Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Z natáčení 5 - Eva Longoria
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Z natáčení 5 - Eva Longoria

Recenze (571)

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Skutečně nikdo nevidí, že je tenhle seriál špatnej ? V mfplus uvadí jistý Jindřich Göth (prý kulturní redaktor - haha), že se jedná o kombinaci Twin Peaks a Americké krásy .... tak z tohohle přirovnání je mi skutečně na blití ... rádoby zajímavé a vtipné historky "ze života" v podání vysušených tresek (díky betelgeuse) určené pro vypatlaný mozky zmasírovaný nováckýma a prima seriály, pro paničky, který si sněj o tom, jaký by to asi bylo mít taky pěknej dům a zažívat ty "strašně zajímavý dobrodružství" .... bleeeeeeeeee ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně se jedná o nejlepší seriál současnosti. Na rozdíl od jiných ambiciozních projektů jeho kvalita neskončí po první sérii, ale úroveň zůstává stejná i s dalšími řadami. Ta první byla skvělá, druhá trochu pokulhávala, ale stále velice dobrá. Třetí se rozjela ve výtečném stylu a na rozdíl od předchozích neskončila nějakým obrovským odhalením v posledním díle, závěr byl pravda trochu rozvláčný, ale jinak po celou dobu byla nastolena laťka možná ještě vyšší než u první řady. Mrtvolky nám kvapem rostou. Za první dvě série jsem napočítal na deset mrtvých postav. V třetí jich bylo zase pár přidáno, a to se nejedná o žádnou kriminálku :-) Čtvrtá série nepřekvapila, opět vysoké tempo, opět poutavé příběhy! V páté sérii se děj posunul o pět let kupředu a nutno říci, že ku prospěchu věci. Seriál neztratil nic ze své poutavosti a finále bylo opravdu "big". Šestá řada se slušně rozjela, rozuzlení zpočátku štvalo, v poslední epizodě vše do sebe logicky zapadlo a nakonec jsem byl spokojen. Ovšem nemohu se zbavit pocitu, že tato série patřila k těm slabším. V sedmé sérii jsem si často říkal, že by se už tvůrci měli zamyslet nad brzkým koncem. Grande finale se sice nekonalo, ale závěrečné díly zvedly dojem z jinak nepříliš povedené série. Závěrečná série byla jednoznačně nejhorší, přestože jsem si u finále takřka poplakal. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

človek sa musí zmieriť s tým, že televízia získava postupom času nielen na popularite, ale aj na moci a že seriály už nie sú tým, čím bývali - technika (či už po stránke obsahovej, formálnej, hereckej, vizuálnej) sa zdokonaľuje, napreduje a väčšina seriálov v posledných 5, 6 rokoch naberá naozaj vysoké obrátky. Okrem 24, Lost, Prison Break, rôzneho množstva krimináliek patrí k "moderným" seriálom aj úspešný a nesmiernej popularite sa tešiaci seriál "Desperate Housewives". Už fakt, že seriály je rozprávaný piatou členkou susedského "gangu" manželiek, ktorá sa v prvom diely zasamovraždila, nie je v seriáloch bežný. Prostredie - americké predmestie s bielymi plotmi a zelenými trávnikmi nie je ničím zvláštnym, ale na rozdiel od rôznych moralizátorských seriálov pre rodiny a mládež, ktoré sa odohrávajú na podobnom pozadí, tu sa k prostrediu pristupuje akosi nadnesene. A vo všeobecnosti seriálu nechýba humor, často-krát nadsázka, mierna irónia a človek sa môže nielen skvelo pobaviť (konečne bez použitia umelého smiechu - naposledy bol podobným kúskom azda Ally McBeal, lenže tam hrozilo pri vysokej sledovanosti, že jednotlivé excentrické či neurotické typy hrdinov vám začnú liezť na nervy) a predovšetkým sa pokochať na ústrednej štvorici - tí casting directors odviedli skutočne skvelú prácu, takmer každý si príde na svoje (chýba tam ešte mladučká japonka a bacuľatá černoška :). Nie som seriálový typ, na seriály nemám čas (a zatiaľ ešte ani chuť - čo sa však vplyvom nového trendu v tejto oblasti možno mení) a preto aj tento seriál pozerám len sporadicky, keď si spomeniem a mám príležitosť, ale je to JEDINÝ seriál, ktorý si aspoň príležitostne pozriem (Simpsonovcov nepočítam a Twin Peaks a Monty Pythoni nikde nebežia) takže dávam (zatiaľ) asi najvyššie možné seriálové hodnotenie TRI * * * PS: Eva longoria vyhrala tohto roku v magazíne MAXIM anketu (tuším) 200 najsexi žien showbiznissu právom. Aj keď musím priznať, že moja favoritka je Teri Hatcher - tá žena, čím je staršia, tým je viac sexy. Neuveriteľné . . . ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem zaspala Sex ve městě a probudila se až na Zoufalé manželky. A bavila jsem se. Manžel se přišel podívat, čemu se řehcu a smál se taky. Tak se Zoufalé manželky pomalu vplížily do našeho života. Příjemné pobavení, které je promyšlené, není plytké, jak by se mohlo na první pohled zdát a propere snad všechny situace běžného života. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Začátkem devadesátých let se živoucí paradox (homoseuxální republikán) Marc Cherry angažoval jako vrchní scénárista a producent milovaného "ženského" sitcomu The Golden Girls, ve kterém spolu čtyři postarší dámy žijí, řeší svoje vztahy a jsou si vzájemně rodinou. Už tam Cherry dokázal, že rozumí nejenom ženám, ale taky divákům, a umí jim dát to, co chtějí. S novým seriálovým boomem napsal vlastní seriál podle šablony "pro každého něco", a záhadně a zázračně se (pro změnu) čtveřicí dam (potažmo pěticí, ale mou oblíbenou záškodnici Edie těžko počítat), co si jsou vzájemně rodinou, vytvořil hybrid tajemna, komedie vizuální i slovní, vraždění, přírodních katastrof, nehod naprosto vážných i dokonale směšných, lží, psychopatů a romantiky, který z největší části funguje takřka dokonale, jako dobře promazaný stroj. Během těch osmi let se samozřejmě sem tam zadrhne, ale málokdy se stane, že by nebavil, že by osudy postav nezajímaly. Převážně je tomu tak proto, že pod onou barvitou fasádou šíleností je jádro z reálných situací a problémů, které má co říci komukoli (manželské problémy, krize středního věku, skloubení práce a osobního života, problémy s dětmi...). Částečně je to i proto, že přesné obsazení má talentu a vzájemné chemie na rozdávání. Tu zbylou potřebnou "magickou" špetku pak dodává Cherry tím, že se v příběhu dělí o svoje vlastní bolestivé zkušenosti (konflikt mezi Bree a Andrewem kvůli jeho sexuální orientaci není nepodobný tomu, který sám Cherry prožíval se svojí matkou). Zoufalé manželky jsou seriál, který může leckoho odradit už názvem, případně snad i vizuálem, ale byla by to škoda. Tak milý a zároveň zvrácený seriál, který člověku s ironickým pošklebkem nabízí hřejivá životní moudra po kýblech, se jen tak nevidí. ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Natáčanie jednej epizódy trvalo osem dní. (ladko)
  • Andrea Bowen  (Julie Mayer) má ve skutečnosti blond vlasy. Tři roky si je musela barvit, aby měla vlasy tmavé jako její seriálová matka Susan Mayer (Teri Hatcher). (Tom Riddle)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama