Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slevinovi se právě moc nevede. Jeho dům byl určený k demolici a on se vydává za svou přítelkyní, která má však již jiného. Aby se dostal z toho všeho, půjčí si byt svého přítele Nicka Fishera v New Yorku, zatím co on je mimo město. Avšak Nickova nepřítomnost přibude na seznam jeho problémů. New York je nebezpečné místo pro život, s podsvětím plným kriminálníků a gangsterů. Ale dva z nich jsou nejrespektovanější: Rabbi (Ben Kingsley) a Boss (Morgan Freeman). Kdysi partneři a nyní úhlavní nepřátelé. Jeden druhého obviňují z nedávných záhadných vražd bookmakerů. Mezitím se Slevin seznamuje se svou krásnou sousedkou Lindsey. Jejich flirt je však brzy přerušen, když se Bossovi lidé vrátí pro Nicka do jeho bytu. Nikdo neví jak Nick vypadá a Slevin gangstery nedokáže přesvědčit, že není ten koho hledají. Slevin se tak ocitne před Bossem a dostane onu příslovečnou nabídku, která se nedá odmítnout - Slevin zabije Rabbiho syna a jeho dluh bude splacen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (755)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Už je těch inovativních počinů poslední dobou přehršel a podobně jako všechny ostatní (tedy nic moc) dopadá tahle vcelku utahaná patlanina, která je zajímavá jen svým vizuálem a několika kamerovými momentkami (zlomený vaz). Ze začátku solidně rozjetý příběh pokazí závěrečné polopatické a značně komplikované vysvětlení s tunou flashbacků. Cítění s postavami je minimální, protože na začátku nevíme proč a za jakým účelem jednají tak jak jednají, jelikož neznáme celou vazbu děje a pokažený konec rozhodně spásu nepřinese. Chybí tomu trochu víc nadhledu a možná i víc akce. Ben Kingsley je tragický a Hartnett mi tu prostě nesedí. Willis pecka. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Stačí se podívat na prvních pět herců a musí být jasné, že film míří vysoko. Perfektní styl vyprávění bych asi nejlépe přirovnal k filmu Prestige. A že je to Tarantinovka? No, tak snaha určitě byla, ale Tarantino je ale pořád ještě o třídu výš. Nicméně to nebrání tomu si film skvěle užít. Scénář je perfektní a zápletka možná pro někoho předvídatelná, ale rovněž na té nejlepší úrovni...100% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Příběh LUCKY NUMBER SLEVINA není nějak převratný, ale to co s ním scénárista a poté režisér Paul McGuigan udělal, "stojí za to, abych smekl klobouk, tedy kdybych na hlavě nějáký měl." Samozřejme za podpory vynikajících herců: Bruce Willis, Ben Kingsley, Lucy Liu, Morgan Freeman a hlavně vynikající (sám jsem překvapený že to slovo používám v kontextu s ním) Josh Hartnett (Slevin Kelevra), kterého jsem nikdy moc v oblibě neměl. A Bruce v roli zabijáka Goodcata ukazuje, že nepatří do starého železa a po SIN CITY a 16 BLOCKS je to další úspěšný zářez v jeho kariéře. Pokud tedy chcete napínavý, zábavný a zároveň temný thriller, neměl by vás SLEVIN minout. Navíc z filmu si odnesete řadu zajímavých pouček. V hlavě mi utkvěla hlavně tahle: Nenoste na sobě ručník déle než je nezbytně nutné :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Smilovic .. Zlý pes Slevin. Zajímavá hříčka stylu a žánru. Paul McGuigan natočil velice zvláštní snímek, pozoruhodný nejen díky excelentnímu hereckému obsazení (mimo jiné moji milovaní Lucy a Bruce v jednom filmu, wow :)), kameře a hudbě. Mínusem může pro některé být až přílišná snaha vše dovysvětlit a objasnit i v době, kdy už je vše rozluštěné a jasné. 85%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Navzdory hvězdnému obsazení utržil film s rozpočtem 30 milionů amerických dolarů společnosti MGM po prvních třech dnech (7. – 9. 4. 2006) promítání jen 7 milion amerických dolarů, které mu stačily na pátou příčku amerického žebříku návštěvnosti. Celkové tržby v kinech USA byly 22,4 milionů amerických dolarů, přičemž na DVD vydělal o polovinu více. (imro)
  • Na začátku filmu, když Bruce Willis (Mr. Goodkat) zastřelí muže na parkovišti, tak sklo jeho auta, na které padá, je už rozbité. (Čiban)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Reklama

Reklama