Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slevinovi se právě moc nevede. Jeho dům byl určený k demolici a on se vydává za svou přítelkyní, která má však již jiného. Aby se dostal z toho všeho, půjčí si byt svého přítele Nicka Fishera v New Yorku, zatím co on je mimo město. Avšak Nickova nepřítomnost přibude na seznam jeho problémů. New York je nebezpečné místo pro život, s podsvětím plným kriminálníků a gangsterů. Ale dva z nich jsou nejrespektovanější: Rabbi (Ben Kingsley) a Boss (Morgan Freeman). Kdysi partneři a nyní úhlavní nepřátelé. Jeden druhého obviňují z nedávných záhadných vražd bookmakerů. Mezitím se Slevin seznamuje se svou krásnou sousedkou Lindsey. Jejich flirt je však brzy přerušen, když se Bossovi lidé vrátí pro Nicka do jeho bytu. Nikdo neví jak Nick vypadá a Slevin gangstery nedokáže přesvědčit, že není ten koho hledají. Slevin se tak ocitne před Bossem a dostane onu příslovečnou nabídku, která se nedá odmítnout - Slevin zabije Rabbiho syna a jeho dluh bude splacen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (755)

kitano 

všechny recenze uživatele

Skoda. Tento film mal potencial stat sa genialnym kuskom, skoncil vsak niekde na pol ceste. Fantasticke herecke obsadenie, kvalitne herecke vykony, kamera, skvely zaciatok, skvely koniec.......ale medzi tym celkom nuda. Film miestami akoby nevedel cim chce byt. Ci chce byt thriller, alebo komedia, a potom sa atmosfera rozpada a ja som sa nevedel naladit ani najednu vlnu. Skoda preskoda, pretoze zaver ma uzasny naboj a silu, a keby sa aj zvysok filmu niesol v podobnej atmosfere, bolo by to za 5. Skoda pre skoda. (6.5/10) ()

petero 

všechny recenze uživatele

LUCKY NUMBER SLEVIN chce byť veľmi cool až to nie je pekné. McGuigan nie je vizuálny macher ako Ritchie i keď sa snaží upútať pozornosť prostredím a scenárista nedokázal napísať cool hlášky iba cool vety (rovnako prázdne ako prostredie), do ktorých sa dobre že nie samotný herci zamotali. Našťastie sa vykonštruovaný scenár podarilo v závere dostatočne dobre vysvetliť no výsledný vážny dojem mi nesadol s počiatočným nadhľadom. ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Po překombinovaném závěru musím přiznat, že mi unikají pohnutky postavy Bruce Willise k tomu, aby udělala to, co udělala, ale to vůbec nevadí. LNS je totiž zatraceně cool gangsterka nové školy, kde je kulka v hlavě stejně běžnou záležitostí jako sarkastický černý humor. Kdyby se točilo víc podobných filmů, určitě bych se nezlobila. "Kansaská léčka je, když se všichni podívají doprava a ty jdeš doleva." ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro mě jedním velým paradoxem. Dvě třetiny divák zírá na nudné scénaristické "choutky", stylistické "vychytávky" a hvězdné obsazení, které je filmu jakoby jen na ozdobu. Pak přijde závěrečná třetina, kdy je příběh zcela převrácen nespolehlivým vypravěčem aka kansaskou léčkou. Je to právě poslední třetina, která je překvapivě zábavná, pokud si odmyslíte vše předešlé. Ve spojení s tím je totiž překombinovanou a maximálně iritující fraškou, jinými slovy kupí vysvětlení na vysvětlení a z diváka dělá jen blbce. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Veru, rizikové to podnikanie v týchto končinách. Jeden by si pomyslel, že hranie sa na ritchieovky či tarantinovky je už pasé a pozrime sa, nie je. X-tý klon klonov variujúci akt sladkej pomsty v ktorom niet núdze o nóbl tváre, hyper hektický háv (podobný tomu ukričanému z "Running Scared") a rádoby cool vyznenie. Pozerať sa na to v pohode dá, Liu/Harnett na rozdiel od Kingsleyho/Freemana neprehrávajú, kde-tu sa objaví úsmešne zlomyseľná poznámka alebo kvalitne rozbitý čumák, ale akonáhle dôjde k schématickému zvratu a nadbytočnému vysvetľovaniu, tak onen načrtnutý nadhľad sa nadobro vytráca. Suma sumárum, zostávajú len nenaplnené očakávania s "odlepujúcou sa" náplasťou štýlovej kriminálky. S McGuiganom je to ako na hojdačke, raz hore ("Acid House"), raz dole ("Push"). "Lucky Number Slevin" sa mi vidí ako jeho stred. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Navzdory hvězdnému obsazení utržil film s rozpočtem 30 milionů amerických dolarů společnosti MGM po prvních třech dnech (7. – 9. 4. 2006) promítání jen 7 milion amerických dolarů, které mu stačily na pátou příčku amerického žebříku návštěvnosti. Celkové tržby v kinech USA byly 22,4 milionů amerických dolarů, přičemž na DVD vydělal o polovinu více. (imro)
  • Na začátku filmu, když Bruce Willis (Mr. Goodkat) zastřelí muže na parkovišti, tak sklo jeho auta, na které padá, je už rozbité. (Čiban)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Reklama

Reklama