Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl býval řekl, že o golfu se dá natočit pěkný, působivý a dojemný film. Bill Paxton se chopil neobvyklé látky s chutí a s dobrým režijním výsledkem. Natočil příběh založený na skutečných událostech o mladém hráči golfu Francisi Oiumentovi, který vyhrál v roce 1913 U.S.Open a pro všechny to byl, vzhledem k jeho zkušenostem a neznámému jménu, naprostý šok. Film má všechno, co má správné sportovní drama mít. Sympatického a současně talentovaného outsidera, kterému jeho táta zazlívá vztah k jeho milovanému sportu, lze ocenit skvělou práci kamery a hudebního skladatele, a jak to dopadlo, je přece jasné předem. Tohle byl golfový sen, který se stal skutečností. 100% ()

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Tak konečně přeci jenom jeden kvalitní sportovní film. Už jsem myslel, že to prostě kvalitně a zábavně natočit ani nelze, ale "The Greatest Game Ever Played" byl skutečně dobrý, hodně dobrý. Obsahoval sice staré známé sportovní klišé a od začátku je jasné, jak to celé dopadne, ale pořád se jedná o kvalitní práci... Snímku velice pomáhá krátká úvodní větička "on the true story" a také to, že v sobě zahrnuje i podtext společenských tříd a pohled na golf jako na snobskou hru, který celý příběh jen umocňuje! Prostě se jedná o velice krásnou světlou výjimku v jinak katastrofálně nudném a trapném odvětví sportovních filmů, a to i pro ty, kteří golfu zrovna neholdují! "ENJOY IT!!!" ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Golfový sen nepojednává ani tak o Francisy Ouimentovi, Harrym Vardonovi či jiném golfistovi, ani o tom co dokázaly nebo čím si museli projít, nýbrž o lásce ke golfu, kterou někteří lidé oplývají (a přiznám se, že já k nim nepatřím). Přesto mi to film dokázal krásně popsat a vykreslit. Zápasy jsou zajímavé a zpracovány živě a už nebudu věřit nikomu, kdo bude tvrdit, že Shia je špatný herec a neumětel. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Asi bych křivdil kdybych nedal plný počet. Myslím že se jedná o nejlepší golfový film. Kvalitativně je na vyšší úrovni než Legenda o slavném návratu. Chválím obvzlášť kameru. Jediné co bych vytknul je, že se herci drží až moc scénáře, takže hrají tak trošku jako roboti. Byl by lepší nějaký ten malý záchvěv mimo scénář. V tomto případě u LaBeoufa, určitě ještě má co zlepšovat. Ale jinak velmi pěkné, chválím. ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Golfový sen je z tých filmov, ktoré pôsobia na diváka veľmi prijemne. Zjednodušene povedané dobre sa na takéto filmy pozerá. Film má veľa umeleckých prvkov ako časté spomalene zábery, dramatická hudba pri jednotlivých odpaloch alebo detailne pohľady do tvári hráčov a iných kamerových drobnosti. Tvorcovia si dali záležať na športovo-emočnom základe filmu. Príbeh o talentovanom mladíkovi, ktorý sa stane legendou divákov určite nadchne. Veď kto z nás dôkaze vyhrať niečo veľké v 20-tke ? Jediným problémom tohto filmu je podľa mňa, paradoxne, jeho hlavný hrdina Shia LeBeouf. Ten na mňa pôsobí až prílíž detsky a zmätene. Keby som mal porovnať Golfový sen s Legendou o slávnom návrate, Golfový sen trošku zaostáva. Síce sú to oba veľmi dojímavé a silne príbehy, no Legenda o slávnom návrate má tu čarovnú poetickosť o čosi vyššie, a to možno aj vďaka kvalitnejšej hereckej spolupráci ( M. Damon, W. Smith, Ch. Theron) Golfový sen aj napriek S. LeBeoufovi hodnotím vysoko 4,5* a 80% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)
  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama