Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 10
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Ukázka z filmu 10

Recenze (571)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Začátkem devadesátých let se živoucí paradox (homoseuxální republikán) Marc Cherry angažoval jako vrchní scénárista a producent milovaného "ženského" sitcomu The Golden Girls, ve kterém spolu čtyři postarší dámy žijí, řeší svoje vztahy a jsou si vzájemně rodinou. Už tam Cherry dokázal, že rozumí nejenom ženám, ale taky divákům, a umí jim dát to, co chtějí. S novým seriálovým boomem napsal vlastní seriál podle šablony "pro každého něco", a záhadně a zázračně se (pro změnu) čtveřicí dam (potažmo pěticí, ale mou oblíbenou záškodnici Edie těžko počítat), co si jsou vzájemně rodinou, vytvořil hybrid tajemna, komedie vizuální i slovní, vraždění, přírodních katastrof, nehod naprosto vážných i dokonale směšných, lží, psychopatů a romantiky, který z největší části funguje takřka dokonale, jako dobře promazaný stroj. Během těch osmi let se samozřejmě sem tam zadrhne, ale málokdy se stane, že by nebavil, že by osudy postav nezajímaly. Převážně je tomu tak proto, že pod onou barvitou fasádou šíleností je jádro z reálných situací a problémů, které má co říci komukoli (manželské problémy, krize středního věku, skloubení práce a osobního života, problémy s dětmi...). Částečně je to i proto, že přesné obsazení má talentu a vzájemné chemie na rozdávání. Tu zbylou potřebnou "magickou" špetku pak dodává Cherry tím, že se v příběhu dělí o svoje vlastní bolestivé zkušenosti (konflikt mezi Bree a Andrewem kvůli jeho sexuální orientaci není nepodobný tomu, který sám Cherry prožíval se svojí matkou). Zoufalé manželky jsou seriál, který může leckoho odradit už názvem, případně snad i vizuálem, ale byla by to škoda. Tak milý a zároveň zvrácený seriál, který člověku s ironickým pošklebkem nabízí hřejivá životní moudra po kýblech, se jen tak nevidí. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jaj. Úplně si nejsem jistý zda jsem viděl dostatek, abych mohl hodnotit, ale i kdyby ne, tak si ten odpad prostě nemohu odpustit. Kdysi jsem na to několikrát nechtěně přepnul a nestačil se divit, kam až lidská debilita může sahat. Podobné seriály nesnáším. Celé se to točí kolem sexu. A až si už každý zašuká s každým, tak jsou do seriálu implantovány nové postavy, aby veselé smilnění mohlo pokračovat. Až už ani tohle nezabere, tak se do seriálů nacpe tuna záhad pro udržení diváků, protože divák je tvor zvědavý. Zoufalé manželky je zkrátka seriál pro zoufalé diváky a hlavně zoufalé divačky. Trapné, nevtipné, nudné. Zkrátka k uzoufání. ODPAD! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No videl jsem zatim jen prvni dva dily, ale docela me zaujali. Scenar je plnej cernyho humoru a zoufalstvi jednotlivejch manzelek a je pekne sviznej. Navic tu je i trochu tajemna okolo novyho souseda a sebevrazdy. Nejvic me zaujala Teri Hatcher, kterou znam jen ze Supermana, ale tady byla fakt uzasne na dne. Urcite si nenecham ujit dalsi dily, jsme zvedavej, jesli tohle tempo vydrzi. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak první série skončila a mé pocity jsou trošku schizofrenní. Na jednu stranu si Zoufalky dokázaly po celých 24 epizod udržet jistý kvalitativní standard (na rozdíl od takových Ztracených), na stranu druhou nedosáhla žádná z epizod strhujícího tempa pilotního dílu (i když ta poslední se mu dost přiblížila). Jeho napěchovanost černým humorem slibovala mnohé, hned s další epizodou bohužel přišlo „vyměknutí“ a patrný příklon k latinskoamerické telenovele, nikoliv k parodii latinskoamerické telenovely. Seriál si však dokázal i přes uvolněnou formu držet atmosféru tajemna, jen mě zamrzelo, jak neobratně si tvůrci poradili s rozuzlením ústřední zápletky (vše je nám pěkně naservírováno během prvních minut poslední epizody). Pochvalu si zaslouží všechny herecké představitelky (ač na seriál nadprůměrný výkon předvádí především Felicity Huffman) a také Danny Elfman, který svým hudebním tématem dodal onen zmíněný (leč dále nevyužívaný) parodicko-mysteriózní podtón. Ze současných seriálových hitů budou právě Zoufalé manželky více vyhovovat voňavější části populace, což by platit nemuselo, kdyby bylo ubráno na melodramatičnosti a přidáno na akci, černém humoru a napětí. Jenom nevím, jestli by pak nevznikl další klon Ztracených, tedy úplně jiný seriál. Raději buďme rádi za to, co je, může být i hůř, v tomto případě podstatně hůř. 75% Zajímavé komentáře: HateBreeder, 3DD!3, Jordan, castor, kwoky ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zoufalky ukazují velmi tenkou hranici mezi nevkusnou telenovelou a vkusnou telenovelou. Co je onou linií? Ironie, mystérium a nadhled – tyhle parametry v soap operách chybí, anebo jsou chybně zkalibrovaný. To je zároveň důvodem, proč k Zoufalkám našlo cestu i hodně mužů. Například já. V jedné z pětice představitelek se ale může najít i každá žena: jízlivá, svůdná, ovšem lehce umělá sexy mašinka Edie; svobodná, s touhou konečně najít toho pravého, praštěná a afektovaná, půvabná černovláska Susan; Gabriel, čekající dítě, vyvolává dojem divy z latinskoamerických telenovel – žena je to ovšem krásná (i když strašně hubená, až anorektická), vtipná, roztomile ironická a za egoistickou maskou obětavá a citlivá. U takhle pohledných žen nebývá zvykem, aby měly v repertoáru sarkasmus a nebyly jednoduché a strojené. Dále vytížená matka Lynette, zdánlivě nejméně přitažlivá, přesto s jakousi skrytou aurou dračice, žena fantasie i činu, rodinná i energická. A nakonec konzervativní Bree, Mrs. Perfect, matka odrostlých dětí řešící krizi (po)manželství, majitelka krásné postavy a vybraných mravů, leč poměrně konformní a samý vrtoch. Netradiční mix a vpravdě povedený seriál. ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Marcia Cross (Bree) byla během natáčení 3. série těhotná, čehož si mohli diváci snadno všimnout. Záběry na ni byly pouze zblízka a pokud ne, její tělo bylo většinou částečně schováno za košíky, krabicemi či jinými postavami. (hellstruck)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama