Reklama

Reklama

Válečníci Duny - Krev za vodu

  • Česko Bojovníci dun (více)
Trailer

Nová Kalifornie, rok 2046. Při hledání drahocenné pitné vody zmasakruje předvoj krutého válečníka Williama malou vesnici. Těch několik málo, co přežili, jako Val (Jillian McWhirter) a samotář Michael (David Carradine) se připravuje na přicházející tyrany s mečem a lukem v ruce a zoufalou odvahou v srdci. Jejich život už beztak nemá žádnou cenu. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Guľky svištia, papundeklové dekorácie explodujú, mácha sa tu aj conanovskými mečmi ( tie zrejme ostali z natáčania Santiagovho minulého postapo snímku THE SISTERHOOD ) a 5ti STATOČNÝ, na čele s megaflegmatikom Davidom Carradinem, medzi tým všetkým pobehujú s tou najväčšou béčkovou gráciou. Režisér sa zrejme v ´´madmaxovskom´´ subžánri nevyčerpal a ponúka svoj ďalší opus z Filipínskeho Wastelandu. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Odporně shitová variace na 7 statečných a samozřejmě Mad Maxe od zkušeného trashera z Filipín Ciria Santiaga, který si v žánru post-apo odbyl např. poměrně kultovního STRYKERA či WHEELS OF FIRE, aby zde zpunktoval svou několikátou spolupráci s Carradinem (KILL ZONE, FIELD OF FIRE), navíc v produkci Rogera Cormana. Jinak podepisuju vše co napsal AGAMENON až na to smířlivé resumé. Válečníci duny musí být pro hledače filmových chyb extatickou záležitostí, neboť i při ledabylém sledování jich tady objeví 10 do minuty. K výčtu bych ještě doplnil, že ve Válečnících duny není vůbec žádná duna a vlastně ani poušť, naopak ve světě bez vody často probleskuje zeleň. Další věcí je, že v tomto světě jsou všichni pěkně nažehlení, vykoupaní, oholení, i nějaký ten gel na vlasy se najde...i auta a zbraně jsou pěkně naleštěné včetně postapo tuningu. A plastové mečíky nesnášim ! ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Santiago ako reziser je tu len za rutinera, suhlasim s tym, ze neponukol ani jednu pamtaniahodnu scenu, postavu alebo dejovu situaciu. Dialogy tiez rychlko vyfucia do prazdna, avsak tie obycajne z drvivej vecsiny prevladaju,a to je dobre. To Stredoveke mestecko ma tiez nijak neoslovilo, akcia aspon na urovni, clovek si uzije vybuchov a prestreliek : 69 % ()

choze 

všechny recenze uživatele

Americko-filipínské produkce bych nepodceňoval, vděčíme jim např. za AMERICKÉHO NINJU a dodal bych, že ačkoli se BOJOVNÍCI DUNY odehrávají jen ve dvou lokacích (vesnice v pustině a okolí, středověké město) a skutečně se to tu ohání plastovými mečíky, přesto je to v pohodě koukatelné, jen úplně zbytečné. Model SEDMI STATEČNÝCH do postapokalyptického žánru přenesl už dřív a s lepším výsledkem ZDIVOČELÝ SVĚT a Santiagův film nenabízí jedinou pamětihodnou postavu, scénu, hlášku či akci, natož zajímavou propracovanou vizi postapokalyptického světa, jen sérii podprůměrných šermovaček a výbuchů spojených tím nejpřímočařejším dějem. Z laciných postapo béček doporučuju 2019: NOVÍ BARBAŘI, to byla aspoň prdel. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Snad žádné vypravěčské schéma není tak oblíbené a variabilní, jako osud hrstky statečných, bránící se proti mnohonásobné přesile nepřátel, pokud se přihodí i nějaké morální poselství, bude to ještě lepší, jen ta nepřeberná škála použití, od válečných filmů, po soudní drama. Obzvláště velmi zhusta se používá v postapokalyptických filmech, jakým je zrovna tento výtvor. Co se týče hodnocení, jedná se o velmi nevyrovnanou záležitost. Rozpočet? Nulový, už samotný fakt, jaký jest to, že jde o americko-filipínskou koprodukci je dstatečným varováním, protože v této zemi se podobné skvosty točí jako na běžícím páse a všechny, až na občasné vyjímky, spadají do kategorie tzv. Z filmů, což nepotřebuje více rozvádět. Produkce si vystačila s pár omlácenými motocykly, auty, stanovou plachtou, plastovými mečíky a kulomety. Herecké výkony? Nulové, sice se ve filmu vyskytuje pár povědomých ksichtů, přesto výkon kohokoliv z osazenstva nestojí za pozornost. Stupidita? Stoprocentní, postavy trousí naprosto neuvěřitelné hlášky, jako jedna z válečnic "Zabili mi rodinu, když jsem byla na sběru jahod!", podotýkám, že svět je po jaderné katastrofě a nikde není nic jiného než poušť. Kde pořád všichni záhadně berou benzín do vozidel, na to sem během celého filmu nedostal odpověď, o výzbroji platí to samé, někteří používají meče, např. když Carradine se svými nohsledy poprvé osvobodí vesnici, přitom při první akční scéně, kdy jednotky záporáků vypálí nějakou bezvýznamnou dědinu, používají zásadně palné zbraně, včetně raketometu a podobných hovadin je celá spousta. Film je opatřen nezajímavou, lacinou syntezátorovou hudbou, kostýmy jsou velmi podivně namíchané, jedni vypadají jak z Deathstalkera (ten si tady dokonce zahrál), jiní vypadají jak arabští teroristy, někteří jak mariňáci a hlavní záporák nosí podobný hadry, jak japonští vojáci běhemdruhé světové války, akorát v černém provedení, včetně meče,což je další kravina, ve scéně, kdy mu město padne definitivně do rukou má vytasený meč, celý od krve, jenže jej neměl o koho zašpinit, jelikož akorát projel bránou a dramaticky vystoupil z auta. Zábavnost? Někde uprostřed, je to klasická laciná video záležitost, která nenadchne, ale otrlé videofily ani neurazí. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama