Snímek má výborně vystavěný příběh a krásnou hudbu. Perfektní obsazení všech rolí, vévodí zejména malý nosič, rozumbrada Eddie a Harry Vardon, ten chlap je fakt charakter:) Snímek pod taktovkou Disneyho a v režii Billa Paxtona dokázal přinést příběh plný emocí a úžasných scén. And... Oh my God! Shiovy oči, to je neskutečný, co s nimi dokáže... Golf pro mě vždycky byl jen nudná, snobská hra, ale můžu říct, že žádný golf mě nebavil tolik jako tato The Greatest Game Ever Played. "Ještě jsem tě při golfu neviděl kouřit." - "Měl jsem začít o čtyři jamky dřív." :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Mít sny nestačí.... JE POTŘEBA DOSTAT ŠANCI!!!..... Golfový sen je filmem pro celou rodinu. Větší děti budou napnutý při souboji na U.S.Open a my starší se pobavíme na účet malého ,,nosiče“ Eddieho. Ale všichni se naučíme jméno: F.Ouimet. Jinak se tvůrci ze studia Walt Disney drží jako klíšťata všech pravidel sportovních filmů, aby nezklamali hlavně to mladší obecenstvo. Jak chudý chlapec ke slávě přišel...vlastně – dva chlapci! HOWGH! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Do transu mne dostane třeba jen pohled na green. 2.) Do transu mne dostane třeba jen pohled na Shiu LeBeoufa. 3.) Do transu mne dostane třeba jen rána golfovou holí. 4.) Potřebuju se co nejrychleji naučit držet golfovej klacek. 5.) Zajímá mě, co dostalo do transu Shiu LeBeoufa. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl býval řekl, že o golfu se dá natočit pěkný, působivý a dojemný film. Bill Paxton se chopil neobvyklé látky s chutí a s dobrým režijním výsledkem. Natočil příběh založený na skutečných událostech o mladém hráči golfu Francisi Oiumentovi, který vyhrál v roce 1913 U.S.Open a pro všechny to byl, vzhledem k jeho zkušenostem a neznámému jménu, naprostý šok. Film má všechno, co má správné sportovní drama mít. Sympatického a současně talentovaného outsidera, kterému jeho táta zazlívá vztah k jeho milovanému sportu, lze ocenit skvělou práci kamery a hudebního skladatele, a jak to dopadlo, je přece jasné předem. Tohle byl golfový sen, který se stal skutečností. 100% ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen! Golfový sen je jeden z nejhezčích sportovní filmů který jsem kdy viděl. V hlavní roli s Shiou LaBeoufem, který tu dělá něco jiného, než je prohánění robotů z vesmíru. Hodně se mi ve filmu líbil klučina, který si tu zahrál nosiče holí. Závěrečný turnaj je sice trochu roztahaný,ale o to krásněji udělaný. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ke golfu jsem nikdy neměl příliš vřelý vztah, vnímal jsem jej jako snobský „ani ne sport“. Mé naděje vkládané do Golfového snu tudíž nebyly veliké. Nadšení po zhlédnutí ano. Na režisérské stoličce seděl Billy Paxton, známý spíše jako herec. Fakt, jak dobrý a do detailů vymazlený (vemte si třeba úvodní titulky) film o golfu natočil, si vysvětluji tím, že jej musí milovat. Ostatně, svědčí o tom i malinko přestřelený originální název a potůčky patosu protékající celým filmem. Takové ty povinné scény, kde synek (vysoko vycházející hvězda Shia LaBeouf) přesvědčuje skeptické rodiče o smysluplnosti svého počínání, kdy musí bojovat s vírou v sebe samotného apod., zde nechybí, jejich zastoupení však není majoritní a základ tvoří akční golfová klání. Ano, opravdu akční - kamera občas letí společně s míčkem, střih je velice svižný a různé odpaly mají různou atmosféru, pokud to takhle jde napsat. Při těch nejzásadnějších jsem sotva dýchal a když dobře skončily, zaplavil mě pocit štěstí a ucítil jsem takové to zvláštní chvění po celém těle. Myslím, že to je znak silného filmu. Co myslíte vy? 85% Zajímavé komentáře: Torrance, Vodny ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)
  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)

Reklama

Reklama