Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Co se týká horrorů, tak Španělsko je rozhodně jedna z největších velmocí. A jelikož jsem nejdříve viděl od J. Balaguera Rec, tak jsem se těšil i na tento horror. Bohužel nedosahuje ani trochu kvalit již zmiňovaného Rec a propadá se do tuctové šedé všech jiných horrorů podobného ražení. Malým plusem je místy patřičná atmosféra a i samotný konec filmu, který není nijak převratný, ale ujde.... ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Španělé se rádi bojí a umí to dát patřičně najevo svými filmy, ve kterých (stejně jako je tomu v tomto) konec je logicky objasněn a vše do sebe výborně zapadne (což není u hororů zvykem). Příběh je celkem jednoduchý a lekačky kýčovité. Ale celkem vzato - film je natočen precizně a rádi si na něj ještě vzpomenete - takže proč nedat pět hvězdiček? Navíc potěší McBealová, kterou poprvé uvidíme pohybovat se rychleji než chůzí :-D ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tato velice příjemně zpracovaná duchařina si především usmyslela, že diváka už jen tak něco nevyleká a tak je potřeba dost přitvrdit. Děj je zasazen do ošuntělé nemocnice v jejímž okolí už ani vlci nedávají dobrou noc. Kromě několika pracovníků a hrstky lidí zde už nikdo není. Tedy skoro nikdo. Začátek filmu se nese v docela tajemném a hlavně i děsivém tempu, kdy sledujeme zvláštní chování dětí a lámání kostí. Jenže potom jakoby to všechno někdo utnul a dostavila se hodně nudná půlhodinka. V té se seznámíme s naší milou sestřičkou Amy a sledujeme její první minuty v novém zaměstnání. Začal jsem mít divné tušení, že tentokrát si to u mě režisér pokazí. Naštěstí však dostal rozum a poslední půlhodinka opět ukázala, že jsem se spletl. Opuštěné druhé patro přímo svádělo k brutální jízdě, která zaútočí na všechny smyslové buňky. S příchodem ducha se přepnulo na vyšší level. Po delší době musím říct, že jsem byl docela znechucený a trochu mnou otřásl i pocit znechucení ( to myslím v dobrém slova smyslu). Za přispění dunivé atmosféry, skvělého hudebního doprovodu a neuvěřitelných hereckých výkonů malých herců a hereček jsem si začal film skutečně užívat. Do toho všeho mě ještě potěšila i Calista Flockhart, kterou jinak moc nemusím. Její výkon byl rovněž přesvědčivý a rozhodně se mi líbila víc než v tom trapném seriálu. ()

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Atmosféra starých budov, nemocnic, léčeben... bývá v hororech velmi fascinující, ale v tomto snímku to poněkud odflákli. Neděsilo to téměř vůbec, lekaček poskrovnu a pokud by některé dítě opravdu vidělo takovou obludu, která byla vidět ke konci, tak myslím, že by možná vyvádělo mnohem víc než předvádělo, byla totiž dosti odpudivá, pro dítě vyloženě noční můra, takže průměrných 51%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Této duchařině trvalo možná až příliš dlouho, než se u mě na ty tři a půl hvězdičky vyšplhala, ale závěrečná půlhodinka a samotný duch to celé zachránili. Již stokrát viděné, ale tohle provedení není zas až tak špatné, aby se na to člověk nepodíval po sto prvé. Za samotnou Charlottu zaokrouhluju nahoru. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama