Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slevinovi se právě moc nevede. Jeho dům byl určený k demolici a on se vydává za svou přítelkyní, která má však již jiného. Aby se dostal z toho všeho, půjčí si byt svého přítele Nicka Fishera v New Yorku, zatím co on je mimo město. Avšak Nickova nepřítomnost přibude na seznam jeho problémů. New York je nebezpečné místo pro život, s podsvětím plným kriminálníků a gangsterů. Ale dva z nich jsou nejrespektovanější: Rabbi (Ben Kingsley) a Boss (Morgan Freeman). Kdysi partneři a nyní úhlavní nepřátelé. Jeden druhého obviňují z nedávných záhadných vražd bookmakerů. Mezitím se Slevin seznamuje se svou krásnou sousedkou Lindsey. Jejich flirt je však brzy přerušen, když se Bossovi lidé vrátí pro Nicka do jeho bytu. Nikdo neví jak Nick vypadá a Slevin gangstery nedokáže přesvědčit, že není ten koho hledají. Slevin se tak ocitne před Bossem a dostane onu příslovečnou nabídku, která se nedá odmítnout - Slevin zabije Rabbiho syna a jeho dluh bude splacen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (755)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příběh LUCKY NUMBER SLEVINA není nějak převratný, ale to co s ním scénárista a poté režisér Paul McGuigan udělal, "stojí za to, abych smekl klobouk, tedy kdybych na hlavě nějáký měl." Samozřejme za podpory vynikajících herců: Bruce Willis, Ben Kingsley, Lucy Liu, Morgan Freeman a hlavně vynikající (sám jsem překvapený že to slovo používám v kontextu s ním) Josh Hartnett (Slevin Kelevra), kterého jsem nikdy moc v oblibě neměl. A Bruce v roli zabijáka Goodcata ukazuje, že nepatří do starého železa a po SIN CITY a 16 BLOCKS je to další úspěšný zářez v jeho kariéře. Pokud tedy chcete napínavý, zábavný a zároveň temný thriller, neměl by vás SLEVIN minout. Navíc z filmu si odnesete řadu zajímavých pouček. V hlavě mi utkvěla hlavně tahle: Nenoste na sobě ručník déle než je nezbytně nutné :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se zase bavil, typ humoru v tomto filmu mě naprosto vyhovoval, stejně jako děj, který začal do sebe zapadat až v posledních minutách, ale perfetkně padnul. Stejně tak neuškodili filmu různé prostřihy a hry s kamerou. Přítomnost Joshe Hartnetta, Bruce Willise ve filmu jenom prospěli. Lucy Liu byla velmi roztomilá . Nabít a zabít tu osobu co stanovila tento český název filmu. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Intelektuálové holdující přiměřeně intelektuální duševní potravě, jako jsou např. vytříbená díla Tarkovského nebo Bergmana, by se měli tomuhle filmu velkým obloukem vyhnout, protože se řadí do úplně jiné kategorie filmovými fandy nazývané "tarantinovky". Pohybujeme se ve sféře masové popkultury a jmenovitě kriminálky odehrávající se v New Yorku, kde spolu soupeří dva mafiánské klany, navíc kriminálky prošpikované cynickými vtípky a hláškami. Scénář zdaleka nepatří k tomu nejlepšímu, co v daném subžánru vzniklo, a po pravdě řečeno, Nabít a zabít patří do kategorie snímků, které stačí vidět jednou a víckrát nemá smysl se k nim vracet. Kdybych měl chuť a příležitost ho vidět ještě jednou, šel bych nemilosrdně s procentuálním i hvězdičkovým hodnocením dolů. Na jedno pokoukání ale můžu doporučit, pokud tedy zrovna nechcete rozpitvávat nesmyslně překombinovanou cestu našeho hrdiny za jeho pomstou. Výrazně totiž tomu napomáhá odlehčený tón a přítomnost několika hereckých es, ze kterých bych vyzvedl zejména osvědčeného žánrového veterána Bruce Willise. Ten s typicky kamennou tváří a suchými hláškami kráčí scénu za scénou a nechává za sebou jen mrtvá těla svých protivníků. Zároveň si přes všechnu bídu své práce scénárista nechal pro své diváky v záloze pár překvapení, takže ani pokud jde o váš smysl pro žánrovou hru, nebudete ochuzení. Celkový dojem: 75 %. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Perfektní nápad, perfektní příběh, perfektní výprava, úžasní herci a naprostý herecký koncert, nezapomenutelné hlášky, brutální konec, kde je pomsta vykonána na to, že je celý film vyprávěn s jistou nadsázkou, naprosto chladnokrevně, nekompromisně a drsně ... Film mne opravdu překvapil a i když mě štval trochu provokativní rozjezd, kde divák musí neustále sledovat hlavní postavu pobíhající s ručníkem kolem pasu od jednoho mafiána k druhému, brzy byl nahrazen opravdovými lahůdkami a úžasnými hláškami. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::: Tak s Tarantinem bych to určitě nesrovnával, tenhle film je možná stejnej sport, ale určitě jiná liga ......... dokonalá pointa, dobré hlášky a herecké výkony. Je pravda, že kdyby nebylo té pointy, tak je to průměr, možná, že ani to ne, ve srovnání s tvorbou Ritchieho. Možná, že se už na to nikdy nepodívám, ale líbilo se mi to dost. Výborná krimi-gangsterka ! :::::::::::::::::::::::::::::: ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Pistole s tlumiči, které používá Mr. Goodkat (Bruce Willis) jsou CZ-75B - české pistole ráže 9 mm Luger vyrobené v České Republice ve zbrojovce CZUB a.s. (Česká Zbrojovka Uherský Brod). (c.tucker)
  • V Austrálii byl film uveden pod názvem The Wrong Man. Stejně tak se jmenuje i snímek Alfreda Hitchcocka z roku 1956, který má podobnou premisu: obyčejný muž se ocitne v nesprávný čas na nesprávném místě a namočí se do velkých problémů. Hlavním důvodem změny názvu byl ale údajně fakt, že původní krkolomný název diváky odrazoval. (imro)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Reklama

Reklama