Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý pokus Filipa Kaštana přijít o panictví končí nezdarem, ne-li přímo katastrofou. Pokud jde o sex, neklape to ani Blance a Pavlovi, rodičům jeho kamaráda Danyho. Terapeut jim doporučí, aby se vydali do míst, kde se společným sexem kdysi začínali. Blíží se prázdniny, a zatímco se rodiče snaží přemluvit babičku, aby týden pohlídala malého Honzíka, postrach rodiny Dany plánuje s Filipem prázdniny, na kterých už to konečně musí vyjít. A neodradí je ani to, že Filip po posledním milostném průšvihu musí za trest odjet pracovat na statek moravského strýce. Cestou ale vystoupí a zanedlouho je v kempu, kde už na něj čeká Dany. Vzápětí však kluci s hrůzou zjistí, že ve stejném kempu se ubytovali i Danyho rodiče. A co je horší, okamžitě Danymu svěří Honzíka, kterého babička odmítla hlídat. Ani to však manželům nepomůže, protože se k nim vetře dávný kamarád, tělocvikář Bořek, který tu vede dívčí vodácký kurz. Díky Honzíkovým vylomeninám se Dany a Filip seznámí s dívkami z Bořkova kurzu, jejich pokusy o sblížení však selhávají... (TV Nova)

(více)

Recenze (739)

Matty 

všechny recenze uživatele

Oceňuji, že na rozdíl od filmu Panic je nanic se zde neobnažují pouze ženy starší šedesáti let, ale jinak toho není mnoho, co by stálo za pochvalu. Kotel s Pádlem hrají mizerně, výborně se tudíž doplňují, jdouc ruku v ruce s režií. Ta doplácí na svou snahu působit „übercool“ a vyvolává spíše lítost, než efekt spadlé tlamy. Lítost nad tím, kterak se chlapec z Čech chtěl vyrovnat svým americkým vzorům, leč nevyrovnal. Pravda, nedá se říct, že bych se nudil a cítil tak trapně jako u předcházejících Snowboarďáků, jednou jsem se dokonce i uchechtl, ale člověk by čekal výraznější posun kupředu. Navíc mě neskutečným způsobem iritovala, když pominu spoustu, spoustu jiných věcí, jakási zvrácená „filozofie“ Rafťáků i většiny ostatních teenagerských komedií: osoby starší třiceti let jsou zabedněná paka, která nic nechápou a zaslouží si být leda tak zesměšňováni + všechny dívky se chovají jako pitomé slepice a jako takové mohou „sloužit“ k jedinému účelu. Překvapuje, mě, že k druhému problému, typickému opravdu pro všechny dosavadní české teen komedie, se zatím hlasitěji nevyjádřily zdejší feministky. Asi to nepovažují za problém hodný komentáře, kdo by ostatně bral vážně názor prezentovaný zábavou natolik pokleslého charakteru. 40% Zajímavé komentáře: Brouk, castor, hudryhudry, MoiJe, Triple H ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pár ffftipných momentů (asi fakt jen dva, kdy jsem se opravdu od srdce zasmál), vyplavených řekou trapnosti, žvanění a pitvořením kašpara Šteindlera. Jestli tohle má být komedie pro dnešní puberťáky, tož snad budiž, ale potěšpámbů generaci, která takovou pičovinu přijme za svou a divák obecně pak za (mo)mentální mládežnicko-lidové měřítko zábavy. Tihle rafťáci se můžou plavit tak leda říčným proudem současné tuzemské pisskultury. A mít se na pozoru před jakoukoli >hloubkou< , v níž by utopili poslední zbytky něčeho, čemu se snad ještě dá říct humor a filmové umění!... :-// - - - - - (Poprvé viděno 30.8.2008 na tv Nova, komentář zde jako (b)análně mnohý - 30.8.2008) ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Rafťáci jsou ukázkovou letní jízdou a znovu těží z chemie, kterou při komediálních výstupech mají Kotek s Mádlem. Lov šterbin se přesunul mezi vodáky do kempů a film má díky tomu od začátku větší spád a nabízí hned několik adrenalinových sekvencí. Janák dal navíc dohromady asi nejlepší možnou sestavu holek, která byla k dispozici. Větší prostor pro trampoty rodinných příslušníků se ukázal jako prospěšný. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V době premiéry filmu jsem zrovna chtěl sbalit jednu osmnáctku co vypadala na třicet. V rámci poviného testování co všechno jsem ochoten pro slečnu udělat, jsme šli i na film Rafťáci. Samozřejmě, abych se dobře prodal dělal jsem, že tento film není pro mě, ale že jsem jí rád dělal společnost. Druhý den ráno jsem z její postele psal SMS kámošovi "Musíme jít na Rafťáky je to děsná zábava." ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ty hele Karle, čistě mezi náma, ty pilulky na nervy, no ty modrý, to vlastně nejsou vůbec pilulky na nervy ;-) Ale buď v klidu, nikdo si toho nevšim, teda až na ten milion a něco diváků po kinech a nějakej další u televize. Ale já se fakt jakože smál, jen mi bylo řečeno, že to už není film, ale reklama na Urinal. Pokud bych neviděl kdysi dávno Snowboarďáky, ušetřil bych si prvotní seriózní větu o tom, že se vlastně jedná o totéž v bledě modrým jen s větší mírou obrazovejch hrátek a v modernějším střihu. Navíc tahle zpopularizovaná dvojka Mádl & Kotek, coby sezónní teenager idols mě nějako minula. Jestli mě paměť neklame, nevzpomínám se, že by třeba Tomáš Holý, teenager ikona let minulých Na pytlácký stezce dumal nad tim kdy už konečně „zasune.“ No jasně, jiná doba, uspěchanější, dynamičtější. Dneska se socialistická procházka v gumákách po lese střídá šmíringem v dámských sprchách a naopak šmíring za trnkovým keřem koz divokých, změnil se v hloubavou debatu na téma koz……ále kašlu na osvětu. Zkrátka průměrná, (ne)hezká česká letní komedie pro zasr……zasmání se s kupou více či méně převzatých gegů (včetně legendárné scény s tombolou z Formanova Hoří má panenko) a dozvuk éry ejakulační komedie. Tudíž jedna hvězdička za muziku (ten pan Bárta opravdu zpívat umí) a druhá za pěkná děvčata a svěžího křena Oldu Navrátila. [5/10] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (40)

  • Když Milan Šteindler uviděl peřeje, kterými měl na raftu projet, nevěřil svým očím. "Všichni se ale tvářili tak samozřejmě, že mi bylo blbý říct, že zase takovej vodák nejsem..." vysvětluje herec. (Specs)
  • Při natáčení filmu se spolu seznámili Karel Janák a Veronika Kubařová (Darja), a započal tak jejich dlouholetý vztah. (JoranProvenzano)
  • Ve scéně, kdy Radka (Tereza Vořísková) hází trubku dolů z věže, je možné vidět, že trubka už je rozbitá. (G3niu5)

Související novinky

Český film v nesnázích?

Český film v nesnázích?

03.03.2007

3. března před desátou večer se filmový rok 2006 pomyslně uzavřel rozdáním výroční ceny Český lev. O těchto oceněních již tradičně rozhoduje Česká filmová a televizní akademie. Celý galavečer zahájil… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Reklama

Reklama