Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

tron 

všechny recenze uživatele

„Mala som zostať v Madride.“ Podobne, ako predchádzajúci horor talentovaného španielskeho režiséra Jaumea Balagueróa (TEMNOTA), aj NEPREMOŽITEĽNÉ ZLO (strašný preklad) dopláca na slabší scenár. Zato tiež ponúka zaujímavú príležitosť pre inak väčšinou nie príliš talentovaných hercov. Nevraviac o nádhernej atmosfére: hoci snímka zanecháva smutný melancholický dojem, ponúka tiež sériu riadne "nepríjemných" scén a výsledkom je najortopedickejší horor všetkých čias o hrôzostrašnom mechanickom dievčati, zlomených srdciach, opustených dušiach, smutnom svete a potrhanom ľudskom tele. Neviem, či mi pomohlo, že som film pozeral hlboko po polnoci sám doma, kým vonku nariekala zimná meluzína, ale dostalo ma to. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tato velice příjemně zpracovaná duchařina si především usmyslela, že diváka už jen tak něco nevyleká a tak je potřeba dost přitvrdit. Děj je zasazen do ošuntělé nemocnice v jejímž okolí už ani vlci nedávají dobrou noc. Kromě několika pracovníků a hrstky lidí zde už nikdo není. Tedy skoro nikdo. Začátek filmu se nese v docela tajemném a hlavně i děsivém tempu, kdy sledujeme zvláštní chování dětí a lámání kostí. Jenže potom jakoby to všechno někdo utnul a dostavila se hodně nudná půlhodinka. V té se seznámíme s naší milou sestřičkou Amy a sledujeme její první minuty v novém zaměstnání. Začal jsem mít divné tušení, že tentokrát si to u mě režisér pokazí. Naštěstí však dostal rozum a poslední půlhodinka opět ukázala, že jsem se spletl. Opuštěné druhé patro přímo svádělo k brutální jízdě, která zaútočí na všechny smyslové buňky. S příchodem ducha se přepnulo na vyšší level. Po delší době musím říct, že jsem byl docela znechucený a trochu mnou otřásl i pocit znechucení ( to myslím v dobrém slova smyslu). Za přispění dunivé atmosféry, skvělého hudebního doprovodu a neuvěřitelných hereckých výkonů malých herců a hereček jsem si začal film skutečně užívat. Do toho všeho mě ještě potěšila i Calista Flockhart, kterou jinak moc nemusím. Její výkon byl rovněž přesvědčivý a rozhodně se mi líbila víc než v tom trapném seriálu. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jaume Balagueróho si začínám čim dál tim víc oblibovat. Frágiles je jeho další moc povedenej horor, kdy se tentokrát zaměřil převážně na mysteriozní a mrazivou atmosféru a musim teda říct, že mě zase dostal, takhle dobrou duchařinu jsem už dlouho neviděl, obzvlášť závěr je velká hororová a duchařská chuťovka, kterou jsem si užil se všim všudy. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů o prokletém místě, kde straší a ubližuje duch. Námět je už nespočetněkrát zfilmován a určitě i líp než Fragile. Duchové různých bytostí hrají velkou roli, většina filmařů se snaží přijít z co nejohavnějším stvořením a přitom zapomíná na budování atmosféry. Tady je to řekl bych, že přesně naopak a je to dobře. Balagueró víc dbal na atmosféru, která postupem času a zjištění nových informací víc a víc houstne, takže nakonec nemusí používat dnes již ohrané strašidla trhaně lezoucí do všech směrů, nahoru, dolů. Dokonce ani nemusíte mít strach, že režisér ukáže ducha někde na začátku, nechává si ho pěkně až do poslední půlhodinky, která (musím uznat) má dobrý spád. Dobře odvedená filmařina, jenž určitě víc potěší než zklame. 70% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Španieli to s horrormi vedia. Vedia aj zdanlivo schématický a predvídateľný príbeh vyrozprávať tak, že nám ten rozprávačov hlas, jeho suverenita, farba, tón, odtiene a parádičky prídu náhle "doležitejšie" než to, čo nám rozpráva. A to tiež treba vedieť. A skutočnosť, že hlavný "záporák" -hoci ho uvidíme len pár sekúnd - je fakt na posratie "scary", je už len tým posledným, triumfálnym dielikom do skvelej mozaiky. Byť Fragile o chlp originálnejší, bola by to po veľmi dlhom čase konečne nejaká plná "päťka" pre horror. Aj tak je tento Balaguérov zárez spolu s Iglésiovou Detskou izbou zrejme najlepšou európskou ducharinou posledných rokov. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama