Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 2
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Ukázka z filmu 2

Recenze (571)

choze 

všechny recenze uživatele

I když se seriál drží stokrát omletých seriálových témat (nevěra, rozvod, nemoc aj.), podává je narozdíl od současných českých seriálů ve svižném, vtipném a drsném balení obohaceném o (v každé řadě novou) napínavou kriminální zápletku, s výborně napsanými postavami a perfektním castingem. Nejbližší je mi pár Lynette a Tom, ti jsou naprosto boží, ona chytrá a silná ženská, on věčné dítě, naopak bez Susan a jejích často žabomyších a nudných eskapád bych se obešel. A fakt miluju ten voiceover, kolikrát mě u něj přeběhne mráz po zádech. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někdo žije čítankově šťastný život, jiný zažívá bolestné období. Asi tak je tomu i na zdánlivě idylickém předměstí Wisteria Lane, kde si na první pohled všimneme pečlivě střižených trávníků, laťkových plotů a honosných sídel. Ona „American Beauty“ má ale pochopitelně řadu nevyjasněných otázek, které rozproudí především sebevražda jedné hospodyňky – manželky a matky a zároveň kamarádky čtyř jiných žen, které tvoří ústřední páteř celého seriálu. Pomocí jejího hlasu tak postupně nahlížíme do dalších teplých domovů a neméně zajímavých osudů než byl ten její. Netuším, jak to bude s invencí v dalších sériích, ale ta první je naprosto dokonalá!! Ironické dialogy, svižné tempo vyprávění, jímavě propletené osudy. Momentálně (ŘÍJEN 2006) není nad něj. V tuzemsku paralelně běžící seriál Lost (podobně úspěšný) Zoufalým manželkám zatím nesahá ani po ramena (i když netrpělivě vyčkávám, že se to brzy změní). Dynamický seriál doprovázený hudbou Dannyho Elfmana navíc značně těží z precizně vybraného hereckého obsazení. Vedle rozmanitých postaviček předměstí (závistivá sousedka, typická blondýna, záhadný hezoun-instalatér, zahradník-milenec) je velkou zbraní čtveřice hlavních představitelek, kdy každá má ve své rodině zcela odlišné role. Přesto příběhy každé z nich mají neuvěřitelnou hloubku a vtipné momenty; u mě zatím mírně vyhrává rozvedená a pravidelně zmatená Teri Hatcher (jejíž velkou zbraní jsou nápady dospívající dcery). Řadou prestižních cen oceňovaný seriál v mých očích zatím o třídu převyšuje seriály z posledních několika let!! ÚNOR 2008: Rozkoukal jsem čtvrtou sérii a je až s podivem, že za oceánem toliko milovaný seriál neztratil nic ze své elegance. Zatím poslední série jede v neuvěřitelně sebevědomém stylu. Moje plné hodnocení je tak umocněno nostalgií, se kterou vzpomínám na první díly, na proměny charakterů, na první uzlující se vztahy, intriky.. Ubylo absurdních situací (už i Susan Mayer se zkrotila), přibyly ty přirozeně lidské (vážnější vztahové peripetie, falešné těhotenství, zhoubná nemoc), ale nadhled i mysteriózno se nad našimi hrdinkami stále vznáší. Momentálně asi nejvíc fandím Solisovým a Scavovým.. a brilantnímu Orsonu Hodgeovi (Kyle MacLachlan)!! Ale co je zásadní: každá postava vás enormně zajímá, všechny osudy mají dostatečně silné nehty, aby se vám zaryly do paměti. Je to zásluha především herců, kteří zrají jako víno. Jen tak dál.. a vězte, že přijde i pořádné tornádo!! ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Začátkem devadesátých let se živoucí paradox (homoseuxální republikán) Marc Cherry angažoval jako vrchní scénárista a producent milovaného "ženského" sitcomu The Golden Girls, ve kterém spolu čtyři postarší dámy žijí, řeší svoje vztahy a jsou si vzájemně rodinou. Už tam Cherry dokázal, že rozumí nejenom ženám, ale taky divákům, a umí jim dát to, co chtějí. S novým seriálovým boomem napsal vlastní seriál podle šablony "pro každého něco", a záhadně a zázračně se (pro změnu) čtveřicí dam (potažmo pěticí, ale mou oblíbenou záškodnici Edie těžko počítat), co si jsou vzájemně rodinou, vytvořil hybrid tajemna, komedie vizuální i slovní, vraždění, přírodních katastrof, nehod naprosto vážných i dokonale směšných, lží, psychopatů a romantiky, který z největší části funguje takřka dokonale, jako dobře promazaný stroj. Během těch osmi let se samozřejmě sem tam zadrhne, ale málokdy se stane, že by nebavil, že by osudy postav nezajímaly. Převážně je tomu tak proto, že pod onou barvitou fasádou šíleností je jádro z reálných situací a problémů, které má co říci komukoli (manželské problémy, krize středního věku, skloubení práce a osobního života, problémy s dětmi...). Částečně je to i proto, že přesné obsazení má talentu a vzájemné chemie na rozdávání. Tu zbylou potřebnou "magickou" špetku pak dodává Cherry tím, že se v příběhu dělí o svoje vlastní bolestivé zkušenosti (konflikt mezi Bree a Andrewem kvůli jeho sexuální orientaci není nepodobný tomu, který sám Cherry prožíval se svojí matkou). Zoufalé manželky jsou seriál, který může leckoho odradit už názvem, případně snad i vizuálem, ale byla by to škoda. Tak milý a zároveň zvrácený seriál, který člověku s ironickým pošklebkem nabízí hřejivá životní moudra po kýblech, se jen tak nevidí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No videl jsem zatim jen prvni dva dily, ale docela me zaujali. Scenar je plnej cernyho humoru a zoufalstvi jednotlivejch manzelek a je pekne sviznej. Navic tu je i trochu tajemna okolo novyho souseda a sebevrazdy. Nejvic me zaujala Teri Hatcher, kterou znam jen ze Supermana, ale tady byla fakt uzasne na dne. Urcite si nenecham ujit dalsi dily, jsme zvedavej, jesli tohle tempo vydrzi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude stereotypní feministický manifest, kde se kroužek protivných zakyslých ženštin láduje zmrzlinou a sprostě nadává na muže coby podřadný živočišný druh. Jsem příjemně překvapen. Jednak formou (filmová technologie, vizuální stylizace á la Stepfordské paničky, sunsetboulevardovský posmrtný komentář), druhak i samotným obsahem. Milé, vtipné, ironické, přijatelné. Ale i tak víc pro ženy, takže dál se dívat nebudu a tohle berte jako hodnocení prvních pěti či šesti dílů. 60% ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Bree (Marcia Cross) je jediná z původní čtveřice manželek, která se neobjevila ve všech dílech. Bylo to kvůli jejímu těhotenství během natáčení 3. řady. (Tom Riddle)
  • Název ulice Wisteria Lane odkazuje na rostlinu vistárie. Vistárii můžeme během celého seriálu vidět na různých domech. (Superstein)
  • Dům, ve kterém bydlí Betty Applewhiteová (Alfre Woodard) se svou rodinou, se ve skutečnosti nachází na Mockingbird Lane 1313 a byl použit už pro natáčení seriálu The Munsters (od r. 1964). (HappySmile)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama