Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Město: Los Angeles. Zločin vládne v ulicích... policejní oddělení ztrácí kontrolu nad situací... jediným řešením je zavolat "Komando budoucnosti", nemilosrdnou skupinu dobrovolných pronásledovatelů z "Civilní státní operační policie". Akční hvězda David Carradine v elektrizující roli jako John Tucker - silný a neohrožený člen komanda. Jako vůdce městského "Komanda budoucnosti" se nezastaví před ničím. Ale když se vražda a korupce rozšíří i v jeho organizaci, Tucker vezme zákon do vlastních rukou. Ozbrojen bionickým kanonem a 357 magnumem je Tucker jedinou nadějí města a ochranou před svou vlastní skupinou najatých zabijáků. (Butterfly Video Entertainment)

(více)

Recenze (5)

JFL 

všechny recenze uživatele

Producent David Winters se poprvé rozšoupnul a svému kumpánovi z Action International Pictures, režisérskému samoukovi Davidovi A. Priorovi zajistil do nového bijáku hvězdnou tvář. Sluší se připomenout, že David Carradine nebyl nikdy žádná star a role pod taktovkou Hala Ashbyho a Ingmara Bergmana představují ústřelky v jeho jinak striktně brakové kariéře. Na konci osmdesátek bral úplně jakékoli party a jeho ospalé herectví a nepřehlédnutelný pivas úspěšně kalily poslední vzpomínky na pochybnou slávu z časů seriálu "Kung Fu". Prior se tu vydává mimo své oblíbené lesíky a dokonce i vstříc high concept mixu akce a dystopické sci-fi, ale stranou vznešených slov zůstává věrný svému autorskému rukopisu. Takže ačkoli si tentokrát nehraje na vojáky s bráchou a kamarády armíky, jeho klukovsky naivní vize a intuitivní režie opět vytváří absurdní podívanou s náhlými brechtovskými záblesky meta reflexivity. Věrný svým juvenilním fantaziím se Prior v městském prostředí uchýlil k druhému nejčastějšímu žánru replikovanému v klukovských hrách, tedy k westernu. Jeho verze dystopické budoucnosti tedy zavdává k oživení tradice šerifů a lovců odměn, kteří v nelítostném světě zastupují role strážců pořádku i soudů a katů. Chvílemi z Carradinových úst srší hlášky, které připomínají až Soudce Dredda, ale na rozdíl od britského podvratného komiksu myslí Prior vše vážně. Mistrovu sevřenou vizi opět stvrzuje jeho radikální práce s rámem, která právě v městských reáliích vyznívá o to sveřepěji. Omezení rozpočtem nikdy nepředstavovalo pro akčního Petera Pana překážku ve spřádání fantaskních dobrodružství a tak i tentokrát právě po vzoru dětských her inscenuje své jurodivé sny navzdory okolí. Ve větších záběrech se tak postavy pohybují ve viditelně nekoordinovaných scénách točených bez povolení v běžném okolním ruchu. Vrcholem pak je sekvence přestřelky během automobilové honičky, která se střihem přenese z ulic velkoměstské periferie do přírodního lomu ke srázu, z něhož hrdina vytlačí auto svých protivníků, a pak hned zase zpátky do velkoměsta. Navíc i tentokrát Prior naplňuje svůj nepřiznaný statut inspirátora budoucích velikánů, když předznamenává "Johna Wicka", respektive klíčové aspekty této franšízy. Zdejší svět dystopické budoucnosti začátku 90s obývají cechovní strážci pořádku s vytříbeným šatníkem, kteří se scházejí na neutrálním místě, kde je zakázáno tasit zbraně. Jen tedy v případě low budget šmíry z produkce AIP se nejedná o nóbl hotel navštěvovaný luxusně oděnými distingovanými gentlemany, ale zaplivaný striptýzový bar plný borců a borek v džínových vestách osazených nášivkami a pyramidami. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Proste Prior... I kdyz tentokrat nejak min blaznive nez jindy. Ale jen o trosku. Letajici pest na dalkove ovladani atd. ;) 2+ ()

Fenk 

všechny recenze uživatele

Asi nejambicióznější Prior, co jsem měl zatím tu čest vidět. Dobrou 1/3 filmu bych v klidu poslal do kin a Karadina do posilky. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavné Priorovké béčko, které ani po letech nezklamalo. Několik dobrých, ale nevyužitých nápadů, statická akce a prkení herci ve vedlejších rolích. Jen dost dobře nechápu, proč nechala kostymérka Carradina chodit v bundě bez rukávů, když má ramena jak flaška od Francovky. Future Force je prostě solidní zábava z dob minulých. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama