Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Jakmile se do hororového světa přimíchá Španělsko, je téměř 100% jistota, že z toho vzejde skutečná kvalita. Fragiles je ponurý od začátku do konce, místy opravdu hodně děsivý a zaručeně nenudí. Pocit strachu je velmi pečlivě budován a nemocnice, ve které se děj odehrává, působí opravdu dost neutěšeným dojmem. Námět není nejoriginálnější ze všech a zcela odpovídá klasickém duchařskému schématu, ale klasické žánrová klišé zde nenajdete. Hlavní hrdinka je navíc velmi sympatická, stejně jako dětští pacienti, které má na starost. Závěrem lze říci, že k naprosté spokojenosti mi zde chybělo jen málo... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Horor by to byl možná příjemný, ale řekl bych, že potenciál námětu nebyl ani zdaleka tak využit, jak měl být. Lekačky jsou minimální a s postavami se mi nepodařilo sympatizovat. Ve finále je ten film navíc tak strašně ospalý, že jsem si ho musel alespoň třikrát přetočit o kousek zpět, protože jsem neustále padal do mikrospánku. Asi po 2 hodinách jsem Fragile nakonec dokoukal a nadšený jsem zrovna dvakrát nebyl. Dle mého názoru existují opravdu lepší snímky. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Od Balagueróovho posledného počinu je to zlepšenie. Celý film ma sprevádzal pocit veľmi kvalitného, no stále len štandardného príbehu. Duchársky príbeh už dnes len tak neoslní každého a tak som len čakal, čo ponúkne záver. Ten nesklamal, ale ani úplne neohúril, zamrazil síce poriadne ale pointa ma neoslovila a tak zostanem len pri kvalitnom nadpriemere, navyše s konečne pozerateľnou Calistou Flockhart. 70%. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Výborný atmosférický horor, v němž Calista Flockhart dokazuje, že není pouze herečkou jedné role. Je tam sice dírka ve scénáři, vše ale vynahrazuje atmosféra hustá jak mlha, co vařil vodník Kebule a španělština, jenž působí celkem magicky. Jak jsem Calistu za roli Aly odsuzoval, že se na tolik let propůjčila takový hovadině, dnes vše odpuštěno!!! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nepochybně zajímavý nápad spadá do takové té hororové klasiky. Ta může v ideálním provedení slavit opravdu velké úspěchy. Bohužel to zdejší bylo o něco slabší. Abych začal drobnými zápory, tak nikdy není příliš vhodné, pokud do filmu obsadíte vzájemně si velice podobné dvojice, či dokonce trojice. Člověk pak namísto vychutnávání si parádní atmosféry, spíše uvažuje koho právě zahlédl před chvílí na obrazovce. O něco horší již byla vcelku absurdní premisa, proč se vlastně vůbec nějaké strašení odehrává. I tak jsem to stále viděl stále na čtyři hvězdy. To co však odpustit nemohu, že ačkoli na mne zvolené téma obvykle zabírá, tady prostě příliš nefungovaly napínavé momenty a strašení bylo povrchní prostřednictvím lekaček a hlasité hudby. Uznávám však, že tomu můžou být na vině nedostatečné efekty doby. Film je to dobrý, ale očekával jsem prostě víc. 69% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)
  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama