Reklama

Reklama

Láááska!

  • angličtina Looove! (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1978, 10 min

Obsahy(1)

Veselá balada o vztazích muže a ženy. (oficiální text distributora)

Recenze (15)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že Miroslava Horníčka jsem z hlasu vypravěče nepoznal. A jako vypravěč, Miroslav Horníček snad promine, na mě nepůsobil nijak významně. Hudba byla slabá a příběh vcelku jednoduchý. Jasně ukázal, že přátelství může skončit kvůli ženě vcelku lehce. Ostatně, vždyť kvůli ženám se vraždí, vedou války, tak co by ne přátelství. Pavouky moc nemusím, mám silnou arachnofobii, nicméně tenhle kamarádský pavouk vypadal sympaticky. No jo, musíme tam všichni. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Který Brdečkův film není o lásce? Tento ovšem nikoli na pozadí nějaké dobové kulturní atmosféry, spíše se strefuje do jistého životního stylu (ovšem - odehrává se přece ve své současnosti, což je provedeno velmi důrazně). Bavit mě to sice začalo až při "ahoj Péťo - nazdar Pavlíku", ale na konci čeká diváka nejstručnější finále ever. Horníček jako mluvič opět skvělý. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* vtipný milý příběh, který nostalgicky potěší a připomene slavnou animátorskou českou tvorbu. Přesto je předvídatelný a nepřinesl mi nic nového, tak nemůžu tomuto kousku dát vyšší známku a ani Horníček tomu nepomůže [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Animované dílko "Láááska!" je rozkošnou filmovou anekdotou. Jiří Brdečka přispěl rozvernou ironií, výtvarník Jiří Šalamoun odlehčenou kresbou a Miroslav Horníček zase hřejivě zbarveným hlasovým doprovodem. Pavlíkova metamorfóza v dravého lovce a jeho nejosobnější oběti ve prospěch lásky člověka, to je ta něžnost a surovost lehce sarkastické nadsázky romantiky lidí. Ani nejlepší přítel nedokáže muže zachránit před podlehnutím ženě. Rozveselené a zábavné! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Vtipné, nápadité, skvěle provedené. Ta narážka na ukřičené ženství, jež zbourá přátelství mezi pavoučkem a spisovatelem, vyznívá stejně smutně jako Karafiátovi BROUČCI. Na druhou stranu je pravda, že v tom konci je cítit i jistý, byť velmi hořký úsměv. I pavouk má jen jeden život. Zvláště pavouk přátelský. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama